Muikut ja uunikasvikset - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Muikut ja uunikasvikset

Muikut ja uunikasvikset
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Kypsennä pikamarinoidut muikut ja uunijuurekset näppärästi samalla pellillä. Kokeile juuresten lisäksi myös perunaa, kukka- ja parsakaalia tai muita lempikasviksiasi.
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
perattuja muikkuja
2 rkl
sitruunamehua
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
tilliä
1/2 dl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa

UUNIKASVIKSET

3 kpl
porkkanaa
1 kpl
palsternakka
1/2 kpl
lanttu
2 kpl
sipulia
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
paprikajauhetta

KASTIKE

2 dl
maustamatonta jogurttia
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
tilliä
ripaus suolaa

LISÄKSI

lehtipersiljaa ja/tai basilikaa

Näin teet

1

Purista sitruunamehu kulhoon. Lisää joukkoon kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet sekä hienonnettu tilli. Sekoita öljy ja suola joukkoon. Pyöräytä muikut marinadiin ja siirrä jääkaappiin odottamaan.

2 rkl
sitruunamehua
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
tilliä
1/2 dl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
600 g
perattuja muikkuja
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Kuori ja paloittele kasvikset. Levitä ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Valuta öljy ja ripota mausteet kasviksille. Sekoita hyvin ja kypsennä 25 minuuttia. Sekoita kasviksia kerran kypsentämisen aikana.

3 kpl
porkkanaa
1 kpl
palsternakka
1/2 kpl
lanttu
2 kpl
sipulia
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
paprikajauhetta
2 rkl
rypsiöljyä
3

Siirrä muikut marinadista kasvisten joukkoon pellille. Kypsennä vielä 10–15 minuuttia. Viimeistele lehtipersiljalla tai basilikalla.

lehtipersiljaa ja/tai basilikaa
4

Valmista kastike. Sekoita jogurtti, öljy ja sitruunamehu keskenään. Hienonna tilli joukkoon ja mausta kastike suolalla. Tarjoa muikkujen ja kasvisten kanssa.

2 rkl
rypsiöljyä
2 dl
maustamatonta jogurttia
ripaus suolaa
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
tilliä
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Piia Arnould
Julkaistu: 11.8.2019
Muokattu: 2.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja9 g36 g
Proteiinia31 g123 g
Rasvaa31 g122 g
Kuituja2 g9 g
Energiaa kj1845 7381
Energiaa kcal441 1763

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja9 g36 g
Proteiinia31 g123 g
Rasvaa31 g122 g
Kuituja2 g9 g
Energiaa kj1845 7381
Energiaa kcal441 1763
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Piia Arnould

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.