Muikut ja uunikasvikset

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 45 min aktiivista)

Kypsennä pikamarinoidut muikut ja uunijuurekset näppärästi samalla pellillä. Kokeile juuresten lisäksi myös perunaa, kukka- ja parsakaalia tai muita lempikasviksiasi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gperattuja muikkuja
2 rklsitruunamehua
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rkltilliä
1/2 dlrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa

Uunikasvikset

3 kplporkkanaa
1 kplpalsternakka
1/2 kpllanttu
2 kplsipulia
2 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlpaprikajauhetta

Kastike

2 dlmaustamatonta jogurttia
2 rklrypsiöljyä
1 rklsitruunamehua
1 rkltilliä
ripaus suolaa

Lisäksi

1/4 kplruukkua basilikaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Purista sitruunamehu kulhoon. Lisää joukkoon kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet sekä hienonnettu tilli. Sekoita öljy ja suola joukkoon. Pyöräytä muikut marinadiin ja siirrä jääkaappiin odottamaan.

    MääräAinesosa
    2 rklsitruunamehua
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 rkltilliä
    1/2 dlrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
    600 gperattuja muikkuja
  2. 2

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja paloittele kasvikset. Levitä ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Valuta öljy ja ripottele mausteet kasviksille. Sekoita hyvin ja kypsennä kasviksia 25 minuuttia. Sekoita kasviksia kerran kypsentämisen aikana.

    MääräAinesosa
    3 kplporkkanaa
    1 kplpalsternakka
    1/2 kpllanttu
    2 kplsipulia
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlpaprikajauhetta
    2 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Siirrä muikut marinadista kasvisten joukkoon pellille. Kypsennä vielä 10–15 minuuttia. Viimeistele basilikalla.

    MääräAinesosa
    1/4 kplruukkua basilikaa
  4. 4

    Valmista kastike. Sekoita jogurtti, öljy ja sitruunamehu keskenään. Hienonna tilli joukkoon ja mausta kastike suolalla. Tarjoa muikkujen ja kasvisten kanssa.

    MääräAinesosa
    2 dlmaustamatonta jogurttia
    2 rklrypsiöljyä
    1 rklsitruunamehua
    1 rkltilliä
    ripaus suolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Piia Arnould
11.8.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä