Muikut ja uunikasvikset | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Muikut ja uunikasvikset

Muikut ja uunikasvikset

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kypsennä pikamarinoidut muikut ja uunijuurekset näppärästi samalla pellillä. Kokeile juuresten lisäksi myös perunaa, kukka- ja parsakaalia tai muita lempikasviksiasi.

Ainekset

600 g
perattuja muikkuja
2 rkl
sitruunamehua
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
tilliä
1/2 dl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa

uunikasvikset

3 kpl
porkkanaa
1 kpl
palsternakka
1/2 kpl
lanttu
2 kpl
sipulia
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
paprikajauhetta

kastike

2 dl
maustamatonta jogurttia
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
tilliä
ripaus suolaa

lisäksi

lehtipersiljaa ja/tai basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Purista sitruunamehu kulhoon. Lisää joukkoon kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet sekä hienonnettu tilli. Sekoita öljy ja suola joukkoon. Pyöräytä muikut marinadiin ja siirrä jääkaappiin odottamaan.

2 rkl
sitruunamehua
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
tilliä
1/2 dl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
600 g
perattuja muikkuja
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Kuori ja paloittele kasvikset. Levitä ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Valuta öljy ja ripota mausteet kasviksille. Sekoita hyvin ja kypsennä 25 minuuttia. Sekoita kasviksia kerran kypsentämisen aikana.

3 kpl
porkkanaa
1 kpl
palsternakka
1/2 kpl
lanttu
2 kpl
sipulia
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
paprikajauhetta
2 rkl
rypsiöljyä
3

Siirrä muikut marinadista kasvisten joukkoon pellille. Kypsennä vielä 10–15 minuuttia. Viimeistele lehtipersiljalla tai basilikalla.

lehtipersiljaa ja/tai basilikaa
4

Valmista kastike. Sekoita jogurtti, öljy ja sitruunamehu keskenään. Hienonna tilli joukkoon ja mausta kastike suolalla. Tarjoa muikkujen ja kasvisten kanssa.

2 rkl
rypsiöljyä
2 dl
maustamatonta jogurttia
ripaus suolaa
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
tilliä
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 11.8.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1845

441

30,5 g

3,0 g

9,0 g

7,0 g

2,3 g

30,8 g

0,1 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli