Purista sitruunamehu kulhoon. Lisää joukkoon kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet sekä hienonnettu tilli. Sekoita öljy ja suola joukkoon. Pyöräytä muikut marinadiin ja siirrä jääkaappiin odottamaan.
Säädä uuni 200 asteeseen. Kuori ja paloittele kasvikset. Levitä ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Valuta öljy ja ripota mausteet kasviksille. Sekoita hyvin ja kypsennä 25 minuuttia. Sekoita kasviksia kerran kypsentämisen aikana.
Siirrä muikut marinadista kasvisten joukkoon pellille. Kypsennä vielä 10–15 minuuttia. Viimeistele lehtipersiljalla tai basilikalla.
Valmista kastike. Sekoita jogurtti, öljy ja sitruunamehu keskenään. Hienonna tilli joukkoon ja mausta kastike suolalla. Tarjoa muikkujen ja kasvisten kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1845
441
30,5 g
3,0 g
9,0 g
7,0 g
2,3 g
30,8 g
0,1 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli