Muikut ja uunikasvikset
60 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kypsennä pikamarinoidut muikut ja uunijuurekset näppärästi samalla pellillä. Kokeile juuresten lisäksi myös perunaa, kukka- ja parsakaalia tai muita lempikasviksiasi.
| 600 g | perattuja muikkuja |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | tilliä |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| Uunikasvikset | |
|---|---|
| 3 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | palsternakka |
| 1/2 kpl | lanttu |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | paprikajauhetta |
| Kastike | |
| 2 dl | maustamatonta jogurttia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 rkl | tilliä |
| ripaus suolaa | |
| Lisäksi | |
| 1/4 kpl | ruukkua basilikaa |
- 1.
Purista sitruunamehu kulhoon. Lisää joukkoon kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet sekä hienonnettu tilli. Sekoita öljy ja suola joukkoon. Pyöräytä muikut marinadiin ja siirrä jääkaappiin odottamaan.
- 2.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja paloittele kasvikset. Levitä ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Valuta öljy ja ripottele mausteet kasviksille. Sekoita hyvin ja kypsennä kasviksia 25 minuuttia. Sekoita kasviksia kerran kypsentämisen aikana.
- 3.
Siirrä muikut marinadista kasvisten joukkoon pellille. Kypsennä vielä 10–15 minuuttia. Viimeistele basilikalla.
- 4.
Valmista kastike. Sekoita jogurtti, öljy ja sitruunamehu keskenään. Hienonna tilli joukkoon ja mausta kastike suolalla. Tarjoa muikkujen ja kasvisten kanssa.
Muikut ja uunikasvikset
Kypsennä pikamarinoidut muikut ja uunijuurekset näppärästi samalla pellillä. Kokeile juuresten lisäksi myös perunaa, kukka- ja parsakaalia tai muita lempikasviksiasi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | perattuja muikkuja |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | tilliä |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
Uunikasvikset | |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | palsternakka |
| 1/2 kpl | lanttu |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | paprikajauhetta |
Kastike | |
| 2 dl | maustamatonta jogurttia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 rkl | tilliä |
| ripaus suolaa | |
Lisäksi | |
| 1/4 kpl | ruukkua basilikaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Purista sitruunamehu kulhoon. Lisää joukkoon kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet sekä hienonnettu tilli. Sekoita öljy ja suola joukkoon. Pyöräytä muikut marinadiin ja siirrä jääkaappiin odottamaan.
Määrä Ainesosa 2 rkl sitruunamehua 2 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl tilliä 1/2 dl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa 600 g perattuja muikkuja - 2
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja paloittele kasvikset. Levitä ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Valuta öljy ja ripottele mausteet kasviksille. Sekoita hyvin ja kypsennä kasviksia 25 minuuttia. Sekoita kasviksia kerran kypsentämisen aikana.
Määrä Ainesosa 3 kpl porkkanaa 1 kpl palsternakka 1/2 kpl lanttu 2 kpl sipulia 1/2 tl suolaa 1/4 tl paprikajauhetta 2 rkl rypsiöljyä - 3
Siirrä muikut marinadista kasvisten joukkoon pellille. Kypsennä vielä 10–15 minuuttia. Viimeistele basilikalla.
Määrä Ainesosa 1/4 kpl ruukkua basilikaa - 4
Valmista kastike. Sekoita jogurtti, öljy ja sitruunamehu keskenään. Hienonna tilli joukkoon ja mausta kastike suolalla. Tarjoa muikkujen ja kasvisten kanssa.
Määrä Ainesosa 2 dl maustamatonta jogurttia 2 rkl rypsiöljyä 1 rkl sitruunamehua 1 rkl tilliä ripaus suolaa
Ravintosisältö
453
Energiaa kcal
1897
Energiaa kj
31,8 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,5 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
30,8 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
453
Energiaa kcal
1897
Energiaa kj
31,8 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,5 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
30,8 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























