Säädä uuni 200 asteeseen. Huuhtele ja viipaloi munakoisot. Lado viipaleet leivinpaperille pellille vieri viereen. Voitele kevyesti 1 ruokalusikallisella öljyä ja ripottele päälle suolaa. Kypsennä uunissa 20–30 minuuttia tai kunnes munakoisot ovat saaneet kunnolla väriä.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä hetki öljyssä pannulla ja lisää jauheliha, kaura- tai Mifu-jauhis. Ruskista. Lisää loppuvaiheessa tomaattimurska, vesi, basilika ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.
Levitä lasagnevuoan (noin 20 x 30 cm) pohjalle ohut kerros kastiketta. Lado päälle 3 lasagnelevyä. Levitä niiden päälle 1/3 kastiketta, 1/3 munakoisoviipaleita, 1/3 mascarponejuustoa nokareina ja 1/3 juustoraastetta. Jatka näin vielä kaksi kerrosta.
Kypsennä lasagnea uunissa noin 30 minuuttia. Laita päälle minitomaatteja ja jatka kypsentämistä vielä noin 20 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista. Viimeistele basilikanlehdillä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2093
500
38,3 g
20,0 g
14,0 g
13,2 g
6,8 g
21,7 g
0,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
9 kpl lasagnelevyä,
minitomaatteja,
basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli