Munakoisolasagne | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Munakoisolasagne

Munakoisolasagne

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Munakoisolasagne eli lasagne alla norma on italialainen klassikkoruoka. Valmista se vaiheeksi ilman maitokastiketta ja valitse täytteeksi makusi mukaan jauhelihaa tai kaura- tai Mifu-jauhista.

Ainekset

1 kg
munakoisoja
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1 kpl
sipuli
3 - 4 kpl
valkosipulinkynttä
300 g
naudanjauhelihaa tai 1 pkt (225 g) kaurajauhista tai 1 pkt (250 g) Mifu-jauhista
800 g
(2 tlk) tomaattimurskaa
1 dl
vettä
1/2 dl
basilikanlehtiä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
9 kpl
lasagnelevyä
250 g
mascarponejuustoa
175 g
(1 ps) emmentaljuustoraastetta

lisäksi

minitomaatteja
basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Huuhtele ja viipaloi munakoisot. Lado viipaleet leivinpaperille pellille vieri viereen. Voitele kevyesti 1 ruokalusikallisella öljyä ja ripottele päälle suolaa. Kypsennä uunissa 20–30 minuuttia tai kunnes munakoisot ovat saaneet kunnolla väriä.

1 kg
munakoisoja
2

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä hetki öljyssä pannulla ja lisää jauheliha, kaura- tai Mifu-jauhis. Ruskista. Lisää loppuvaiheessa tomaattimurska, vesi, basilika ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.

3 - 4 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sipuli
300 g
naudanjauhelihaa tai 1 pkt (225 g) kaurajauhista tai 1 pkt (250 g) Mifu-jauhista
800 g
(2 tlk) tomaattimurskaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 dl
basilikanlehtiä
1 dl
vettä
3

Levitä lasagnevuoan (noin 20 x 30 cm) pohjalle ohut kerros kastiketta. Lado päälle 3 lasagnelevyä. Levitä niiden päälle 1/3 kastiketta, 1/3 munakoisoviipaleita, 1/3 mascarponejuustoa nokareina ja 1/3 juustoraastetta. Jatka näin vielä kaksi kerrosta.

9 kpl
lasagnelevyä
250 g
mascarponejuustoa
175 g
(1 ps) emmentaljuustoraastetta
4

Kypsennä lasagnea uunissa noin 30 minuuttia. Laita päälle minitomaatteja ja jatka kypsentämistä vielä noin 20 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista. Viimeistele basilikanlehdillä.

basilikaa
minitomaatteja
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 30.9.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2093

500

38,3 g

20,0 g

14,0 g

13,2 g

6,8 g

21,7 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

9 kpl lasagnelevyä,

minitomaatteja,

basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli