Huuhtele ja halkaise nektariinit. Leikkaa puolikkaat lohkoiksi ja poista kivet. Viipaloi halloumi. Sivele öljyä nektariinien ja halloumiviipaleiden pinnoille. Grillaa nektariinit ja juustoviipaleet tai paahda niitä paistinpannulla, kunnes pinnat ovat saaneet sopivasti väriä.
Tee vinegretti. Purista sitruunan mehu. Sekoita muut ainekset mehun joukkoon.
Huuhtele ja kuivaa salaatti. Revi se kulhoon ja sekoita puolet vinegretistä joukkoon. Siirrä salaatti tarjoiluastiaan ja lisää basilikanlehdet.
Aseta grillatut nektariinit ja halloumit salaatille. Tarjoa loppu vinegretti salaatin kanssa.
Vinkki: Voit käyttää nektariinien tilalla persikoita tai aprikooseja.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
412
1727
37,3 g
9,5 g
8,8 g
8,3 g
1,5 g
10,8 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli