Nektariinisalaatti
30 min

Nappaa talteen!
Tarjoa grillatut nektariinit halloumin, vihreän salaatin ja sitrusvinegretin kanssa. Nektariini-halloumisalaatti on täydellinen lisuke esimerkiksi grillatulle kanalle mutta maistuu myös ihan sellaisenaan vaikkapa hellepäivän lounassalaattina.
| 2 kpl | nektariinia |
| 200 g | (1 pkt) halloumijuustoa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 100 g | (1 ps) jääsalaattia |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| Sitrusvinegretti | |
|---|---|
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Huuhtele ja halkaise nektariinit. Leikkaa puolikkaat lohkoiksi ja poista kivet. Viipaloi halloumi. Sivele öljyä nektariinien ja halloumiviipaleiden pinnoille. Grillaa nektariinit ja juustoviipaleet tai paahda niitä paistinpannulla, kunnes pinnat ovat saaneet sopivasti väriä.
- 2.
Tee vinegretti. Purista sitruunasta 1/2 dl mehua. Sekoita muut ainekset mehun joukkoon.
- 3.
Huuhtele ja kuivaa salaatti. Revi se kulhoon ja sekoita puolet vinegretistä joukkoon. Siirrä salaatti tarjoiluastiaan ja lisää basilikanlehdet.
- 4.
Aseta grillatut nektariinit ja halloumit salaatille. Tarjoa loppu vinegretti salaatin kanssa.
Nektariinisalaatti
Tarjoa grillatut nektariinit halloumin, vihreän salaatin ja sitrusvinegretin kanssa. Nektariini-halloumisalaatti on täydellinen lisuke esimerkiksi grillatulle kanalle mutta maistuu myös ihan sellaisenaan vaikkapa hellepäivän lounassalaattina.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | nektariinia |
| 200 g | (1 pkt) halloumijuustoa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 100 g | (1 ps) jääsalaattia |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
Sitrusvinegretti | |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Huuhtele ja halkaise nektariinit. Leikkaa puolikkaat lohkoiksi ja poista kivet. Viipaloi halloumi. Sivele öljyä nektariinien ja halloumiviipaleiden pinnoille. Grillaa nektariinit ja juustoviipaleet tai paahda niitä paistinpannulla, kunnes pinnat ovat saaneet sopivasti väriä.
Määrä Ainesosa 2 kpl nektariinia 200 g (1 pkt) halloumijuustoa 1 rkl rypsiöljyä - 2
Tee vinegretti. Purista sitruunasta 1/2 dl mehua. Sekoita muut ainekset mehun joukkoon.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna 1 dl oliiviöljyä 2 tl sokeria 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Huuhtele ja kuivaa salaatti. Revi se kulhoon ja sekoita puolet vinegretistä joukkoon. Siirrä salaatti tarjoiluastiaan ja lisää basilikanlehdet.
Määrä Ainesosa 100 g (1 ps) jääsalaattia 1/2 kpl ruukkua basilikaa - 4
Aseta grillatut nektariinit ja halloumit salaatille. Tarjoa loppu vinegretti salaatin kanssa.
Vinkki: Voit käyttää nektariinien tilalla persikoita tai aprikooseja.
Ravintosisältö
410
Energiaa kcal
1717
Energiaa kj
37,3 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,5 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
10,8 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
410
Energiaa kcal
1717
Energiaa kj
37,3 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,5 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
10,8 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























