Nektariinisalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Tarjoa grillatut nektariinit halloumin, vihreän salaatin ja sitrusvinegretin kanssa. Nektariini-halloumisalaatti on täydellinen lisuke esimerkiksi grillatulle kanalle mutta maistuu myös ihan sellaisenaan vaikkapa hellepäivän lounassalaattina.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplnektariinia
200 g(1 pkt) halloumijuustoa
1 rklrypsiöljyä
100 g(1 ps) jääsalaattia
1/2 kplruukkua basilikaa

Sitrusvinegretti

1 kplsitruuna
1 dloliiviöljyä
2 tlsokeria
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja halkaise nektariinit. Leikkaa puolikkaat lohkoiksi ja poista kivet. Viipaloi halloumi. Sivele öljyä nektariinien ja halloumiviipaleiden pinnoille. Grillaa nektariinit ja juustoviipaleet tai paahda niitä paistinpannulla, kunnes pinnat ovat saaneet sopivasti väriä.

    MääräAinesosa
    2 kplnektariinia
    200 g(1 pkt) halloumijuustoa
    1 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Tee vinegretti. Purista sitruunasta 1/2 dl mehua. Sekoita muut ainekset mehun joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
    1 dloliiviöljyä
    2 tlsokeria
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Huuhtele ja kuivaa salaatti. Revi se kulhoon ja sekoita puolet vinegretistä joukkoon. Siirrä salaatti tarjoiluastiaan ja lisää basilikanlehdet.

    MääräAinesosa
    100 g(1 ps) jääsalaattia
    1/2 kplruukkua basilikaa
  4. 4

    Aseta grillatut nektariinit ja halloumit salaatille. Tarjoa loppu vinegretti salaatin kanssa.

Vinkki: Voit käyttää nektariinien tilalla persikoita tai aprikooseja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Päivi Ristell
19.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä