Nyhtökaura-kaalilaatikko
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Muuta perinteinen kaalilaatikko herkulliseksi koko perheen vegaaniruoaksi korvaamalla jauheliha nyhtökauralla. Hauduta syys- ja talvikaalista tehtyä laatikkoa pitkään lempeässä uuninlämmössä. Varhaiskaali kypsyy nopeammin ja silloin uuninlämpö voi olla korkeampi.
| 1 kg | kaalia |
| 3 rkl | öljyä |
| 1 1/2 dl | esikypsennettyjä ohrasuurimoita |
| 240 g | nyhtökauraa |
| 1 kpl | iso sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 2 rkl | siirappia |
| 3 tl | meiramia |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 4 dl | kasvislientä |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 1 dl | korppujauhoja |
| 50 g | margariinia (maidotonta) |
- 1.
Kypsennä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi kaali. Kuumenna 2 rkl öljyä isolla pannulla. Paista kaalit pehmeiksi parissa erässä. Siirrä uunivuokaan ja sekoita joukkoon ohrasuurimot.
- 2.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla. Pane sipulit ja nyhtökaura pannulle. Riko nyhtökaura pienemmiksi paloiksi puuhaarukalla. Paista sekoitellen, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää soijakastike, siirappi ja mausteet pannulle ja sekoita hyvin.
- 3.
Kääntele nyhtökauraseos kaalin joukkoon. Kaada kasvisliemi vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja margariininokareita.
- 4.
Paista kaalilaatikkoa 190-asteisessa uunissa 1–1 ½ tuntia. Tarjoa pakastepuolukkasurvoksen kera.
Nyhtökaura-kaalilaatikko
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Muuta perinteinen kaalilaatikko herkulliseksi koko perheen vegaaniruoaksi korvaamalla jauheliha nyhtökauralla. Hauduta syys- ja talvikaalista tehtyä laatikkoa pitkään lempeässä uuninlämmössä. Varhaiskaali kypsyy nopeammin ja silloin uuninlämpö voi olla korkeampi.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | kaalia |
| 3 rkl | öljyä |
| 1 1/2 dl | esikypsennettyjä ohrasuurimoita |
| 240 g | nyhtökauraa |
| 1 kpl | iso sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 2 rkl | siirappia |
| 3 tl | meiramia |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 4 dl | kasvislientä |
Pinnalle | |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 50 g | margariinia (maidotonta) |
Valmistus (Uuni 190°C)
- 1
Kypsennä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi kaali. Kuumenna 2 rkl öljyä isolla pannulla. Paista kaalit pehmeiksi parissa erässä. Siirrä uunivuokaan ja sekoita joukkoon ohrasuurimot.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl esikypsennettyjä ohrasuurimoita 1 kg kaalia 3 rkl öljyä - 2
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla. Pane sipulit ja nyhtökaura pannulle. Riko nyhtökaura pienemmiksi paloiksi puuhaarukalla. Paista sekoitellen, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää soijakastike, siirappi ja mausteet pannulle ja sekoita hyvin.
Määrä Ainesosa 1 kpl iso sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 240 g nyhtökauraa 2 rkl soijakastiketta 2 rkl siirappia 3 tl meiramia 1/4 tl mustapippuria - 3
Kääntele nyhtökauraseos kaalin joukkoon. Kaada kasvisliemi vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja margariininokareita.
Määrä Ainesosa 4 dl kasvislientä 1 dl korppujauhoja 50 g margariinia (maidotonta) - 4
Paista kaalilaatikkoa 190-asteisessa uunissa 1–1 ½ tuntia. Tarjoa pakastepuolukkasurvoksen kera.
Ravintosisältö
332
Energiaa kcal
1390
Energiaa kj
16,7 g
Rasvaa
3,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,8 g
Hiilihydraatteja
13,0 g
Sokereita
5,8 g
Kuituja
8,8 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
332
Energiaa kcal
1390
Energiaa kj
16,7 g
Rasvaa
3,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,8 g
Hiilihydraatteja
13,0 g
Sokereita
5,8 g
Kuituja
8,8 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 tl Meiramia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























