Kuori ja raasta omena. Sekoita omenaraaste, sitruunamehu, korppujauhot ja muna kulhossa. Anna turvota 5 minuuttia.
Kuori ja raasta valkosipuli ja inkivääri. Silppua korianteri. Lisää valkosipuli, inkivääri, korianteri, jauheliha ja mausteet omena-korppujauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi.
Muotoile taikinasta 12 kapeaa kepakkoa. Ripottele päälle 2 rkl seesaminsiemeniä. Paista kepakoita öljyssä pannulla noin 5 minuuttia välillä käännelleen. Pujota kepakot halutessasi varrastikkuihin. Ripottele loput siemenet valmiiden kepakoiden päälle.
Yhdistä kastikkeen ainekset. Tarjoa kastike kepakoiden kanssa. Tarjoa esimerkiksi riisin tai nuudeleiden kanssa.
Vinkki: Valmista kasvissyöjille härkiskepakoita.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
272
1139
12,5 g
2,0 g
13,8 g
5,5 g
1,5 g
24,0 g
3,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 cm pala inkivääriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli