Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paahdettu ruusukaalisalaatti

Paahdettu ruusukaalisalaatti

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
3 Annosta
Ruusukaalit paahtuvat uunissa erityisen maukkaiksi! Lämpimässä, pekonilla höystetyssä kaalisalaatissa on herkullinen makean ja suolaisen liitto. Viimeistele ruokaisa salaatti mehukkailla sesongin päärynöillä ja kipakalla juustolla.

Ainekset

300 g
(1pkt) ruusukaalia
1 kpl
punasipuli
2 rkl
rypsiöljyä
1 1/2 rkl
valkoviinietikkaa
2 tl
juoksevaa hunajaa
1/4 tl
suolaa
140 g
(1 pkt) pekonia
350 g
(1-2) päärynää
100 g
sinihome- tai fetajuustoa
(timjamia)

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele ruusukaalit. Leikkaa pieni pala kantaa pois ja halkaise kaalit, leikkaa isoimmat neljäksi lohkoksi. Kuori ja leikkaa sipuli kapeiksi lohkoiksi. Laita kasvikset leivinpaperille pellille. Sekoita öljy, etikka, hunaja ja suola. Kääntele noin puolet kastikkeesta kasviksiin ja säästä loput.

300 g
(1pkt) ruusukaalia
1 kpl
punasipuli
2 rkl
rypsiöljyä
1 1/2 rkl
valkoviinietikkaa
2 tl
juoksevaa hunajaa
1/4 tl
suolaa
2

Levitä pekoni leivinpaperille toiselle pellille. Paista kasviksia ja pekonia kiertoilmatoiminnolla 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kaalit ovat kullanruskeita ja pekoni rapeaa.

140 g
(1 pkt) pekonia
3

Huuhtele, kuori ja kuutioi päärynät. Murenna juusto.

350 g
(1-2) päärynää
100 g
sinihome- tai fetajuustoa
4

Siirrä kaalit ja sipulit lämpiminä tarjoiluastiaan. Paloittele pekoni ja asettele kasvisten päälle. Valuta loppu kastike salaatille ja viimeistele päärynällä, juustolla ja halutessasi timjamilla.

(timjamia)
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.9.2022
Muokattu: 14.9.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

418

1750

30,3 g

9,7 g

15,0 g

14,7 g

7,0 g

17,7 g

2,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(timjamia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli