Paahdettu ruusukaalisalaatti

arvosana5/5

(6)arviota
3 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Ruusukaalit paahtuvat uunissa erityisen maukkaiksi! Lämpimässä, pekonilla höystetyssä kaalisalaatissa on herkullinen makean ja suolaisen liitto. Viimeistele ruokaisa salaatti mehukkailla sesongin päärynöillä ja kipakalla juustolla.

Ainekset (3 annosta)

MääräAinesosa
300 g(1pkt) ruusukaalia
1 kplpunasipuli
2 rklrypsiöljyä
1 1/2 rklvalkoviinietikkaa
2 tljuoksevaa hunajaa
1/4 tlsuolaa
140 g(1 pkt) pekonia
350 g(1-2) päärynää
100 gsinihome- tai fetajuustoa
(timjamia)

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Huuhtele ruusukaalit. Leikkaa pieni pala kantaa pois ja halkaise kaalit, leikkaa isoimmat neljäksi lohkoksi. Kuori ja leikkaa sipuli kapeiksi lohkoiksi. Laita kasvikset leivinpaperille pellille. Sekoita öljy, etikka, hunaja ja suola. Kääntele noin puolet kastikkeesta kasviksiin ja säästä loput.

    MääräAinesosa
    300 g(1pkt) ruusukaalia
    1 kplpunasipuli
    2 rklrypsiöljyä
    1 1/2 rklvalkoviinietikkaa
    2 tljuoksevaa hunajaa
    1/4 tlsuolaa
  2. 2

    Levitä pekoni leivinpaperille toiselle pellille. Paista kasviksia ja pekonia kiertoilmatoiminnolla 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kaalit ovat kullanruskeita ja pekoni rapeaa.

    MääräAinesosa
    140 g(1 pkt) pekonia
  3. 3

    Huuhtele, kuori ja kuutioi päärynät. Murenna juusto.

    MääräAinesosa
    350 g(1-2) päärynää
    100 gsinihome- tai fetajuustoa
  4. 4

    Siirrä kaalit ja sipulit lämpiminä tarjoiluastiaan. Paloittele pekoni ja asettele kasvisten päälle. Valuta loppu kastike salaatille ja viimeistele päärynällä, juustolla ja halutessasi timjamilla.

    MääräAinesosa
    (timjamia)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (timjamia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
14.9.2022
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä