Paahdettu ruusukaalisalaatti
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ruusukaalit paahtuvat uunissa erityisen maukkaiksi! Lämpimässä, pekonilla höystetyssä kaalisalaatissa on herkullinen makean ja suolaisen liitto. Viimeistele ruokaisa salaatti mehukkailla sesongin päärynöillä ja kipakalla juustolla.
| 300 g | (1pkt) ruusukaalia |
| 1 kpl | punasipuli |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 1/2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 2 tl | juoksevaa hunajaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 140 g | (1 pkt) pekonia |
| 350 g | (1-2) päärynää |
| 100 g | sinihome- tai fetajuustoa |
| (timjamia) |
- 1.
Huuhtele ruusukaalit. Leikkaa pieni pala kantaa pois ja halkaise kaalit, leikkaa isoimmat neljäksi lohkoksi. Kuori ja leikkaa sipuli kapeiksi lohkoiksi. Laita kasvikset leivinpaperille pellille. Sekoita öljy, etikka, hunaja ja suola. Kääntele noin puolet kastikkeesta kasviksiin ja säästä loput.
- 2.
Levitä pekoni leivinpaperille toiselle pellille. Paista kasviksia ja pekonia kiertoilmatoiminnolla 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kaalit ovat kullanruskeita ja pekoni rapeaa.
- 3.
Huuhtele, kuori ja kuutioi päärynät. Murenna juusto.
- 4.
Siirrä kaalit ja sipulit lämpiminä tarjoiluastiaan. Paloittele pekoni ja asettele kasvisten päälle. Valuta loppu kastike salaatille ja viimeistele päärynällä, juustolla ja halutessasi timjamilla.
Paahdettu ruusukaalisalaatti
arvosana5/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Ruusukaalit paahtuvat uunissa erityisen maukkaiksi! Lämpimässä, pekonilla höystetyssä kaalisalaatissa on herkullinen makean ja suolaisen liitto. Viimeistele ruokaisa salaatti mehukkailla sesongin päärynöillä ja kipakalla juustolla.
Ainekset (3 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (1pkt) ruusukaalia |
| 1 kpl | punasipuli |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 1/2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 2 tl | juoksevaa hunajaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 140 g | (1 pkt) pekonia |
| 350 g | (1-2) päärynää |
| 100 g | sinihome- tai fetajuustoa |
| (timjamia) |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Huuhtele ruusukaalit. Leikkaa pieni pala kantaa pois ja halkaise kaalit, leikkaa isoimmat neljäksi lohkoksi. Kuori ja leikkaa sipuli kapeiksi lohkoiksi. Laita kasvikset leivinpaperille pellille. Sekoita öljy, etikka, hunaja ja suola. Kääntele noin puolet kastikkeesta kasviksiin ja säästä loput.
Määrä Ainesosa 300 g (1pkt) ruusukaalia 1 kpl punasipuli 2 rkl rypsiöljyä 1 1/2 rkl valkoviinietikkaa 2 tl juoksevaa hunajaa 1/4 tl suolaa - 2
Levitä pekoni leivinpaperille toiselle pellille. Paista kasviksia ja pekonia kiertoilmatoiminnolla 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kaalit ovat kullanruskeita ja pekoni rapeaa.
Määrä Ainesosa 140 g (1 pkt) pekonia - 3
Huuhtele, kuori ja kuutioi päärynät. Murenna juusto.
Määrä Ainesosa 350 g (1-2) päärynää 100 g sinihome- tai fetajuustoa - 4
Siirrä kaalit ja sipulit lämpiminä tarjoiluastiaan. Paloittele pekoni ja asettele kasvisten päälle. Valuta loppu kastike salaatille ja viimeistele päärynällä, juustolla ja halutessasi timjamilla.
Määrä Ainesosa (timjamia)
Ravintosisältö
418
Energiaa kcal
1750
Energiaa kj
30,3 g
Rasvaa
9,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,0 g
Hiilihydraatteja
14,7 g
Sokereita
7,0 g
Kuituja
17,7 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
418
Energiaa kcal
1750
Energiaa kj
30,3 g
Rasvaa
9,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,0 g
Hiilihydraatteja
14,7 g
Sokereita
7,0 g
Kuituja
17,7 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (timjamia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























