Varhaiskaali uunissa

Arvostele resepti
4 Annosta

20 min

Kaalikin pitää paahteesta. Kevyesti ruskistetun varhaiskaalin kanssa sopii paprikainen limekastike.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplvarhaiskaalia

Kastike

1 kplvalkosipulinkynsi
1 kpllimen mehu
1/2 dloliiviöljyä
1/2 tlpaprikajauhetta
1/2 tlsuolaa
1/2 tlsokeria
1/4 tlcayennenpippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna grilli tai kuumenna uuni 250 asteeseen.

  2. 2

    Lohko kaalit neljään osaan niin, että jokaisessa lohkoissa on mukana kantaa. Grillaa kaaleja 5–8 minuuttia/puoli tai paahda uunissa 10–15 minuuttia, kunnes pinta hieman ruskistuu.

    MääräAinesosa
    2 kplvarhaiskaalia
  3. 3

    Hienonna valkosipuli ja purista limen mehu. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja sivele kaalilohkojen pinnalle.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 kpllimen mehu
    1/2 dloliiviöljyä
    1/2 tlpaprikajauhetta
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlsokeria
    1/4 tlcayennenpippuria

Vinkki: Kääri kaaliveneiden ympärille pekoniviipaleita ennen grillaamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Piia Arnould
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä