Kuumenna grilli tai säädä uuni 250 asteeseen. Lohko kaalit neljään osaan niin, että jokaisessa lohkoissa on mukana kantaa. Grillaa kaaleja 5–8 minuuttia/puoli tai paahda uunissa 10–15 minuuttia, kunnes pinta hieman ruskistuu.
Hienonna valkosipuli ja purista limen mehu. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja sivele kaalilohkojen pinnalle.
Vinkki: Kääri kaaliveneiden ympärille pekoniviipaleita ennen grillaamista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
324
1356
12,8 g
1,8 g
33,0 g
33,0 g
16,8 g
9,5 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynsi,
0,5 tl Paprikajauhetta,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) cayennenpippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli