Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Varhaiskaali uunissa

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kaalikin pitää paahteesta. Kevyesti ruskistetun varhaiskaalin kanssa sopii paprikainen limekastike.

Ainekset

2 - 4 kpl
Varhaiskaalia

Kastike

1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Limen mehu
1/2 dl
Oliiviöljyä
1/2 tl
Paprikajauhetta
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Sokeria
1/4 tl
(1/4 tl) cayennenpippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna grilli tai säädä uuni 250 asteeseen. Lohko kaalit neljään osaan niin, että jokaisessa lohkoissa on mukana kantaa. Grillaa kaaleja 5–8 minuuttia/puoli tai paahda uunissa 10–15 minuuttia, kunnes pinta hieman ruskistuu.

Hienonna valkosipuli ja purista limen mehu. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja sivele kaalilohkojen pinnalle.

Vinkki: Kääri kaaliveneiden ympärille pekoniviipaleita ennen grillaamista.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 27.5.2017
|
Muokattu: 26.5.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

324

1356

12,8 g

1,8 g

33,0 g

33,0 g

16,8 g

9,5 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

0,5 tl Paprikajauhetta,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) cayennenpippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli