Paahdetut kaaliveneet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Paahdetut kaaliveneet

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kaalikin pitää paahteesta. Kevyesti ruskistetun varhaiskaalin kanssa sopii paprikainen limekastike.

Ainekset

2 - 4 kpl
Varhaiskaalia

kastike

1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Limen mehu
1/2 dl
Oliiviöljyä
1/2 tl
Paprikajauhetta
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Sokeria
1/4 tl
(1/4 tl) cayennenpippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna grilli tai säädä uuni 250 asteeseen. Lohko kaalit neljään osaan niin, että jokaisessa lohkoissa on mukana kantaa. Grillaa kaaleja 5–8 minuuttia/puoli tai paahda uunissa 10–15 minuuttia, kunnes pinta hieman ruskistuu.

Hienonna valkosipuli ja purista limen mehu. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja sivele kaalilohkojen pinnalle.

Vinkki: Kääri kaaliveneiden ympärille pekoniviipaleita ennen grillaamista.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 27.5.2017
Muokattu: 9.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1356

324

12,8 g

1,8 g

33,0 g

33,0 g

16,8 g

9,5 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

0,5 tl Paprikajauhetta,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) cayennenpippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli