Paistettu katkarapuriisi
4 Annosta
Tähderiisi saa uuden herkullisen elämän aasialaistyylisessä pannuruoassa. Voit vaihtaa reseptissä käytetyt kasvikset jääkaapin vihanneslaatikosta löytyviin. Muista vilkaista myös pakastimeen.
Ainekset
5 dl
Keitettyä riisiä
1 kpl
(180 g) katkarapuja (pakaste)
1 kpl
Sipuli tai 5 cm:n pala purjoa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
150 g
Kaalia
1 kpl
Porkkana
1/2 kpl
Paprikaa
1 1/2 rkl
Rypsiöljyä
2 kpl
Kananmunaa
2 rkl
Makeaa chilikastiketta
1 rkl
Soijakastiketta (gluteenitonta)
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
1/2 kpl
Ruukkua korianteria
Valmistus
1
- Sulata katkaravut. Huuhtele, kuivaa ja viipaloi purjo. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Suikaloi kaali. Kuori porkkana ja leikkaa se tikuiksi. Kuutioi paprika.
1 kpl
(180 g) katkarapuja (pakaste)
1 kpl
Sipuli tai 5 cm:n pala purjoa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
150 g
Kaalia
1 kpl
Porkkana
1/2 kpl
Paprikaa
2
- Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää kasvikset ja paista pari minuuttia sekoitellen. Lisää riisi ja paista edelleen sekoitellen noin 4 minuuttia tai kunnes riisi ruskistuu kevyesti.
- Riko kananmunat pannulle ja kuumenna sekoitellen, kunnes kananmuna on kypsää. Sekoita katkaravut joukkoon. Mausta chili- ja soijakastikkeilla, suolalla ja pippurilla. Lisää silputtua korianteria pinnalle.
5 dl
Keitettyä riisiä
2 kpl
Kananmunaa
1 rkl
Soijakastiketta (gluteenitonta)
2 rkl
Makeaa chilikastiketta
1/2 kpl
Ruukkua korianteria
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
Vinkki: Paistettuun riisiin sopivat myös pakasteherneet, maissi ja sekavihannekset.
Lisää aiheesta
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 11.8.2018
|Muokattu: 31.8.2020
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
260
1088
8,0 g
1,0 g
36,8 g
5,0 g
2,3 g
7,8 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli