Paistettu katkarapuriisi | Wokit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paistettu katkarapuriisi

Paistettu katkarapuriisi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tähderiisi saa uuden herkullisen elämän aasialaistyylisessä pannuruoassa. Voit vaihtaa reseptissä käytetyt kasvikset jääkaapin vihanneslaatikosta löytyviin. Muista vilkaista myös pakastimeen.

Ainekset

5 dl
Keitettyä riisiä
1 kpl
(180 g) katkarapuja (pakaste)
1 kpl
Sipuli tai 5 cm:n pala purjoa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
150 g
Kaalia
1 kpl
Porkkana
1/2 kpl
Paprikaa
1 1/2 rkl
Rypsiöljyä
2 kpl
Kananmunaa
2 rkl
Makeaa chilikastiketta
1 rkl
Soijakastiketta (gluteenitonta)
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
1/2 kpl
Ruukkua korianteria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1
  • Sulata katkaravut. Huuhtele, kuivaa ja viipaloi purjo. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Suikaloi kaali. Kuori porkkana ja leikkaa se tikuiksi. Kuutioi paprika.
1 kpl
(180 g) katkarapuja (pakaste)
1 kpl
Sipuli tai 5 cm:n pala purjoa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
150 g
Kaalia
1 kpl
Porkkana
1/2 kpl
Paprikaa
2
  • Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää kasvikset ja paista pari minuuttia sekoitellen. Lisää riisi ja paista edelleen sekoitellen noin 4 minuuttia tai kunnes riisi ruskistuu kevyesti.
  • Riko kananmunat pannulle ja kuumenna sekoitellen, kunnes kananmuna on kypsää. Sekoita katkaravut joukkoon. Mausta chili- ja soijakastikkeilla, suolalla ja pippurilla. Lisää silputtua korianteria pinnalle.
5 dl
Keitettyä riisiä
2 kpl
Kananmunaa
1 rkl
Soijakastiketta (gluteenitonta)
2 rkl
Makeaa chilikastiketta
1/2 kpl
Ruukkua korianteria
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa

Vinkki: Paistettuun riisiin sopivat myös pakasteherneet, maissi ja sekavihannekset.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 11.8.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1088

260

8,0 g

1,0 g

36,8 g

5,0 g

2,3 g

7,8 g

2,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli