
Paistettu kaura tofulla
Ainekset
Kastike
Lisäksi
Valmistus
Keitä ruokakaura pakkauksen ohjeen mukaan.
Valmista kastike. Pese lime. Kuori valkosipuli. Raasta limen kuori ja valkosipuli raastimen hienolla terällä. Halkaise lime ja purista mehu (2 rkl). Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
Kuivaa tofun pinta talouspaperilla painellen. Raasta tofu raastimen karkealla terällä. Pese, kuori ja leikkaa porkkanat pieniksi ohuiksi tikuiksi. Huuhtele paprika, halkaise ja poista kanta sekä siemenet. Kuutioi paprika.
Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää tofuraaste ja paista puuhaarukalla sekoitellen, kunnes tofu on saanut hieman väriä. Lisää porkkanat, paprikat ja herneet. Jatka paistamista 1–2 minuuttia, kunnes kasvikset hieman pehmenevät. Lisää kaura ja kastike. Sekoita. Paista vielä noin 5 minuuttia.
Viimeistele halutessasi pähkinöillä.
Vinkki: Jos pidät mausteisemmasta ruoasta, lisää kastikkeeseen 1–2 rkl srirachaa.
Hyvästi hävikki: Voit hyödyntää myös edelliseltä aterialta ylijääneen ruokakauran tai vaihtoehtoisesti riisin. Reseptiä varten tarvitset noin 7 dl keitettyä kauraa tai riisiä. Voit myös korvata osan kaurasta tai riisistä lisäämällä kasvisten määrää.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
258
1080
17,5 g
1,5 g
12,8 g
9,0 g
3,0 g
9,8 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 dl ruokakauraa,
(1 dl suolapähkinöitä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli