Paistettu kuhafilee, valkoviinikastike ja keltajuuripyree | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paistettu kuhafilee, valkoviinikastike ja keltajuuripyree

Paistettu kuhafilee, valkoviinikastike ja keltajuuripyree

timer-icon45 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tässä on täydellinen isänpäivän ateria! Sitruksinen voi-valkoviinikastike eli beurre blanc höystää hienostuneen kuhan juhlavaksi. Viimeistele annos hehkuvan keltaisella keltajuuripyreellä.

Ainekset

600 g
kuhafileetä (nahatonta)
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa

valkoviinikastike

1 kpl
sipuli
2 dl
valkoviiniä (5,5 %)
1 dl
vettä
125 g
voita
1 dl
ruokakermaa
1/2 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
suolaa
ripaus valkopippuria

keltajuuripyree

500 g
(1 ps) keltajuuria
500 g
perunoita (jauhoinen lajike)
1 dl
ruokakermaa
2 rkl
voita tai margariinia
1/2 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Aloita pyreestä. Pese ja kuori keltajuuret ja perunat. Leikkaa keltajuuret pieniksi kuutioiksi ja paloittele perunat. Laita kattilaan ja lisää sen verran vettä, että palat juuri ja juuri peittyvät. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

500 g
(1 ps) keltajuuria
500 g
perunoita (jauhoinen lajike)
2

Tee kastike kasvisten kiehuessa. Kuori ja hienonna sipuli. Laita sipulit, viini ja vesi kattilaan. Keitä kovalla lämmöllä, kunnes nestettä on jäljellä noin ½ desilitraa. Leikkaa jääkaappikylmä voi pieniksi kuutioiksi. Ota kattila liedeltä ja soseuta sipuli liemineen sauvasekoittimella. Lisää voikuutiot koko ajan soseuttaen, kunnes voi sekoittuu tasaisesti kastikkeeseen. Siivilöi kastike ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää ruokakerma, sitruunanmehu, suola ja pippuri. Kuumenna, mutta älä keitä.

1 kpl
sipuli
2 dl
valkoviiniä (5,5 %)
1 dl
vettä
125 g
voita
1 dl
ruokakermaa
1/2 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
suolaa
ripaus valkopippuria
3

Valuta keltajuurista ja perunoista vesi pois. Soseuta kasvikset sähkövatkaimella sileäksi. Lisää ruokakerma, rasva ja suola.

1 dl
ruokakermaa
2 rkl
voita tai margariinia
1/2 tl
suolaa
4

Kuivaa kuhafileet talouspaperilla. Leikkaa tarvittaessa annospaloiksi. Kypsennä fileet öljyssä pannulla kauniin ruskeiksi molemmin puolin noin 3 minuuttia. Mausta suolalla. Tarjoa fileet pyreen ja kastikkeen kanssa.

600 g
kuhafileetä (nahatonta)
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa

Vinkki: Aloita keltajuuripyreestä, valmista sitten valkoviinikastike ja paista lopuksi kuhafileet.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 22.10.2020
Muokattu: 21.10.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2949

705

46,8 g

26,0 g

27,5 g

11,5 g

4,5 g

33,3 g

3,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli