Paistettu kuhafilee, valkoviinikastike ja keltajuuripyree

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

45 min

Paistettu kuha ja sitruksinen voi-valkoviinikastike eli beurre blanc on hienostunut makupari, jota täydentää samettinen keltajuuripyree. Täydellinen juhla-ateria!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gkuhafileetä (nahatonta)
2 rklrypsiöljyä
1 tlsuolaa

Valkoviinikastike

1 kplsipuli
2 dlvalkoviiniä (5,5 %)
1 dlvettä
125 gvoita
1 dlruokakermaa
1/2 rklsitruunanmehua
1/4 tlsuolaa
ripaus valkopippuria

Keltajuuripyree

500 g(1 ps) keltajuuria
500 gperunoita (jauhoinen lajike)
1 dlruokakermaa
2 rklvoita tai margariinia
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Aloita pyreestä. Pese ja kuori keltajuuret ja perunat. Leikkaa keltajuuret pieniksi kuutioiksi ja paloittele perunat. Laita kattilaan ja lisää sen verran vettä, että palat juuri ja juuri peittyvät. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

    MääräAinesosa
    500 g(1 ps) keltajuuria
    500 gperunoita (jauhoinen lajike)
  2. 2

    Tee kastike kasvisten kiehuessa. Kuori ja hienonna sipuli. Laita sipulit, viini ja vesi kattilaan. Keitä kovalla lämmöllä, kunnes nestettä on jäljellä noin ½ desilitraa. Leikkaa jääkaappikylmä voi pieniksi kuutioiksi. Ota kattila liedeltä ja soseuta sipuli liemineen sauvasekoittimella. Lisää voikuutiot koko ajan soseuttaen, kunnes voi sekoittuu tasaisesti kastikkeeseen. Siivilöi kastike ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää ruokakerma, sitruunanmehu, suola ja pippuri. Kuumenna, mutta älä keitä.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 dlvalkoviiniä (5,5 %)
    1 dlvettä
    125 gvoita
    1 dlruokakermaa
    1/2 rklsitruunanmehua
    1/4 tlsuolaa
    ripaus valkopippuria
  3. 3

    Valuta keltajuurista ja perunoista vesi pois. Soseuta kasvikset sähkövatkaimella sileäksi. Lisää ruokakerma, rasva ja suola.

    MääräAinesosa
    1 dlruokakermaa
    2 rklvoita tai margariinia
    1/2 tlsuolaa
  4. 4

    Kuivaa kuhafileet talouspaperilla. Leikkaa tarvittaessa annospaloiksi. Kypsennä fileet öljyssä pannulla kauniin ruskeiksi molemmin puolin noin 3 minuuttia. Mausta suolalla. Tarjoa fileet pyreen ja kastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    600 gkuhafileetä (nahatonta)
    2 rklrypsiöljyä
    1 tlsuolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
14.10.2020
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä