Aloita pyreestä. Pese ja kuori keltajuuret ja perunat. Leikkaa keltajuuret pieniksi kuutioiksi ja paloittele perunat. Laita kattilaan ja lisää sen verran vettä, että palat juuri ja juuri peittyvät. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Tee kastike kasvisten kiehuessa. Kuori ja hienonna sipuli. Laita sipulit, viini ja vesi kattilaan. Keitä kovalla lämmöllä, kunnes nestettä on jäljellä noin ½ desilitraa. Leikkaa jääkaappikylmä voi pieniksi kuutioiksi. Ota kattila liedeltä ja soseuta sipuli liemineen sauvasekoittimella. Lisää voikuutiot koko ajan soseuttaen, kunnes voi sekoittuu tasaisesti kastikkeeseen. Siivilöi kastike ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää ruokakerma, sitruunanmehu, suola ja pippuri. Kuumenna, mutta älä keitä.
Valuta keltajuurista ja perunoista vesi pois. Soseuta kasvikset sähkövatkaimella sileäksi. Lisää ruokakerma, rasva ja suola.
Kuivaa kuhafileet talouspaperilla. Leikkaa tarvittaessa annospaloiksi. Kypsennä fileet öljyssä pannulla kauniin ruskeiksi molemmin puolin noin 3 minuuttia. Mausta suolalla. Tarjoa fileet pyreen ja kastikkeen kanssa.
Vinkki: Aloita keltajuuripyreestä, valmista sitten valkoviinikastike ja paista lopuksi kuhafileet.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
701
2934
46,8 g
26,0 g
31,5 g
15,5 g
4,5 g
33,0 g
3,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus valkopippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli