Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Leikkaa kirjolohifilee kuvien 1 ja 2 mallin mukaan.
Huuhtele porkkana ja kuori se kuorimaveitsellä. Raasta porkkana raastimen isolla terällä.
Leikkaa tilli veitsellä pieneksi silpuksi.
Laita lohi, porkkanaraaste ja tilli kulhoon. Lisää suola. Riko kananmuna juomalasiin ja kaada se lohiseokseen. Purista sitruunasta 1 rkl mehua lohiseokseen. Sekoita hyvin. (Kuva 3)
Laita leivinpaperi uunipellille. Tee lohiseoksesta 8 samankokoista kasaa leivinpaperille. Muotoile kasat noin 2 cm:n paksuisiksi pihveiksi. (Kuva 4)
Laita pelti uunin keskitasolle ja kypsennä pihvejä 15 minuuttia.
Laita lohifilee leikkuulaudalla nahkapuoli alaspäin. Pidä haarukalla lujasti kiinni fileen kapeasta päästä.
Ota toiseen käteen iso veitsi. Laita se kapeassa päässä lihan ja nahan väliin. Työnnä leveään päähän nahan reunaa pitkin niin, että nahka leikkautuu pois. Leikkaa lohifilee pieniksi kuutioiksi.
Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa.
Muotoile pihvit leivinpaperille uunipellille.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
218
912
14,8 g
2,8 g
0,5 g
0,5 g
0,3 g
20,5 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli