Papan porkkana-lohipihvit | Pihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Papan porkkana-lohipihvit

Papan porkkana-lohipihvit

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Maukkaat porkkana-lohipihvit valmistuvat yksinkertaisista aineksista. Helpoilla kuvaohjeilla onnistut varmasti.

Ainekset

400 g
Lohifileetä
1 kpl
Porkkana
2 rkl
Silputtua tilliä
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Sitruunan mehua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Leikkaa kirjolohifilee kuvien 1 ja 2 mallin mukaan.

Huuhtele porkkana ja kuori se kuorimaveitsellä. Raasta porkkana raastimen isolla terällä.

Leikkaa tilli veitsellä pieneksi silpuksi.

Laita lohi, porkkanaraaste ja tilli kulhoon. Lisää suola. Riko kananmuna juomalasiin ja kaada se lohiseokseen. Purista sitruunasta 1 rkl mehua lohiseokseen. Sekoita hyvin. (Kuva 3)

Laita leivinpaperi uunipellille. Tee lohiseoksesta 8 samankokoista kasaa leivinpaperille. Muotoile kasat noin 2 cm:n paksuisiksi pihveiksi. (Kuva 4)

Laita pelti uunin keskitasolle ja kypsennä pihvejä 15 minuuttia.

Laita lohifilee leikkuulaudalla nahkapuoli alaspäin. Pidä haarukalla lujasti kiinni fileen kapeasta päästä.
2

Laita lohifilee leikkuulaudalla nahkapuoli alaspäin. Pidä haarukalla lujasti kiinni fileen kapeasta päästä.

Ota toiseen käteen iso veitsi. Laita se kapeassa päässä lihan ja nahan väliin. Työnnä leveään päähän nahan reunaa pitkin niin, että nahka leikkautuu pois. Leikkaa lohifilee pieniksi kuutioiksi.
3

Ota toiseen käteen iso veitsi. Laita se kapeassa päässä lihan ja nahan väliin. Työnnä leveään päähän nahan reunaa pitkin niin, että nahka leikkautuu pois. Leikkaa lohifilee pieniksi kuutioiksi.

Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa.
4

Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa.

Muotoile pihvit leivinpaperille uunipellille.
5

Muotoile pihvit leivinpaperille uunipellille.

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.4.2018
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

912

218

14,8 g

2,8 g

0,5 g

0,5 g

0,3 g

20,5 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli