Papan porkkana-lohipihvit

arvosana4/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Maukkaat porkkana-lohipihvit valmistuvat yksinkertaisista aineksista. Tarjoile pihvit esimerkiksi höyrytetyn parsakaalin ja perunamuusin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 glohifileetä
1 kplporkkana
2 rklhienonnettua tilliä
1/2 tlsuolaa
1 kplkananmuna
1 rklsitruunan mehua

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  2. Laita lohifilee leikkuulaudalla nahkapuoli alaspäin. Pidä haarukalla lujasti kiinni fileen kapeasta päästä.
    2

    Poista fileestä nahka. Laita lohifilee leikkuulaudalla nahkapuoli alaspäin. Pidä haarukalla lujasti kiinni fileen kapeasta päästä. Ota toiseen käteen iso veitsi. Laita se kapeassa päässä lihan ja nahan väliin. Työnnä leveään päähän nahan reunaa pitkin niin, että nahka leikkautuu pois.

    MääräAinesosa
    400 glohifileetä
  3. Ota toiseen käteen iso veitsi. Laita se kapeassa päässä lihan ja nahan väliin. Työnnä leveään päähän nahan reunaa pitkin niin, että nahka leikkautuu pois. Leikkaa lohifilee pieniksi kuutioiksi.
    3

    Leikkaa lohifilee pieniksi kuutioiksi.

  4. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa.
    4

    Huuhtele, kuori ja raasta porkkana raastimen isolla terällä. Hienonna tilli. Sekoita kulhossa lohi, porkkanaraaste, tilli, suola, kananmuna ja sitruunamehu.

    MääräAinesosa
    1 kplporkkana
    2 rklhienonnettua tilliä
    1/2 tlsuolaa
    1 kplkananmuna
    1 rklsitruunan mehua
  5. Muotoile pihvit leivinpaperille uunipellille.
    5

    Laita leivinpaperi uunipellille. Tee lohiseoksesta 8 samankokoista kekoa leivinpaperille. Muotoile kasat noin 2 cm:n paksuisiksi pihveiksi. Laita pelti uunin keskitasolle ja kypsennä pihvejä 15 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
8.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä