Parsakaalicurry
30 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mausteinen kasviscurry syntyy puolessa tunnissa. Parsakaalilla ja pinaatilla rikastetun tomaatticurryn lämpimän maun salaisuus on mausteiden kuullottaminen. Lisää tulisuutta tomaattiseen parsakaali- ja kikhernecurryyn saat tuplaamalla chilijauheen määrän tai viipaloimalla mukaan tuoretta chiliä.
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1 tl | korianteria |
| 1/4 tl | chilijauhetta |
| 400 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 3 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (vegaaninen) |
| 600 g | parsakaalia |
| 265 g | (1 pkt, 425/265 g) kikherneitä |
| 150 g | (1 ps) pinaattia (pakaste) |
| (suolaa) |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä kattilassa sekoitellen muutama minuutti. Lisää mausteet ja jatka kuullottamista minuutti. Lisää tomaattimurska, vesi ja liemikuutio. Anna hautua hetki.
- 2.
Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pieniksi kukinnoiksi, viipaloi varret. Valuta ja huuhtele kikherneet. Lisää parsakaalit, kikherneet ja pinaatti kattilaan. Kiehauta ja hauduta kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes parsakaali on pehmeää. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- 3.
Tarjoa parsakaalicurry keitetyn riisin kanssa.
Mausteinen kasviscurry syntyy puolessa tunnissa. Parsakaalilla ja pinaatilla rikastetun tomaatticurryn lämpimän maun salaisuus on mausteiden kuullottaminen. Lisää tulisuutta tomaattiseen parsakaali- ja kikhernecurryyn saat tuplaamalla chilijauheen määrän tai viipaloimalla mukaan tuoretta chiliä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1 tl | korianteria |
| 1/4 tl | chilijauhetta |
| 400 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 3 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (vegaaninen) |
| 600 g | parsakaalia |
| 265 g | (1 pkt, 425/265 g) kikherneitä |
| 150 g | (1 ps) pinaattia (pakaste) |
| (suolaa) |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä kattilassa sekoitellen muutama minuutti. Lisää mausteet ja jatka kuullottamista minuutti. Lisää tomaattimurska, vesi ja liemikuutio. Anna hautua hetki.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl oliiviöljyä 1 tl juustokuminaa 1 tl korianteria 1/4 tl chilijauhetta 400 g (1 tlk) tomaattimurskaa 3 dl vettä 1 kpl kasvisliemikuutio (vegaaninen) - 2
Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pieniksi kukinnoiksi, viipaloi varret. Valuta ja huuhtele kikherneet. Lisää parsakaalit, kikherneet ja pinaatti kattilaan. Kiehauta ja hauduta kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes parsakaali on pehmeää. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Määrä Ainesosa 600 g parsakaalia 265 g (1 pkt, 425/265 g) kikherneitä 150 g (1 ps) pinaattia (pakaste) (suolaa) - 3
Tarjoa parsakaalicurry keitetyn riisin kanssa.
Vinkki: Tee currysta kookospohjainen vaihtamalla tomaattimurska kookosmaitoon.
Ravintosisältö
391
Energiaa kcal
1637
Energiaa kj
11,8 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,8 g
Hiilihydraatteja
10,8 g
Sokereita
13,5 g
Kuituja
22,8 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
391
Energiaa kcal
1637
Energiaa kj
11,8 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,8 g
Hiilihydraatteja
10,8 g
Sokereita
13,5 g
Kuituja
22,8 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl juustokuminaa, 1 tl korianteria, 0.25 tl chilijauhetta, 3 dl vettä, (suolaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























