Parsakaalicurry

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min (josta 20 min aktiivista)

Mausteinen kasviscurry syntyy puolessa tunnissa. Parsakaalilla ja pinaatilla rikastetun tomaatticurryn lämpimän maun salaisuus on mausteiden kuullottaminen. Lisää tulisuutta tomaattiseen parsakaali- ja kikhernecurryyn saat tuplaamalla chilijauheen määrän tai viipaloimalla mukaan tuoretta chiliä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rkloliiviöljyä
1 tljuustokuminaa
1 tlkorianteria
1/4 tlchilijauhetta
400 g(1 tlk) tomaattimurskaa
3 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio (vegaaninen)
600 gparsakaalia
265 g(1 pkt, 425/265 g) kikherneitä
150 g(1 ps) pinaattia (pakaste)
(suolaa)

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä kattilassa sekoitellen muutama minuutti. Lisää mausteet ja jatka kuullottamista minuutti. Lisää tomaattimurska, vesi ja liemikuutio. Anna hautua hetki.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 rkloliiviöljyä
    1 tljuustokuminaa
    1 tlkorianteria
    1/4 tlchilijauhetta
    400 g(1 tlk) tomaattimurskaa
    3 dlvettä
    1 kplkasvisliemikuutio (vegaaninen)
  2. 2

    Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pieniksi kukinnoiksi, viipaloi varret. Valuta ja huuhtele kikherneet. Lisää parsakaalit, kikherneet ja pinaatti kattilaan. Kiehauta ja hauduta kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes parsakaali on pehmeää. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

    MääräAinesosa
    600 gparsakaalia
    265 g(1 pkt, 425/265 g) kikherneitä
    150 g(1 ps) pinaattia (pakaste)
    (suolaa)
  3. 3

    Tarjoa parsakaalicurry keitetyn riisin kanssa.

Vinkki: Tee currysta kookospohjainen vaihtamalla tomaattimurska kookosmaitoon.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl juustokuminaa, 1 tl korianteria, 0.25 tl chilijauhetta, 3 dl vettä, (suolaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä