Parsakaalicurry | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Parsakaalicurry

Parsakaalicurry

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mausteinen kasviscurry syntyy puolessa tunnissa. Parsakaalilla ja pinaatilla rikastetun tomaatticurryn lämpimän maun salaisuus on mausteiden kuullottaminen. Lisää tulisuutta tomaattiseen parsakaali- ja kikhernecurryyn saat tuplaamalla chilijauheen määrän tai viipaloimalla mukaan tuoretta chiliä.

Ainekset

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
jeeraa eli juustokuminaa
1 tl
korianteria
1/4 tl
chilijauhetta
400 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
3 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (vegaaninen)
600 g
parsakaalia
265 g
(1 pkt, 425/265 g) kikherneitä
150 g
(1 ps) pinaattia (pakaste)
(suolaa)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä kattilassa sekoitellen muutama minuutti. Lisää mausteet ja jatka kuullottamista minuutti. Lisää tomaattimurska, vesi ja liemikuutio. Anna hautua hetki.

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
jeeraa eli juustokuminaa
1 tl
korianteria
1/4 tl
chilijauhetta
400 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
3 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (vegaaninen)
2

Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pieniksi kukinnoiksi, viipaloi varret. Valuta ja huuhtele kikherneet. Lisää parsakaalit, kikherneet ja pinaatti kattilaan. Kiehauta ja hauduta kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes parsakaali on pehmeää. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

600 g
parsakaalia
265 g
(1 pkt, 425/265 g) kikherneitä
150 g
(1 ps) pinaattia (pakaste)
(suolaa)
3

Tarjoa parsakaalicurry keitetyn riisin kanssa.

Vinkki: Tee currysta kookospohjainen vaihtamalla tomaattimurska kookosmaitoon.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anu Brask, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 20.9.2008
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1625

388

11,8 g

1,3 g

40,3 g

10,5 g

13,5 g

22,5 g

1,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl jeeraa eli juustokuminaa,

1 tl korianteria,

0,25 tl chilijauhetta,

3 dl vettä,

(suolaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli