Peltijuuressalaatti jogurtti-fetakastikkeella

arvosana5/5

(5)arviota
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Valmista ruokaisa salaatti uunissa paahdetuista juureksista. Makeiksi paahtuneet juurekset viimeistellään jogurtista ja fetajuustosta sekoitetulla kastikkeella. Tarjoa uunijuuressalaatti couscousin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gporkkanoita
300 g(2) palsternakkaa
300 g(3–4) punajuurta
2 rkl rypsiöljyä
1 tlprovencalen yrttiseosta
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
70 g(1 ps) babypinaattia
1/2 kplsitruunaa
1/2 rkl juoksevaa hunajaa

Jogurtti-fetakastike

2 dlpaksua jogurttia
200 g (1 pkt) fetajuustoa
1/2 kplsitruunaa
1/2 kplruukkua minttua
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
ripaus suolaa
ripaus sokeria

Couscous

3 dlvettä
3 dlcouscousia
2 rklmargariinia
ripaus suolaa

Valmistus

  1. 1

    Pese juurekset. Kuori ja leikkaa porkkanat, palsternakat ja punajuuret ohuiksi viipaleiksi. Levitä juurekset leivinpaperille pellille. Valuta öljy ja ripottele yrttiseos, suola ja pippuri päälle. Paahda juureksia 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    500 gporkkanoita
    300 g(2) palsternakkaa
    300 g(3–4) punajuurta
    2 rkl rypsiöljyä
    1 tlprovencalen yrttiseosta
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Sekoita jogurtti ja murennettu feta kulhossa. Pese sitruuna, raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu. Hienonna minttu. Sekoita sitruunanmehu ja -kuori sekä minttu kastikkeeseen. Mausta pippurilla, suolalla ja sokerilla. Anna tekeytyä jääkaapissa.

    MääräAinesosa
    2 dlpaksua jogurttia
    200 g (1 pkt) fetajuustoa
    1/2 kplsitruunaa
    1/2 kplruukkua minttua
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    ripaus suolaa
    ripaus sokeria
  3. 3

    Kiehauta vesi couscousia varten. Mittaa couscous kulhoon. Kaada kiehuva vesi couscousin päälle ja peitä kannella. Anna turvota noin 5 minuuttia. Pöyhi kypsä couscous haarukalla ilmavaksi. Lisää margariini ja suola.

    MääräAinesosa
    3 dlvettä
    3 dlcouscousia
    2 rklmargariinia
    ripaus suolaa
  4. 4

    Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Poista kovat lehtiruodit tarvittaessa. Yhdistä pinaatinlehdet juuresten kassa. Viimeistele juuressalaatti puolikkaan sitruunan mehulla ja hunajalla. Tarjoa salaatti fetakastikkeen ja couscousin kanssa.

    MääräAinesosa
    70 g(1 ps) babypinaattia
    1/2 kplsitruunaa
    1/2 rkl juoksevaa hunajaa

Vinkki: Couscousin voi sekoittaa salaatin joukkoon. Kokeile myös täysjyväcouscousia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa , ripaus sokeria, ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
28.12.2021
|
Päivitetty: 27.10.2025

Samankaltaisia reseptejä