Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Peltijuuressalaatti jogurtti-fetakastikkeella

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Valmista ruokaisa sydäntalven salaatti uunissa paahdetuista juureksista. Makeiksi paahtuneet juurekset viimeistellään jogurtista ja fetajuustosta sekoitetulla kastikkeella. Tarjoa uunijuuressalaatti couscousin kanssa.

Ainekset

500 g
porkkanoita
300 g
(2) palsternakkaa
300 g
(3–4) punajuurta
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
Provencalen yrttiseosta
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
70 g
(1 ps) babypinaattia
1/2 kpl
sitruunaa
1/2 rkl
juoksevaa hunajaa

Jogurtti-fetakastike

2 dl
paksua jogurttia
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
1/2 kpl
sitruunaa
1/2 kpl
ruukkua minttua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
ripaus suolaa
ripaus sokeria

Couscous

3 dl
vettä
3 dl
couscousia
2 rkl
margariinia
ripaus suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese juurekset. Kuori ja leikkaa porkkanat, palsternakat ja punajuuret ohuiksi viipaleiksi. Levitä juurekset leivinpaperille pellille. Valuta öljy ja ripottele yrttiseos, suola ja pippuri päälle. Paahda juureksia 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

500 g
porkkanoita
300 g
(2) palsternakkaa
300 g
(3–4) punajuurta
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
Provencalen yrttiseosta
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Sekoita jogurtti ja murennettu feta kulhossa. Pese sitruuna, raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu. Hienonna minttu. Sekoita sitruunanmehu ja -kuori sekä minttu kastikkeeseen. Mausta pippurilla, suolalla ja sokerilla. Anna tekeytyä jääkaapissa.

2 dl
paksua jogurttia
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
1/2 kpl
sitruunaa
1/2 kpl
ruukkua minttua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
ripaus suolaa
ripaus sokeria
3

Kiehauta vesi couscousia varten. Mittaa couscous kulhoon. Kaada kiehuva vesi couscousin päälle ja peitä kannella. Anna turvota noin 5 minuuttia. Pöyhi kypsä couscous haarukalla ilmavaksi. Lisää margariini ja suola.

3 dl
vettä
3 dl
couscousia
2 rkl
margariinia
ripaus suolaa
4

Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Poista kovat lehtiruodit tarvittaessa. Yhdistä pinaatinlehdet juuresten kassa. Viimeistele juuressalaatti puolikkaan sitruunan mehulla ja hunajalla. Tarjoa salaatti fetakastikkeen ja couscousin kanssa.

70 g
(1 ps) babypinaattia
1/2 kpl
sitruunaa
1/2 rkl
juoksevaa hunajaa

Vinkki: Couscousin voi sekoittaa salaatin joukkoon. Kokeile myös täysjyväcouscousia.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 28.12.2021
|
Muokattu: 6.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

661

2766

31,3 g

13,8 g

68,3 g

21,5 g

11,5 g

19,3 g

3,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa ,

ripaus sokeria,

ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli