Pese juurekset. Kuori ja leikkaa porkkanat, palsternakat ja punajuuret ohuiksi viipaleiksi. Levitä juurekset leivinpaperille pellille. Valuta öljy ja ripottele yrttiseos, suola ja pippuri päälle. Paahda juureksia 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Sekoita jogurtti ja murennettu feta kulhossa. Pese sitruuna, raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu. Hienonna minttu. Sekoita sitruunanmehu ja -kuori sekä minttu kastikkeeseen. Mausta pippurilla, suolalla ja sokerilla. Anna tekeytyä jääkaapissa.
Kiehauta vesi couscousia varten. Mittaa couscous kulhoon. Kaada kiehuva vesi couscousin päälle ja peitä kannella. Anna turvota noin 5 minuuttia. Pöyhi kypsä couscous haarukalla ilmavaksi. Lisää margariini ja suola.
Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Poista kovat lehtiruodit tarvittaessa. Yhdistä pinaatinlehdet juuresten kassa. Viimeistele juuressalaatti puolikkaan sitruunan mehulla ja hunajalla. Tarjoa salaatti fetakastikkeen ja couscousin kanssa.
Vinkki: Couscousin voi sekoittaa salaatin joukkoon. Kokeile myös täysjyväcouscousia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
661
2766
31,3 g
13,8 g
68,3 g
21,5 g
11,5 g
19,3 g
3,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus suolaa ,
ripaus sokeria,
ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli