Peltijuuressalaatti jogurtti-fetakastikkeella
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista ruokaisa salaatti uunissa paahdetuista juureksista. Makeiksi paahtuneet juurekset viimeistellään jogurtista ja fetajuustosta sekoitetulla kastikkeella. Tarjoa uunijuuressalaatti couscousin kanssa.
| 500 g | porkkanoita |
| 300 g | (2) palsternakkaa |
| 300 g | (3–4) punajuurta |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | provencalen yrttiseosta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 70 g | (1 ps) babypinaattia |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 1/2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| Jogurtti-fetakastike | |
|---|---|
| 2 dl | paksua jogurttia |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 1/2 kpl | ruukkua minttua |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| ripaus suolaa | |
| ripaus sokeria | |
| Couscous | |
| 3 dl | vettä |
| 3 dl | couscousia |
| 2 rkl | margariinia |
| ripaus suolaa | |
- 1.
Pese juurekset. Kuori ja leikkaa porkkanat, palsternakat ja punajuuret ohuiksi viipaleiksi. Levitä juurekset leivinpaperille pellille. Valuta öljy ja ripottele yrttiseos, suola ja pippuri päälle. Paahda juureksia 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- 2.
Sekoita jogurtti ja murennettu feta kulhossa. Pese sitruuna, raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu. Hienonna minttu. Sekoita sitruunanmehu ja -kuori sekä minttu kastikkeeseen. Mausta pippurilla, suolalla ja sokerilla. Anna tekeytyä jääkaapissa.
- 3.
Kiehauta vesi couscousia varten. Mittaa couscous kulhoon. Kaada kiehuva vesi couscousin päälle ja peitä kannella. Anna turvota noin 5 minuuttia. Pöyhi kypsä couscous haarukalla ilmavaksi. Lisää margariini ja suola.
- 4.
Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Poista kovat lehtiruodit tarvittaessa. Yhdistä pinaatinlehdet juuresten kassa. Viimeistele juuressalaatti puolikkaan sitruunan mehulla ja hunajalla. Tarjoa salaatti fetakastikkeen ja couscousin kanssa.
Peltijuuressalaatti jogurtti-fetakastikkeella
arvosana5/5
45 min (josta 30 min aktiivista)
Valmista ruokaisa salaatti uunissa paahdetuista juureksista. Makeiksi paahtuneet juurekset viimeistellään jogurtista ja fetajuustosta sekoitetulla kastikkeella. Tarjoa uunijuuressalaatti couscousin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | porkkanoita |
| 300 g | (2) palsternakkaa |
| 300 g | (3–4) punajuurta |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | provencalen yrttiseosta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 70 g | (1 ps) babypinaattia |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 1/2 rkl | juoksevaa hunajaa |
Jogurtti-fetakastike | |
| 2 dl | paksua jogurttia |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 1/2 kpl | ruukkua minttua |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| ripaus suolaa | |
| ripaus sokeria | |
Couscous | |
| 3 dl | vettä |
| 3 dl | couscousia |
| 2 rkl | margariinia |
| ripaus suolaa | |
Valmistus
- 1
Pese juurekset. Kuori ja leikkaa porkkanat, palsternakat ja punajuuret ohuiksi viipaleiksi. Levitä juurekset leivinpaperille pellille. Valuta öljy ja ripottele yrttiseos, suola ja pippuri päälle. Paahda juureksia 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 500 g porkkanoita 300 g (2) palsternakkaa 300 g (3–4) punajuurta 2 rkl rypsiöljyä 1 tl provencalen yrttiseosta 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Sekoita jogurtti ja murennettu feta kulhossa. Pese sitruuna, raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu. Hienonna minttu. Sekoita sitruunanmehu ja -kuori sekä minttu kastikkeeseen. Mausta pippurilla, suolalla ja sokerilla. Anna tekeytyä jääkaapissa.
Määrä Ainesosa 2 dl paksua jogurttia 200 g (1 pkt) fetajuustoa 1/2 kpl sitruunaa 1/2 kpl ruukkua minttua 1/4 tl mustapippuria rouhittuna ripaus suolaa ripaus sokeria - 3
Kiehauta vesi couscousia varten. Mittaa couscous kulhoon. Kaada kiehuva vesi couscousin päälle ja peitä kannella. Anna turvota noin 5 minuuttia. Pöyhi kypsä couscous haarukalla ilmavaksi. Lisää margariini ja suola.
Määrä Ainesosa 3 dl vettä 3 dl couscousia 2 rkl margariinia ripaus suolaa - 4
Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Poista kovat lehtiruodit tarvittaessa. Yhdistä pinaatinlehdet juuresten kassa. Viimeistele juuressalaatti puolikkaan sitruunan mehulla ja hunajalla. Tarjoa salaatti fetakastikkeen ja couscousin kanssa.
Määrä Ainesosa 70 g (1 ps) babypinaattia 1/2 kpl sitruunaa 1/2 rkl juoksevaa hunajaa
Vinkki: Couscousin voi sekoittaa salaatin joukkoon. Kokeile myös täysjyväcouscousia.
Ravintosisältö
661
Energiaa kcal
2766
Energiaa kj
31,3 g
Rasvaa
13,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
68,3 g
Hiilihydraatteja
21,5 g
Sokereita
11,5 g
Kuituja
19,3 g
Proteiinia
3,0 g
Suolaa
661
Energiaa kcal
2766
Energiaa kj
31,3 g
Rasvaa
13,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
68,3 g
Hiilihydraatteja
21,5 g
Sokereita
11,5 g
Kuituja
19,3 g
Proteiinia
3,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa , ripaus sokeria, ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























