Pesto-broilerilasagne
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tämä lasagne on sinulle, joka rakastat erityisesti lasagnen valkokastiketta. Mehukkaan kanalasagnen makujuju on nimittäin punaisella pestolla maustettu juustokastike, joka täyttää lasagnen kaikki mehevät kerrokset.
| 1 kpl | sipuli |
| 600 g | (2 pkt) kanan fileesuikaleita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| Juustokastike | |
|---|---|
| 3 rkl | margariinia |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 8 dl | maitoa |
| 200 g | (1 prk) tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti) |
| 190 g | (1 prk) punaista pestoa |
| Lisäksi | |
| 200 g | (16 kpl) lasagnelevyjä |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuli ja broilerinsuikaleet öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla sekä hienonnetulla basilikalla.
- 2.
Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja kiehauta. Vispaa maito muutamassa erässä jauhosuurukseen. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Sulata tuorejuusto kastikkeeseen ja lisää myös pesto joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- 3.
Öljyä noin 22 x 30 cm:n lasagnevuoka. Levitä vuoan pohjalle noin 1/3 kanasta ja vähän juustokastiketta. Laita päälle 4 lasagnelevyä. Levitä noin 1/3 jäljellä olevasta juustokastikkeesta ja puolet kanatäytteestä vuokaan. Lisää kerros lasagnelevyjä, puolet jäljellä olevasta kastikkeesta ja loppu kanatäyte sekä jälleen kerros lasagnelevyjä. Levitä loppu juustokastike päälle.
- 4.
Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Pesto-broilerilasagne
arvosana4/5
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Tämä lasagne on sinulle, joka rakastat erityisesti lasagnen valkokastiketta. Mehukkaan kanalasagnen makujuju on nimittäin punaisella pestolla maustettu juustokastike, joka täyttää lasagnen kaikki mehevät kerrokset.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 600 g | (2 pkt) kanan fileesuikaleita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
Juustokastike | |
| 3 rkl | margariinia |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 8 dl | maitoa |
| 200 g | (1 prk) tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti) |
| 190 g | (1 prk) punaista pestoa |
Lisäksi | |
| 200 g | (16 kpl) lasagnelevyjä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuli ja broilerinsuikaleet öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla sekä hienonnetulla basilikalla.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 600 g (2 pkt) kanan fileesuikaleita 1 rkl rypsiöljyä 1 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1 kpl ruukku basilikaa - 2
Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja kiehauta. Vispaa maito muutamassa erässä jauhosuurukseen. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Sulata tuorejuusto kastikkeeseen ja lisää myös pesto joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 3 rkl margariinia 3/4 dl vehnäjauhoja 8 dl maitoa 200 g (1 prk) tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti) 190 g (1 prk) punaista pestoa - 3
Öljyä noin 22 x 30 cm:n lasagnevuoka. Levitä vuoan pohjalle noin 1/3 kanasta ja vähän juustokastiketta. Laita päälle 4 lasagnelevyä. Levitä noin 1/3 jäljellä olevasta juustokastikkeesta ja puolet kanatäytteestä vuokaan. Lisää kerros lasagnelevyjä, puolet jäljellä olevasta kastikkeesta ja loppu kanatäyte sekä jälleen kerros lasagnelevyjä. Levitä loppu juustokastike päälle.
Määrä Ainesosa 200 g (16 kpl) lasagnelevyjä - 4
Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Ravintosisältö
635
Energiaa kcal
2661
Energiaa kj
38,2 g
Rasvaa
13,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,0 g
Hiilihydraatteja
8,7 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
34,7 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
635
Energiaa kcal
2661
Energiaa kj
38,2 g
Rasvaa
13,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,0 g
Hiilihydraatteja
8,7 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
34,7 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























