Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pesto-broilerilasagne

Pesto-broilerilasagne

timer-iconNoin 1,5 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tämä lasagne on sinulle, joka rakastat erityisesti lasagnen valkokastiketta. Mehukkaan kanalasagnen makujuju on nimittäin punaisella pestolla maustettu juustokastike, joka täyttää lasagnen kaikki mehevät kerrokset.

Ainekset

1 kpl
sipuli
600 g
(2 pkt) kanan fileesuikaleita
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1 kpl
ruukku basilikaa

Juustokastike

3 rkl
margariinia
3/4 dl
vehnäjauhoja
8 dl
maitoa
200 g
(1 prk) tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
190 g
(1 prk) punaista pestoa

Lisäksi

200 g
(16 kpl) lasagnelevyjä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuli ja broilerinsuikaleet öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla sekä hienonnetulla basilikalla.

1 kpl
sipuli
600 g
(2 pkt) kanan fileesuikaleita
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1 kpl
ruukku basilikaa
2

Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja kiehauta. Vispaa maito muutamassa erässä jauhosuurukseen. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Sulata tuorejuusto kastikkeeseen ja lisää myös pesto joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

3 rkl
margariinia
3/4 dl
vehnäjauhoja
8 dl
maitoa
200 g
(1 prk) tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
190 g
(1 prk) punaista pestoa
3

Öljyä noin 22 x 30 cm:n lasagnevuoka. Levitä vuoan pohjalle noin 1/3 kanasta ja vähän juustokastiketta. Laita päälle 4 lasagnelevyä. Levitä noin 1/3 jäljellä olevasta juustokastikkeesta ja puolet kanatäytteestä vuokaan. Lisää kerros lasagnelevyjä, puolet jäljellä olevasta kastikkeesta ja loppu kanatäyte sekä jälleen kerros lasagnelevyjä. Levitä loppu juustokastike päälle.

200 g
(16 kpl) lasagnelevyjä
4

Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 6.5.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

635

2661

38,2 g

13,0 g

37,0 g

8,7 g

2,5 g

34,7 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli