Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuli ja broilerinsuikaleet öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla sekä hienonnetulla basilikalla.
Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja kiehauta. Vispaa maito muutamassa erässä jauhosuurukseen. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Sulata tuorejuusto kastikkeeseen ja lisää myös pesto joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Öljyä noin 22 x 30 cm:n lasagnevuoka. Levitä vuoan pohjalle noin 1/3 kanasta ja vähän juustokastiketta. Laita päälle 4 lasagnelevyä. Levitä noin 1/3 jäljellä olevasta juustokastikkeesta ja puolet kanatäytteestä vuokaan. Lisää kerros lasagnelevyjä, puolet jäljellä olevasta kastikkeesta ja loppu kanatäyte sekä jälleen kerros lasagnelevyjä. Levitä loppu juustokastike päälle.
Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
633
2653
38,2 g
13,0 g
36,7 g
8,5 g
2,5 g
34,5 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli