Pesto-broilerilasagne

arvosana4/5

(6)arviota
6 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Tämä lasagne on sinulle, joka rakastat erityisesti lasagnen valkokastiketta. Mehukkaan kanalasagnen makujuju on nimittäin punaisella pestolla maustettu juustokastike, joka täyttää lasagnen kaikki mehevät kerrokset.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
600 g(2 pkt) kanan fileesuikaleita
1 rklrypsiöljyä
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1 kplruukku basilikaa

Juustokastike

3 rklmargariinia
3/4 dlvehnäjauhoja
8 dlmaitoa
200 g(1 prk) tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
190 g(1 prk) punaista pestoa

Lisäksi

200 g(16 kpl) lasagnelevyjä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuli ja broilerinsuikaleet öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla sekä hienonnetulla basilikalla.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    600 g(2 pkt) kanan fileesuikaleita
    1 rklrypsiöljyä
    1 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1 kplruukku basilikaa
  2. 2

    Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja kiehauta. Vispaa maito muutamassa erässä jauhosuurukseen. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Sulata tuorejuusto kastikkeeseen ja lisää myös pesto joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    3 rklmargariinia
    3/4 dlvehnäjauhoja
    8 dlmaitoa
    200 g(1 prk) tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
    190 g(1 prk) punaista pestoa
  3. 3

    Öljyä noin 22 x 30 cm:n lasagnevuoka. Levitä vuoan pohjalle noin 1/3 kanasta ja vähän juustokastiketta. Laita päälle 4 lasagnelevyä. Levitä noin 1/3 jäljellä olevasta juustokastikkeesta ja puolet kanatäytteestä vuokaan. Lisää kerros lasagnelevyjä, puolet jäljellä olevasta kastikkeesta ja loppu kanatäyte sekä jälleen kerros lasagnelevyjä. Levitä loppu juustokastike päälle.

    MääräAinesosa
    200 g(16 kpl) lasagnelevyjä
  4. 4

    Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä