Pinaattivohvelit ja katkarapu-avokadotäyte - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pinaattivohvelit ja katkarapu-avokadotäyte

Pinaattivohvelit ja katkarapu-avokadotäyte
Annokset
8
Valmistusaika
Tunti
Pinaattivohvelit suolaisella täytteellä on ihana ja terveellinen herkku. Raikas skagen-henkinen katkaraputäyte valmistuu vohvelitaikinan turvotessa. Avokado ja ranskankerma antavat vohvelien täytteelle täyteläisen luonteen. Vohvelitaikinasta voit paistaa myös pinaattilettuja.
Jaa Somessa

Ainekset

VOHVELITAIKINA

150 g
(1 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste)
3 kpl
kananmunaa
4 dl
maitoa
1/2 tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

TÄYTE

360 g
(2 ps) katkarapuja
2 kpl
avokadoa
1 kpl
punasipuli (pieni)
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
sitruunanmehua
1/2
ruukkua tilliä hienonnettuna (1 dl)
150 g
(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
70 g
(1 ps) babypinaattia (tuore)

PAISTAMISEEN

voita tai rypsiöljyä

Vinkki: Gluteenittoman ja FODMAP-ruokavalioon sopivan taikinan saat, kun vaihdat vehnäjauhot (3 dl) Kotimaista gluteenittomaan jauhoseokseen (4 dl) ja maidon laktoosittomaan maitojuomaan. Tillin vaihtoehtona täytteeseen sopii korianteri.

Näin teet

1

Pane katkaravut sulamaan kylmään veteen pusseineen.

360 g
(2 ps) katkarapuja
2

Valmista taikina. Sulata pinaatti. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon puolet maidosta, suola ja rypsiöljy. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Vatkaa joukkoon loppu maito ja pinaatti. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia ennen paistoa. Valmista sillä aikaa täyte.

150 g
(1 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste)
3 kpl
kananmunaa
4 dl
maitoa
1/2 tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
3

Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuori ja kuutioi avokadot. Kuori ja hienonna punasipuli. Valuta sulatetut katkaravut. Yhdistä muut täytteen ainekset, paitsi babypinaatti.

2 kpl
avokadoa
1 kpl
punasipuli (pieni)
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
sitruunanmehua
150 g
(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
1/2
ruukkua tilliä hienonnettuna (1 dl)
4

Paista vohvelit. Tarjoa vohvelit katkaraputäytteen ja huuhdellun tuoreen pinaatin kanssa.

voita tai rypsiöljyä
Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.1.2020
Muokattu: 16.1.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja22 g176 g
Proteiinia15 g120 g
Rasvaa15 g119 g
Kuituja3 g24 g
Energiaa kj1215 9718
Energiaa kcal290 2321

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • ruukkua tilliä hienonnettuna (1 dl)

  • voita tai rypsiöljyä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja22 g176 g
Proteiinia15 g120 g
Rasvaa15 g119 g
Kuituja3 g24 g
Energiaa kj1215 9718
Energiaa kcal290 2321

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • ruukkua tilliä hienonnettuna (1 dl)

  • voita tai rypsiöljyä

Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.