Pinaattivohvelit ja katkarapu-avokadotäyte | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pinaattivohvelit ja katkarapu-avokadotäyte

Pinaattivohvelit ja katkarapu-avokadotäyte

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Pinaattivohvelit suolaisella täytteellä on ihana ja terveellinen herkku. Raikas skagen-henkinen katkaraputäyte valmistuu vohvelitaikinan turvotessa. Avokado ja ranskankerma antavat vohvelien täytteelle täyteläisen luonteen. Vohvelitaikinasta voit paistaa myös pinaattilettuja.

Ainekset

vohvelitaikina

150 g
(1 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste)
3 kpl
kananmunaa
4 dl
maitoa
1/2 tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

täyte

360 g
(2 ps) katkarapuja
2 kpl
avokadoa
1 kpl
punasipuli (pieni)
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
sitruunanmehua
1/2
ruukkua tilliä hienonnettuna (1 dl)
150 g
(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
70 g
(1 ps) babypinaattia (tuore)

paistamiseen

voita tai rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Pane katkaravut sulamaan kylmään veteen pusseineen.

360 g
(2 ps) katkarapuja
2

Valmista taikina. Sulata pinaatti. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon puolet maidosta, suola ja rypsiöljy. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Vatkaa joukkoon loppu maito ja pinaatti. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia ennen paistoa. Valmista sillä aikaa täyte.

150 g
(1 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste)
3 kpl
kananmunaa
4 dl
maitoa
1/2 tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
3

Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuori ja kuutioi avokadot. Kuori ja hienonna punasipuli. Valuta sulatetut katkaravut. Yhdistä muut täytteen ainekset, paitsi babypinaatti.

2 kpl
avokadoa
1 kpl
punasipuli (pieni)
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
sitruunanmehua
150 g
(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
1/2
ruukkua tilliä hienonnettuna (1 dl)
4

Paista vohvelit. Tarjoa vohvelit katkaraputäytteen ja huuhdellun tuoreen pinaatin kanssa.

voita tai rypsiöljyä

Vinkki: Gluteenittoman ja FODMAP-ruokavalioon sopivan taikinan saat, kun vaihdat vehnäjauhot (3 dl) Kotimaista gluteenittomaan jauhoseokseen (4 dl) ja maidon laktoosittomaan maitojuomaan. Tillin vaihtoehtona täytteeseen sopii korianteri.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.1.2020
Muokattu: 16.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1215

290

14,9 g

4,1 g

22,0 g

3,6 g

3,0 g

15,0 g

1,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua tilliä hienonnettuna (1 dl),

voita tai rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli