Pinkit tapasperunat

Arvostele resepti
6 Annosta

60 min

Suloisen pinkit perunat valmistetaan espanjalaisittain patatas bravasin tyyliin. Tarjoa tapasperunat salsakastikkeen ja valkosipulimajoneesin kera.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgpinkkiä perunaa
3 rklrypsiöljyä
1 tlsuolaa
1 tljauhettua paprikaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
1/3 tlchilihiutaleita

Lisäksi

2 dlvalkosipulimajoneesia
1 tletikkapunajuurten lientä
230 g(1 prk) salsakastiketta
3 rklruohosipulia hienonnettuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Säädä uuni 225 asteeseen. Pese ja harjaa perunat. Puolita pienet ja lohko isot perunat.

    MääräAinesosa
    1 kgpinkkiä perunaa
  2. 2

    Yhdistä öljy, suola ja mausteet. Sekoita mausteöljy perunoihin. Laita perunat leivinpaperille pellille. Paista perunoita uunissa 35–45 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

    MääräAinesosa
    3 rklrypsiöljyä
    1 tlsuolaa
    1/3 tlchilihiutaleita
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    1 tljauhettua paprikaa
  3. 3

    Värjää majoneesi halutessasi pinkiksi etikkapunajuurten liemellä. Tarjoa perunat majoneesin ja salsakastikkeen kanssa. Viimeistele ruohosipulilla.

    MääräAinesosa
    230 g(1 prk) salsakastiketta
    1 tletikkapunajuurten lientä
    2 dlvalkosipulimajoneesia
    3 rklruohosipulia hienonnettuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
6.11.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä