Pinkit tapasperunat
60 min

Nappaa talteen!
Suloisen pinkit perunat valmistetaan espanjalaisittain patatas bravasin tyyliin. Tarjoa tapasperunat salsakastikkeen ja valkosipulimajoneesin kera.
| 1 kg | pinkkiä perunaa |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | jauhettua paprikaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/3 tl | chilihiutaleita |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 2 dl | valkosipulimajoneesia |
| 1 tl | etikkapunajuurten lientä |
| 230 g | (1 prk) salsakastiketta |
| 3 rkl | ruohosipulia hienonnettuna |
- 1.
Säädä uuni 225 asteeseen. Pese ja harjaa perunat. Puolita pienet ja lohko isot perunat.
- 2.
Yhdistä öljy, suola ja mausteet. Sekoita mausteöljy perunoihin. Laita perunat leivinpaperille pellille. Paista perunoita uunissa 35–45 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
- 3.
Värjää majoneesi halutessasi pinkiksi etikkapunajuurten liemellä. Tarjoa perunat majoneesin ja salsakastikkeen kanssa. Viimeistele ruohosipulilla.
Pinkit tapasperunat
Suloisen pinkit perunat valmistetaan espanjalaisittain patatas bravasin tyyliin. Tarjoa tapasperunat salsakastikkeen ja valkosipulimajoneesin kera.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | pinkkiä perunaa |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | jauhettua paprikaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/3 tl | chilihiutaleita |
Lisäksi | |
| 2 dl | valkosipulimajoneesia |
| 1 tl | etikkapunajuurten lientä |
| 230 g | (1 prk) salsakastiketta |
| 3 rkl | ruohosipulia hienonnettuna |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Säädä uuni 225 asteeseen. Pese ja harjaa perunat. Puolita pienet ja lohko isot perunat.
Määrä Ainesosa 1 kg pinkkiä perunaa - 2
Yhdistä öljy, suola ja mausteet. Sekoita mausteöljy perunoihin. Laita perunat leivinpaperille pellille. Paista perunoita uunissa 35–45 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
Määrä Ainesosa 3 rkl rypsiöljyä 1 tl suolaa 1/3 tl chilihiutaleita 1/2 tl rouhittua mustapippuria 1 tl jauhettua paprikaa - 3
Värjää majoneesi halutessasi pinkiksi etikkapunajuurten liemellä. Tarjoa perunat majoneesin ja salsakastikkeen kanssa. Viimeistele ruohosipulilla.
Määrä Ainesosa 230 g (1 prk) salsakastiketta 1 tl etikkapunajuurten lientä 2 dl valkosipulimajoneesia 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
Ravintosisältö
430
Energiaa kcal
1799
Energiaa kj
35,2 g
Rasvaa
2,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,7 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
430
Energiaa kcal
1799
Energiaa kj
35,2 g
Rasvaa
2,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,7 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























