Pinkit tapasperunat | Tapakset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pinkit tapasperunat

Pinkit tapasperunat

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Suloisen pinkit perunat valmistetaan espanjalaisittain patatas bravasin tyyliin. Tarjoa tapasperunat salsakastikkeen ja valkosipulimajoneesin kera.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kg
Pinkkiä perunaa
3 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1 tl
jauhettua paprikaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1/3 tl
chilihiutaleita

lisäksi

2 dl
valkosipulimajoneesia
1 tl
etikkapunajuurten lientä
230 g
(1 prk) salsakastiketta
3 rkl
ruohosipulia hienonnettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 225 asteeseen. Pese ja harjaa perunat. Puolita pienet ja lohko isot perunat.

1 kg
Pinkkiä perunaa
2

Yhdistä öljy, suola ja mausteet. Sekoita mausteöljy perunoihin. Laita perunat leivinpaperille pellille. Paista perunoita uunissa 35–45 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

3 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1/3 tl
chilihiutaleita
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
jauhettua paprikaa
3

Värjää majoneesi halutessasi pinkiksi etikkapunajuurten liemellä. Tarjoa perunat majoneesin ja salsakastikkeen kanssa. Viimeistele ruohosipulilla.

230 g
(1 prk) salsakastiketta
1 tl
etikkapunajuurten lientä
2 dl
valkosipulimajoneesia
3 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 6.11.2019
Muokattu: 26.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1799

430

35,2 g

2,2 g

24,7 g

3,3 g

2,3 g

3,3 g

0,5 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli