Pistaasikuorrutettu sisäfilee
Noin 2 tuntia (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Vihreä pistaasi-persiljakuorrutus tekee uunissa paahdetusta naudanfileestä erityisen juhlavan. Tarjoa filee esimerkiksi salaatin ja perunoiden kanssa.
| 800 g | naudan sisäfileetä |
| 2 tl | rypsiöljyä |
| 2 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Kuorrutus | |
|---|---|
| 70 g | kuorittuja pistaasipähkinöitä |
| 2 rkl | sinappia |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
| 1 tl | rypsiöljyä |
- 1.
Ota filee huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen kypsennystä.
- 2.
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Poista kalvot fileen pinnalta varovasti teräväkärkisellä veitsellä. Sipaise pintaan 2 tl öljyä ja ruskista liha kauttaaltaan kuumalla paistinpannulla. Hiero suola ja pippuri pintaan.
- 3.
Rouhi pistaasit. Hienonna persilja ja sekoita se pistaasirouheeseen. Lisää seokseen 1 tl öljyä. Sekoita erillisessa astiassa sinappi ja hunaja. Levitä sinappiseos fileen pintaan. Painele pistaasiseos fileen pintaan. Paina lihalämpömittari fileen keskelle.
- 4.
Kypsennä fileetä uunin keskitasolla 30–40 minuuttia tai kunnes mittari näyttää 54–62 astetta. 54-asteinen filee jää sisältä punertavaksi, 62-asteinen vetäytyy kypsäksi, mutta pysyy mehukkaana.
- 5.
Peitä liha foliolla ja anna vetäytyä 20 minuuttia. Leikkaa fileestä noin 2 cm:n viipaleita ja aseta viipaleet tarjoiluvadille.
Pistaasikuorrutettu sisäfilee
Vihreä pistaasi-persiljakuorrutus tekee uunissa paahdetusta naudanfileestä erityisen juhlavan. Tarjoa filee esimerkiksi salaatin ja perunoiden kanssa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | naudan sisäfileetä |
| 2 tl | rypsiöljyä |
| 2 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
Kuorrutus | |
| 70 g | kuorittuja pistaasipähkinöitä |
| 2 rkl | sinappia |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
| 1 tl | rypsiöljyä |
Valmistus (Uuni 150°C)
- 1
Ota filee huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen kypsennystä.
Määrä Ainesosa 800 g naudan sisäfileetä - 2
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Poista kalvot fileen pinnalta varovasti teräväkärkisellä veitsellä. Sipaise pintaan 2 tl öljyä ja ruskista liha kauttaaltaan kuumalla paistinpannulla. Hiero suola ja pippuri pintaan.
Määrä Ainesosa 2 tl rypsiöljyä 2 tl suolaa 1 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Rouhi pistaasit. Hienonna persilja ja sekoita se pistaasirouheeseen. Lisää seokseen 1 tl öljyä. Sekoita erillisessa astiassa sinappi ja hunaja. Levitä sinappiseos fileen pintaan. Painele pistaasiseos fileen pintaan. Paina lihalämpömittari fileen keskelle.
Määrä Ainesosa 70 g kuorittuja pistaasipähkinöitä 1 kpl ruukku persiljaa 1 tl rypsiöljyä 2 rkl sinappia 1 rkl hunajaa - 4
Kypsennä fileetä uunin keskitasolla 30–40 minuuttia tai kunnes mittari näyttää 54–62 astetta. 54-asteinen filee jää sisältä punertavaksi, 62-asteinen vetäytyy kypsäksi, mutta pysyy mehukkaana.
- 5
Peitä liha foliolla ja anna vetäytyä 20 minuuttia. Leikkaa fileestä noin 2 cm:n viipaleita ja aseta viipaleet tarjoiluvadille.
Huomioi, että fileen sisälämpötila nousee vielä pari astetta uunista ottamisen jälkeen.
Ravintosisältö
278
Energiaa kcal
1165
Energiaa kj
13,3 g
Rasvaa
3,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,7 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
33,2 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
278
Energiaa kcal
1165
Energiaa kj
13,3 g
Rasvaa
3,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,7 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
33,2 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























