Pistaasikuorrutettu sisäfilee

Arvostele resepti
6 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 20 min aktiivista)

Vihreä pistaasi-persiljakuorrutus tekee uunissa paahdetusta naudanfileestä erityisen juhlavan. Tarjoa filee esimerkiksi salaatin ja perunoiden kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
800 gnaudan sisäfileetä
2 tlrypsiöljyä
2 tlsuolaa
1 tlmustapippuria rouhittuna

Kuorrutus

70 gkuorittuja pistaasipähkinöitä
2 rklsinappia
1 rklhunajaa
1 kplruukku persiljaa
1 tlrypsiöljyä

Valmistus (Uuni 150°C)

  1. 1

    Ota filee huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen kypsennystä.

    MääräAinesosa
    800 gnaudan sisäfileetä
  2. 2

    Kuumenna uuni 150 asteeseen. Poista kalvot fileen pinnalta varovasti teräväkärkisellä veitsellä. Sipaise pintaan 2 tl öljyä ja ruskista liha kauttaaltaan kuumalla paistinpannulla. Hiero suola ja pippuri pintaan.

    MääräAinesosa
    2 tlrypsiöljyä
    2 tlsuolaa
    1 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Rouhi pistaasit. Hienonna persilja ja sekoita se pistaasirouheeseen. Lisää seokseen 1 tl öljyä. Sekoita erillisessa astiassa sinappi ja hunaja. Levitä sinappiseos fileen pintaan. Painele pistaasiseos fileen pintaan. Paina lihalämpömittari fileen keskelle.

    MääräAinesosa
    70 gkuorittuja pistaasipähkinöitä
    1 kplruukku persiljaa
    1 tlrypsiöljyä
    2 rklsinappia
    1 rklhunajaa
  4. 4

    Kypsennä fileetä uunin keskitasolla 30–40 minuuttia tai kunnes mittari näyttää 54–62 astetta. 54-asteinen filee jää sisältä punertavaksi, 62-asteinen vetäytyy kypsäksi, mutta pysyy mehukkaana.

  5. 5

    Peitä liha foliolla ja anna vetäytyä 20 minuuttia. Leikkaa fileestä noin 2 cm:n viipaleita ja aseta viipaleet tarjoiluvadille.

Huomioi, että fileen sisälämpötila nousee vielä pari astetta uunista ottamisen jälkeen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
28.11.2018
|
Päivitetty: 6.10.2025

Samankaltaisia reseptejä