Ota filee huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen kypsennystä. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät.
Säädä uuni 150 asteeseen. Poista kalvot fileen pinnalta varovasti teräväkärkisellä veitsellä. Sipaise pintaan 2 tl öljyä ja ruskista liha kauttaaltaan kuumalla paistinpannulla. Hiero suola ja pippuri pintaan.
Sekoita sinappi ja hunaja. Levitä seos fileen pintaan. Silppua persilja ja sekoita se pistaasirouheeseen. Lisää 1 tl öljyä ja painele seos fileen pintaan. Paina lihalämpömittari fileen keskelle.
Kypsennä fileetä uunin keskitasolla 30–40 minuuttia tai kunnes mittari näyttää 54–62 astetta. 54-asteinen filee jää sisältä punertavaksi, 62-asteinen vetäytyy kypsäksi, mutta pysyy mehukkaana.
Peitä liha foliolla ja anna vetäytyä 20 minuuttia. Leikkaa fileestä noin 2 cm:n viipaleita ja aseta viipaleet tarjoiluvadille.
Vinkki: Fileen sisälämpötila nousee vielä pari astetta uunista ottamisen jälkeen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
267
1116
14,6 g
2,9 g
5,9 g
4,1 g
2,1 g
27,0 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Suolaa,
Ruukku persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli