Pizzakakku

arvosana5/5

(2)arviota
6 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Valmista helppo pizzakakku ja haukkaa yhdellä puraisulla mehevää pizzaa useassa kerroksessa. Pohja kasataan valmiista croissant-taikinasta ja pakastepizzapohjista. Kakku kätkee sisäänsä suositun pizza Americanan täytteet - maukasta kinkkua, makeaa ananasta ja suolaista sinihomejuustoa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
240 g(1 pkt) croissant-taikinaa
360 g(4 kpl) pakastepizzapohjaa
300 g(1 ps) kinkkusuikaleita
150 gsinihomejuustoa murennettuna
125 g(1 tlk) pieniä ananaspaloja
125 g(1 pkt) mozzarellajuustoa
125 g(½ rs) minitomaatteja

TOMAATTIKASTIKE

500 g(1 tlk) tomaattimurskaa
4 rkltomaattipyreetä
2 rklpizzamaustetta
1 tlsokeria
1/2 tlsuolaa

LISÄKSI

basilikaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Avaa croissant-taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Peitä taikinalla vuoan sisäreunat ja painele noin sentin verran taikinaa vuoan pohjalle. Käännä loput taikinasta reunan yli.

    MääräAinesosa
    240 g(1 pkt) croissant-taikinaa
  2. 2

    Valuta tomaattimurska ja sekoita tomaattikastikkeen ainekset keskenään. Viipaloi mozzarella ja huuhtele tomaatit.

    MääräAinesosa
    500 g(1 tlk) tomaattimurskaa
    4 rkltomaattipyreetä
    2 rklpizzamaustetta
    1 tlsokeria
    1/2 tlsuolaa
    125 g(1 pkt) mozzarellajuustoa
    125 g(½ rs) minitomaatteja
  3. 3

    Nosta pizzapohja vuoan pohjalle. Levitä pohjalle ohuelti tomaattikastiketta, kinkkusuikaleita, homejuustoa ja valutettuja ananaspaloja. Lisää toinen pizzapohja ja täytä samalla tavalla. Täytä samoin myös kolmas kerros. Peitä päällimmäinen kerros lopulla tomaattikastikkeella ja mozzarellaviipaleilla. Puolita pinnalle muutama minitomaatti. Käännä taikinareuna vuoan sisäpuolelle.

    MääräAinesosa
    360 g(4 kpl) pakastepizzapohjaa
    300 g(1 ps) kinkkusuikaleita
    150 gsinihomejuustoa murennettuna
    125 g(1 tlk) pieniä ananaspaloja
    125 g(½ rs) minitomaatteja
  4. 4

    Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Peitä kakun pinta 10 minuutin paiston jälkeen foliolla, jottei reunataikina tummu liikaa. Anna jäähtyä hetki ja siirrä pizzakakku vuoasta tarjoilulautaselle. Koristele basilikalla ja puolitetuilla minitomaateilla.

    MääräAinesosa
    basilikaa

Vinkki: Jos haluat oikaista, käytä itse tehdyn tomaattikastikkeen sijaan valmista tomaatti-pastakastiketta. Täytteitä voi vaihdella oman maun mukaan, mutta vältä liian kosteita täytteitä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 240 g (1 pkt) croissant-taikinaa, 360 g (4 kpl) pakastepizzapohjaa, 4 rkl tomaattipyreetä, basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
19.12.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä