Pizzakakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pizzakakku

Pizzakakku
Annokset
6
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
225°C
Valmista helppo pizzakakku ja haukkaa yhdellä puraisulla mehevää pizzaa useassa kerroksessa. Pohja kasataan valmiista croissant-taikinasta ja pakastepizzapohjista. Kakku kätkee sisäänsä suositun pizza Americanan täytteet - maukasta kinkkua, makeaa ananasta ja suolaista sinihomejuustoa.
Jaa Somessa

Ainekset

240 g
(1 pkt) croissant-taikinaa
4 kpl
(360 g) pakastepizzapohjaa
300 g
(1 ps) kinkkusuikaleita
150 g
sinihomejuustoa murennettuna
125 g
(1 tlk) pieniä ananaspaloja
125 g
(1 pkt) mozzarellajuustoa
125 g
(½ rs) minitomaatteja

TOMAATTIKASTIKE

500 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
4 rkl
tomaattipyreetä
2 rkl
pizzamaustetta
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa

LISÄKSI

basilikaa

Vinkki: Jos haluat oikaista, käytä itse tehdyn tomaattikastikkeen sijaan valmista tomaatti-pastakastiketta. Täytteitä voi vaihdella oman maun mukaan, mutta vältä liian kosteita täytteitä.

Näin teet

1

Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Avaa croissant-taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Peitä taikinalla vuoan sisäreunat ja painele noin sentin verran taikinaa vuoan pohjalle. Käännä loput taikinasta reunan yli.

240 g
(1 pkt) croissant-taikinaa
2

Valuta tomaattimurska ja sekoita tomaattikastikkeen ainekset keskenään. Viipaloi mozzarella ja huuhtele tomaatit.

500 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
4 rkl
tomaattipyreetä
2 rkl
pizzamaustetta
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
125 g
(1 pkt) mozzarellajuustoa
125 g
(½ rs) minitomaatteja
3

Nosta pizzapohja vuoan pohjalle. Levitä pohjalle ohuelti tomaattikastiketta, kinkkusuikaleita, homejuustoa ja valutettuja ananaspaloja. Lisää toinen pizzapohja ja täytä samalla tavalla. Täytä samoin myös kolmas kerros. Peitä päällimmäinen kerros lopulla tomaattikastikkeella ja mozzarellaviipaleilla. Puolita pinnalle muutama minitomaatti. Käännä taikinareuna vuoan sisäpuolelle.

4 kpl
(360 g) pakastepizzapohjaa
300 g
(1 ps) kinkkusuikaleita
150 g
sinihomejuustoa murennettuna
125 g
(1 tlk) pieniä ananaspaloja
125 g
(½ rs) minitomaatteja
4

Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Peitä kakun pinta 10 minuutin paiston jälkeen foliolla, jottei reunataikina tummu liikaa. Anna jäähtyä hetki ja siirrä pizzakakku vuoasta tarjoilulautaselle. Koristele basilikalla ja puolitetuilla minitomaateilla.

Resepti
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 19.12.2019
Muokattu: 14.1.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja8 g50 g
Proteiinia20 g122 g
Rasvaa10 g62 g
Kuituja2 g13 g
Energiaa kj895 5372
Energiaa kcal214 1283

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 240 g (1 pkt) croissant-taikinaa

  • 4 kpl (360 g) pakastepizzapohjaa

  • 4 rkl tomaattipyreetä

  • 2 rkl pizzamaustetta

  • basilikaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja8 g50 g
Proteiinia20 g122 g
Rasvaa10 g62 g
Kuituja2 g13 g
Energiaa kj895 5372
Energiaa kcal214 1283

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 240 g (1 pkt) croissant-taikinaa

  • 4 kpl (360 g) pakastepizzapohjaa

  • 4 rkl tomaattipyreetä

  • 2 rkl pizzamaustetta

  • basilikaa

Resepti
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.