Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Avaa croissant-taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Peitä taikinalla vuoan sisäreunat ja painele noin sentin verran taikinaa vuoan pohjalle. Käännä loput taikinasta reunan yli.
Valuta tomaattimurska ja sekoita tomaattikastikkeen ainekset keskenään. Viipaloi mozzarella ja huuhtele tomaatit.
Nosta pizzapohja vuoan pohjalle. Levitä pohjalle ohuelti tomaattikastiketta, kinkkusuikaleita, homejuustoa ja valutettuja ananaspaloja. Lisää toinen pizzapohja ja täytä samalla tavalla. Täytä samoin myös kolmas kerros. Peitä päällimmäinen kerros lopulla tomaattikastikkeella ja mozzarellaviipaleilla. Puolita pinnalle muutama minitomaatti. Käännä taikinareuna vuoan sisäpuolelle.
Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Peitä kakun pinta 10 minuutin paiston jälkeen foliolla, jottei reunataikina tummu liikaa. Anna jäähtyä hetki ja siirrä pizzakakku vuoasta tarjoilulautaselle. Koristele basilikalla ja puolitetuilla minitomaateilla.
Vinkki: Jos haluat oikaista, käytä itse tehdyn tomaattikastikkeen sijaan valmista tomaatti-pastakastiketta. Täytteitä voi vaihdella oman maun mukaan, mutta vältä liian kosteita täytteitä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
235
984
13,3 g
7,5 g
8,5 g
8,2 g
2,3 g
18,5 g
2,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
240 g (1 pkt) croissant-taikinaa,
360 g (4 kpl) pakastepizzapohjaa,
4 rkl tomaattipyreetä,
basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli