Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pizzakakku

timer-icon60 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Valmista helppo pizzakakku ja haukkaa yhdellä puraisulla mehevää pizzaa useassa kerroksessa. Pohja kasataan valmiista croissant-taikinasta ja pakastepizzapohjista. Kakku kätkee sisäänsä suositun pizza Americanan täytteet - maukasta kinkkua, makeaa ananasta ja suolaista sinihomejuustoa.

Ainekset

240 g
(1 pkt) croissant-taikinaa
360 g
(4 kpl) pakastepizzapohjaa
300 g
(1 ps) kinkkusuikaleita
150 g
sinihomejuustoa murennettuna
125 g
(1 tlk) pieniä ananaspaloja
125 g
(1 pkt) mozzarellajuustoa
125 g
(½ rs) minitomaatteja

TOMAATTIKASTIKE

500 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
4 rkl
tomaattipyreetä
2 rkl
pizzamaustetta
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa

LISÄKSI

basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Avaa croissant-taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Peitä taikinalla vuoan sisäreunat ja painele noin sentin verran taikinaa vuoan pohjalle. Käännä loput taikinasta reunan yli.

240 g
(1 pkt) croissant-taikinaa
2

Valuta tomaattimurska ja sekoita tomaattikastikkeen ainekset keskenään. Viipaloi mozzarella ja huuhtele tomaatit.

500 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
4 rkl
tomaattipyreetä
2 rkl
pizzamaustetta
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
125 g
(1 pkt) mozzarellajuustoa
125 g
(½ rs) minitomaatteja
3

Nosta pizzapohja vuoan pohjalle. Levitä pohjalle ohuelti tomaattikastiketta, kinkkusuikaleita, homejuustoa ja valutettuja ananaspaloja. Lisää toinen pizzapohja ja täytä samalla tavalla. Täytä samoin myös kolmas kerros. Peitä päällimmäinen kerros lopulla tomaattikastikkeella ja mozzarellaviipaleilla. Puolita pinnalle muutama minitomaatti. Käännä taikinareuna vuoan sisäpuolelle.

360 g
(4 kpl) pakastepizzapohjaa
300 g
(1 ps) kinkkusuikaleita
150 g
sinihomejuustoa murennettuna
125 g
(1 tlk) pieniä ananaspaloja
125 g
(½ rs) minitomaatteja
4

Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Peitä kakun pinta 10 minuutin paiston jälkeen foliolla, jottei reunataikina tummu liikaa. Anna jäähtyä hetki ja siirrä pizzakakku vuoasta tarjoilulautaselle. Koristele basilikalla ja puolitetuilla minitomaateilla.

Vinkki: Jos haluat oikaista, käytä itse tehdyn tomaattikastikkeen sijaan valmista tomaatti-pastakastiketta. Täytteitä voi vaihdella oman maun mukaan, mutta vältä liian kosteita täytteitä.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 19.12.2019
|
Muokattu: 21.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

235

984

13,3 g

7,5 g

8,5 g

8,2 g

2,3 g

18,5 g

2,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

240 g (1 pkt) croissant-taikinaa,

360 g (4 kpl) pakastepizzapohjaa,

4 rkl tomaattipyreetä,

basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli