Porkkana-linssikeitto

arvosana4/5

(21)arviota
4 Annosta

30 min

Pirteä sosekeitto porkkanoista ja linsseistä maustetaan kurkumalla ja inkiväärillä. Kookosmaito pehmentää maun koko perheelle sopivaksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gporkkanoita
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
30 g(3 cm) inkivääriä
1 rklrypsiöljyä
1 dlkuivattuja punaisia linssejä
5 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
1/2 tlkurkumaa
1/2 tlsuolaa
2 dlkookosmaitoa

Valmistus

  1. 1

    Pese ja kuori porkkanat. Kuori sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Pilko porkkanat ja sipulit. Hienonna inkivääri (1 rkl).

    MääräAinesosa
    500 gporkkanoita
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    30 g(3 cm) inkivääriä
  2. 2

    Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia muutama minuutti.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Huuhtele linssit. Lisää kattilaan vesi, liemikuutio, linssit ja mausteet.

    MääräAinesosa
    1 dlkuivattuja punaisia linssejä
    5 dlvettä
    1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
    1/2 tlkurkumaa
    1/2 tlsuolaa
  4. 4

    Anna kiehua noin 10 minuuttia, kunnes linssit ja porkkanat ovat kypsiä.

  5. 5

    Soseuta keitto. Lisää kookosmaito ja kuumenna tarvittaessa uudestaan.

    MääräAinesosa
    2 dlkookosmaitoa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl Valkosipulinkynsi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
16.7.2018
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä