Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raitajuuripaistos uunissa

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Raitajuuri on pirtsakka punavalkoraidallinen punajuuren serkku. Raitajuuren ja omenan yhdistelmästä valmistuu mehevä vuokaruoka, jota tuorejuusto täydentää. Tarjoa juuresvuoka ruisleivän ja raikkaan salaatin kanssa tai lisukkeena liha- ja kalaruoille.

Ainekset

800 g
(10 kpl) raitajuuria
2 kpl
omenaa
200 g
(1 rs) ruohosipulituorejuustoa
2 dl
(1 tlk) maitopohjaista kasvirasvasekoitetta (esim. Kotimaista Ruoka 7 %)
1/2 dl
vettä
1/2 tl
pippurisekoitusta
1 1/2 tl
välimeren yrttiseosta
1/2 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja kuori raitajuuret. Leikkaa noin 2 mm paksuisiksi viipaleiksi. Huuhtele omenat ja raasta karkealla terällä. Levitä raitajuuriviipaleita ja omenaraastetta uunivuokaan (noin 20 x 25 cm) kerroksittain siten, että päällimmäisenä on raitajuurta.

800 g
(10 kpl) raitajuuria
2 kpl
omenaa
2

Yhdistä loput ainekset kulhossa ja kaada vuokaan. Tasoita pinta. Paista uunissa 200 asteessa noin 50 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

200 g
(1 rs) ruohosipulituorejuustoa
2 dl
(1 tlk) maitopohjaista kasvirasvasekoitetta (esim. Kotimaista Ruoka 7 %)
1/2 dl
vettä
1/2 tl
pippurisekoitusta
1 1/2 tl
välimeren yrttiseosta
1/2 tl
suolaa

Vinkki: Raitajuuren sijaan vuoka onnistuu mainiosti myös puna- tai keltajuuresta!

Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.8.2020
|
Muokattu: 25.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

225

943

15,3 g

8,7 g

15,5 g

15,3 g

4,8 g

3,2 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli