Pese ja kuori raitajuuret. Leikkaa noin 2 mm paksuisiksi viipaleiksi. Huuhtele omenat ja raasta karkealla terällä. Levitä raitajuuriviipaleita ja omenaraastetta uunivuokaan (noin 20 x 25 cm) kerroksittain siten, että päällimmäisenä on raitajuurta.
Yhdistä loput ainekset kulhossa ja kaada vuokaan. Tasoita pinta. Paista uunissa 200 asteessa noin 50 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
Vinkki: Raitajuuren sijaan vuoka onnistuu mainiosti myös puna- tai keltajuuresta!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
908
217
13,7 g
9,0 g
16,7 g
16,5 g
4,8 g
3,7 g
1,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 tl välimeren yrttiseosta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli