Raitajuuripaistos uunissa

arvosana4/5

(6)arviota
6 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Raitajuuri on pirtsakka punavalkoraidallinen punajuuren serkku. Raitajuuren ja omenan yhdistelmästä valmistuu mehevä vuokaruoka, jota tuorejuusto täydentää. Tarjoa juuresvuoka ruisleivän ja raikkaan salaatin kanssa tai lisukkeena liha- ja kalaruoille.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
800 g(10 kpl) raitajuuria
2 kplomenaa
200 g(1 rs) ruohosipulituorejuustoa
2 dl(1 tlk) maitopohjaista kasvirasvasekoitetta (esim. kotimaista ruoka 7 %)
1/2 dlvettä
1/2 tlpippurisekoitusta
1 1/2 tlvälimeren yrttiseosta
1/2 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Pese ja kuori raitajuuret. Leikkaa noin 2 mm paksuisiksi viipaleiksi. Huuhtele omenat ja raasta karkealla terällä. Levitä raitajuuriviipaleita ja omenaraastetta uunivuokaan (noin 20 x 25 cm) kerroksittain siten, että päällimmäisenä on raitajuurta.

    MääräAinesosa
    800 g(10 kpl) raitajuuria
    2 kplomenaa
  2. 2

    Yhdistä loput ainekset kulhossa ja kaada vuokaan. Tasoita pinta. Paista uunissa 200 asteessa noin 50 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) ruohosipulituorejuustoa
    2 dl(1 tlk) maitopohjaista kasvirasvasekoitetta (esim. kotimaista ruoka 7 %)
    1/2 dlvettä
    1/2 tlpippurisekoitusta
    1 1/2 tlvälimeren yrttiseosta
    1/2 tlsuolaa

Vinkki: Raitajuuren sijaan vuoka onnistuu mainiosti myös puna- tai keltajuuresta!

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
22.8.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä