Pese ja kuori raitajuuret. Leikkaa noin 2 mm paksuisiksi viipaleiksi. Huuhtele omenat ja raasta karkealla terällä. Levitä raitajuuriviipaleita ja omenaraastetta uunivuokaan (noin 20 x 25 cm) kerroksittain siten, että päällimmäisenä on raitajuurta.
Yhdistä loput ainekset kulhossa ja kaada vuokaan. Tasoita pinta. Paista uunissa 200 asteessa noin 50 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
Vinkki: Raitajuuren sijaan vuoka onnistuu mainiosti myös puna- tai keltajuuresta!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
225
943
15,3 g
8,7 g
15,5 g
15,3 g
4,8 g
3,2 g
1,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli