Rapea uunilohi ja appelsiiniuunijuurekset - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rapea uunilohi ja appelsiiniuunijuurekset

???
Annokset
4
Rapsakka ja raikkaan sitruunainen manteli-siemenseos pukee uunilohen juhla-asuun. Appelsiinimarmeladilla silatut juurekset kypsyvät pellillä kätevästi samaan aikaan.
Jaa Somessa

Ainekset

800 g
Lohifileetä
1 tl
Suolaa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 dl
Hienonnettua persiljaa
4 kpl
Aurinkokuivattua tomaattia
1 dl
Manteleita
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
1 rkl
Sitruunanmehua
1/2 dl
Auringonkukansiemeniä
3 rkl
Aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia

APPELSIINIJUUREKSET

3 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Palsternakka
1 kpl
Bataatti
3 rkl
Appelsiinimarmeladia
3 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Suolaa

Näin teet

1

Poista lohifileestä mahdolliset ruodot. Nosta filee leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle suolaa.

800 g
Lohifileetä
1 tl
Suolaa
2

Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna persilja. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit. Rouhi mantelit. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu.

1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 dl
Hienonnettua persiljaa
4 kpl
Aurinkokuivattua tomaattia
1 dl
Manteleita
1 rkl
Sitruunanmehua
3

Sekoita kulhossa valkosipuli, persilja, aurinkokuivatut tomaatit ja 3 rkl tomaattien öljymarinadia, mantelit, sitruunankuori ja -mehu sekä auringonkukansiemenet. Levitä seos lohifileen päälle.

1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 dl
Hienonnettua persiljaa
4 kpl
Aurinkokuivattua tomaattia
3 rkl
Aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia
1 dl
Manteleita
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
1 rkl
Sitruunanmehua
1/2 dl
Auringonkukansiemeniä
4

Kuori porkkanat, palsternakka ja bataatti. Leikkaa juurekset noin 2 cm:n kuutioiksi. Sekoita isossa kulhossa appelsiinimarmeladi, oliiviöljy ja suola. Lisää juurekset ja sekoita. Kaada juurekset lohifileen viereen uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes juurekset ja kala ovat kypsiä.

3 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Palsternakka
1 kpl
Bataatti
3 rkl
Appelsiinimarmeladia
3 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Suolaa
Resepti
Suvi Rüster
Kuvat
Päivi Ristell
Julkaistu: 24.10.2017
Muokattu: 14.11.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja19 g77 g
Proteiinia45 g181 g
Rasvaa62 g249 g
Kuituja6 g25 g
Energiaa kj3446 13783
Energiaa kcal823 3293

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • Valkosipulinkynsi

  • 1 dl Hienonnettua persiljaa

  • Sitruunan raastettu kuori

  • 1 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja19 g77 g
Proteiinia45 g181 g
Rasvaa62 g249 g
Kuituja6 g25 g
Energiaa kj3446 13783
Energiaa kcal823 3293

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • Valkosipulinkynsi

  • 1 dl Hienonnettua persiljaa

  • Sitruunan raastettu kuori

  • 1 tl Suolaa

Resepti
Suvi Rüster
Kuvat
Päivi Ristell

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.