Rapea uunilohi ja appelsiiniuunijuurekset - Yhteishyvä

Rapea uunilohi ja appelsiiniuunijuurekset

???
Annokset
4
Rapsakka ja raikkaan sitruunainen manteli-siemenseos pukee uunilohen juhla-asuun. Appelsiinimarmeladilla silatut juurekset kypsyvät pellillä kätevästi samaan aikaan.
Jaa Somessa

Ainekset

800 g
Lohifileetä
1 tl
Suolaa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 dl
Hienonnettua persiljaa
4 kpl
Aurinkokuivattua tomaattia
1 dl
Manteleita
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
1 rkl
Sitruunanmehua
1/2 dl
Auringonkukansiemeniä
3 rkl
Aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia

APPELSIINIJUUREKSET

3 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Palsternakka
1 kpl
Bataatti
3 rkl
Appelsiinimarmeladia
3 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Suolaa

Näin teet

1

Poista lohifileestä mahdolliset ruodot. Nosta filee leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle suolaa.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna persilja. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit. Rouhi mantelit. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu.

Sekoita kulhossa valkosipuli, persilja, aurinkokuivatut tomaatit ja 3 rkl tomaattien öljymarinadia, mantelit, sitruunankuori ja -mehu sekä auringonkukansiemenet. Levitä seos lohifileen päälle.

Kuori porkkanat, palsternakka ja bataatti. Leikkaa juurekset noin 2 cm:n kuutioiksi. Sekoita isossa kulhossa appelsiinimarmeladi, oliiviöljy ja suola. Lisää juurekset ja sekoita. Kaada juurekset lohifileen viereen uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes juurekset ja kala ovat kypsiä.

2

Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna persilja. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit. Rouhi mantelit. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu.

1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 dl
Hienonnettua persiljaa
4 kpl
Aurinkokuivattua tomaattia
1 dl
Manteleita
1 rkl
Sitruunanmehua
3

Sekoita kulhossa valkosipuli, persilja, aurinkokuivatut tomaatit ja 3 rkl tomaattien öljymarinadia, mantelit, sitruunankuori ja -mehu sekä auringonkukansiemenet. Levitä seos lohifileen päälle.

1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 dl
Hienonnettua persiljaa
4 kpl
Aurinkokuivattua tomaattia
3 rkl
Aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia
1 dl
Manteleita
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
1 rkl
Sitruunanmehua
1/2 dl
Auringonkukansiemeniä
4

Kuori porkkanat, palsternakka ja bataatti. Leikkaa juurekset noin 2 cm:n kuutioiksi. Sekoita isossa kulhossa appelsiinimarmeladi, oliiviöljy ja suola. Lisää juurekset ja sekoita. Kaada juurekset lohifileen viereen uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes juurekset ja kala ovat kypsiä.

3 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Palsternakka
1 kpl
Bataatti
3 rkl
Appelsiinimarmeladia
3 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Suolaa
Resepti
Suvi Rüster
Kuvat
Päivi Ristell
Julkaistu: 24.10.2017
Muokattu: 5.8.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja19 g77 g
Proteiinia45 g181 g
Rasvaa62 g249 g
Kuituja6 g25 g
Energiaa kj3446 13783
Energiaa kcal823 3293

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • Valkosipulinkynsi

  • 1 dl Hienonnettua persiljaa

  • Sitruunan raastettu kuori

  • 1 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja19 g77 g
Proteiinia45 g181 g
Rasvaa62 g249 g
Kuituja6 g25 g
Energiaa kj3446 13783
Energiaa kcal823 3293

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • Valkosipulinkynsi

  • 1 dl Hienonnettua persiljaa

  • Sitruunan raastettu kuori

  • 1 tl Suolaa

Resepti
Suvi Rüster

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.