Rapea uunilohi ja appelsiiniuunijuurekset
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Uunilohi saa uuden asun rapeasta ja raikkaan sitruunaisesta manteli-siemenseoksesta. Appelsiinimarmeladilla silatut juurekset kypsyvät pellillä kätevästi samaan aikaan.
| 800 g | lohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 dl | persiljaa |
| 4 kpl | aurinkokuivattua tomaattia |
| 1 dl | manteleita |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1/2 dl | auringonkukansiemeniä |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| Appelsiinijuurekset | |
|---|---|
| 3 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | palsternakka |
| 1 kpl | bataatti |
| 3 rkl | appelsiinimarmeladia |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | suolaa |
- 1.
Poista lohifileestä mahdolliset ruodot. Nosta filee leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle suolaa.
- 2.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna persilja. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit. Rouhi mantelit. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista 1 rkl mehua.
- 3.
Sekoita kulhossa valkosipuli, persilja, aurinkokuivatut tomaatit, mantelit, sitruunankuori ja -mehu, auringonkukansiemenet ja öljy. Levitä seos lohifileen päälle.
- 4.
Kuori porkkanat, palsternakka ja bataatti. Leikkaa juurekset noin 2 cm:n kuutioiksi. Sekoita isossa kulhossa appelsiinimarmeladi, oliiviöljy ja suola. Lisää juurekset ja sekoita.
- 5.
Kaada juurekset lohifileen viereen uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes juurekset ja kala ovat kypsiä.
Rapea uunilohi ja appelsiiniuunijuurekset
Uunilohi saa uuden asun rapeasta ja raikkaan sitruunaisesta manteli-siemenseoksesta. Appelsiinimarmeladilla silatut juurekset kypsyvät pellillä kätevästi samaan aikaan.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | lohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 dl | persiljaa |
| 4 kpl | aurinkokuivattua tomaattia |
| 1 dl | manteleita |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1/2 dl | auringonkukansiemeniä |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
Appelsiinijuurekset | |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | palsternakka |
| 1 kpl | bataatti |
| 3 rkl | appelsiinimarmeladia |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | suolaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Poista lohifileestä mahdolliset ruodot. Nosta filee leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle suolaa.
Määrä Ainesosa 800 g lohifileetä 1 tl suolaa - 2
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna persilja. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit. Rouhi mantelit. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista 1 rkl mehua.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 1 dl persiljaa 4 kpl aurinkokuivattua tomaattia 1 dl manteleita 1 kpl sitruuna - 3
Sekoita kulhossa valkosipuli, persilja, aurinkokuivatut tomaatit, mantelit, sitruunankuori ja -mehu, auringonkukansiemenet ja öljy. Levitä seos lohifileen päälle.
Määrä Ainesosa 1/2 dl auringonkukansiemeniä 3 rkl rypsiöljyä - 4
Kuori porkkanat, palsternakka ja bataatti. Leikkaa juurekset noin 2 cm:n kuutioiksi. Sekoita isossa kulhossa appelsiinimarmeladi, oliiviöljy ja suola. Lisää juurekset ja sekoita.
Määrä Ainesosa 3 kpl porkkanaa 1 kpl palsternakka 1 kpl bataatti 3 rkl appelsiinimarmeladia 3 rkl oliiviöljyä 1 tl suolaa - 5
Kaada juurekset lohifileen viereen uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes juurekset ja kala ovat kypsiä.
Ravintosisältö
830
Energiaa kcal
3474
Energiaa kj
62,3 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,8 g
Hiilihydraatteja
13,8 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
45,3 g
Proteiinia
3,6 g
Suolaa
830
Energiaa kcal
3474
Energiaa kj
62,3 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,8 g
Hiilihydraatteja
13,8 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
45,3 g
Proteiinia
3,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























