Rapeat kalapuikot ja verigreippisalsa
Ainekset
Valmistus
Valmista ensin verigreippisalsa. Poista greipeistä kuoret ja kalvot ja kuutioi parin sentin kokoisiksi paloiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja kuutioi chili.
Sekoita kulhossa oliiviöljy, limemehu, hunaja ja suola. Laita joukkoon kuutioidut verigreipit, avokadot ja chili. Hienonna korianteri ja lisää salsaan.
Poista kirjolohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa filee 2–3 cm:n paksuisiksi puikoiksi ja ripottele päälle suolaa. Rouhi kurpitsansiemenet veitsellä. Sekoita korppujauhot rouheeseen matalalla lautasella ja pyörittele puikot seoksessa.
Voit paistaa lohipuikot joko pannulla tai uunissa. Jos kypsennät puikot pannulla, paista niitä öljyssä keskilämmöllä 4–5 minuuttia välillä käännellen niin, että ne ruskistuvat joka puolelta. Jos valmistat puikot uunissa, paista niitä 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Tarjoile lohipuikot verigreippisalsan kanssa.
Vinkki: Voit halutessasi korvata verigreipin makeammalla appelsiinilla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
552
2311
40,8 g
5,8 g
15,3 g
10,5 g
4,0 g
29,5 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl limemehua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli