Rapeat kalapuikot ja verigreippisalsa

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

60 min

Itse tehdyt rapeat kalapuikot ovat koko perheen suosikkiruokaa. Saat puikkoihin rapsakan pinnan pyörittelemällä ne kurpitsansiemenrouheessa ennen paistamista. Tarjoa raikkaan verigreippisalsan kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gkirjolohifileetä
1 tlsuolaa
1/2 dlkurpitsansiemeniä
1/2 dlkorppujauhoja

Paistamiseen

3 rklrypsiöljyä

Verigreippisalsa

2 kplverigreippiä
1 kplavokado
1/2 kplpunaista chiliä
2 rkloliiviöljyä
2 rkllimemehua
1 rkljuoksevaa hunajaa
1/2 tlsuolaa
1/2 kplruukkua korianteria

Valmistus (Uuni 224°C)

  1. 1

    Valmista ensin verigreippisalsa. Poista greipeistä kuoret ja kalvot ja kuutioi parin sentin kokoisiksi paloiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja kuutioi chili.

    MääräAinesosa
    2 kplverigreippiä
    1 kplavokado
    1/2 kplpunaista chiliä
  2. 2

    Sekoita kulhossa oliiviöljy, limemehu, hunaja ja suola. Laita joukkoon kuutioidut verigreipit, avokadot ja chili. Hienonna korianteri ja lisää salsaan.

    MääräAinesosa
    2 rkloliiviöljyä
    1/2 tlsuolaa
    2 rkllimemehua
    1 rkljuoksevaa hunajaa
    1/2 kplruukkua korianteria
  3. 3

    Poista kirjolohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa filee 2–3 cm:n paksuisiksi puikoiksi ja ripottele päälle suolaa. Rouhi kurpitsansiemenet veitsellä. Sekoita korppujauhot rouheeseen matalalla lautasella ja pyörittele puikot seoksessa.

    MääräAinesosa
    600 gkirjolohifileetä
    1/2 dlkurpitsansiemeniä
    1 tlsuolaa
    1/2 dlkorppujauhoja
  4. 4

    Voit paistaa lohipuikot joko pannulla tai uunissa. Jos kypsennät puikot pannulla, paista niitä öljyssä keskilämmöllä 4–5 minuuttia välillä käännellen niin, että ne ruskistuvat joka puolelta. Jos valmistat puikot uunissa, paista niitä 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 rklrypsiöljyä
  5. 5

    Tarjoile lohipuikot verigreippisalsan kanssa.

Vinkki: Voit halutessasi korvata verigreipin makeammalla appelsiinilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl limemehua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Panu Pälviä
10.2.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä