Rapeat kalapuikot ja verigreippisalsa
60 min

Nappaa talteen!
Itse tehdyt rapeat kalapuikot ovat koko perheen suosikkiruokaa. Saat puikkoihin rapsakan pinnan pyörittelemällä ne kurpitsansiemenrouheessa ennen paistamista. Tarjoa raikkaan verigreippisalsan kera.
| 600 g | kirjolohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 dl | kurpitsansiemeniä |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| Verigreippisalsa | |
| 2 kpl | verigreippiä |
| 1 kpl | avokado |
| 1/2 kpl | punaista chiliä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | limemehua |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria |
- 1.
Valmista ensin verigreippisalsa. Poista greipeistä kuoret ja kalvot ja kuutioi parin sentin kokoisiksi paloiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja kuutioi chili.
- 2.
Sekoita kulhossa oliiviöljy, limemehu, hunaja ja suola. Laita joukkoon kuutioidut verigreipit, avokadot ja chili. Hienonna korianteri ja lisää salsaan.
- 3.
Poista kirjolohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa filee 2–3 cm:n paksuisiksi puikoiksi ja ripottele päälle suolaa. Rouhi kurpitsansiemenet veitsellä. Sekoita korppujauhot rouheeseen matalalla lautasella ja pyörittele puikot seoksessa.
- 4.
Voit paistaa lohipuikot joko pannulla tai uunissa. Jos kypsennät puikot pannulla, paista niitä öljyssä keskilämmöllä 4–5 minuuttia välillä käännellen niin, että ne ruskistuvat joka puolelta. Jos valmistat puikot uunissa, paista niitä 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
- 5.
Tarjoile lohipuikot verigreippisalsan kanssa.
Itse tehdyt rapeat kalapuikot ovat koko perheen suosikkiruokaa. Saat puikkoihin rapsakan pinnan pyörittelemällä ne kurpitsansiemenrouheessa ennen paistamista. Tarjoa raikkaan verigreippisalsan kera.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | kirjolohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 dl | kurpitsansiemeniä |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
Paistamiseen | |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
Verigreippisalsa | |
| 2 kpl | verigreippiä |
| 1 kpl | avokado |
| 1/2 kpl | punaista chiliä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | limemehua |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria |
Valmistus (Uuni 224°C)
- 1
Valmista ensin verigreippisalsa. Poista greipeistä kuoret ja kalvot ja kuutioi parin sentin kokoisiksi paloiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja kuutioi chili.
Määrä Ainesosa 2 kpl verigreippiä 1 kpl avokado 1/2 kpl punaista chiliä - 2
Sekoita kulhossa oliiviöljy, limemehu, hunaja ja suola. Laita joukkoon kuutioidut verigreipit, avokadot ja chili. Hienonna korianteri ja lisää salsaan.
Määrä Ainesosa 2 rkl oliiviöljyä 1/2 tl suolaa 2 rkl limemehua 1 rkl juoksevaa hunajaa 1/2 kpl ruukkua korianteria - 3
Poista kirjolohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa filee 2–3 cm:n paksuisiksi puikoiksi ja ripottele päälle suolaa. Rouhi kurpitsansiemenet veitsellä. Sekoita korppujauhot rouheeseen matalalla lautasella ja pyörittele puikot seoksessa.
Määrä Ainesosa 600 g kirjolohifileetä 1/2 dl kurpitsansiemeniä 1 tl suolaa 1/2 dl korppujauhoja - 4
Voit paistaa lohipuikot joko pannulla tai uunissa. Jos kypsennät puikot pannulla, paista niitä öljyssä keskilämmöllä 4–5 minuuttia välillä käännellen niin, että ne ruskistuvat joka puolelta. Jos valmistat puikot uunissa, paista niitä 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 3 rkl rypsiöljyä - 5
Tarjoile lohipuikot verigreippisalsan kanssa.
Vinkki: Voit halutessasi korvata verigreipin makeammalla appelsiinilla.
Ravintosisältö
552
Energiaa kcal
2311
Energiaa kj
40,8 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,3 g
Hiilihydraatteja
10,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
29,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
552
Energiaa kcal
2311
Energiaa kj
40,8 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,3 g
Hiilihydraatteja
10,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
29,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl limemehua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























