Valmista ensin verigreippisalsa. Poista greipeistä kuoret ja kalvot ja kuutioi parin sentin kokoisiksi paloiksi. Halkaise avokado, poista kivi, kaapaise hedelmäliha leikkuulaudalle ja kuutioi. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja kuutioi myös chili.
Sekoita kulhossa oliiviöljy, limemehu, hunaja ja suola. Laita joukkoon kuutioidut verigreipit, avokadot ja chili. Hienonna persilja tai korianteri ja lisää salsaan.
Poista kirjolohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa filee 2–3 cm:n paksuisiksi puikoiksi ja ripottele päälle suolaa. Rouhi kurpitsansiemenet veitsellä. Sekoita korppujauhot rouheeseen matalalla lautasella ja pyörittele puikot seoksessa.
Voit paistaa lohipuikot joko pannulla tai uunissa. Jos kypsennät puikot pannulla, paista niitä öljyssä keskilämmöllä 4–5 minuuttia välillä käännellen niin, että ne ruskistuvat joka puolelta. Jos valmistat puikot uunissa, paista niitä 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Tarjoile lohipuikot verigreippisalsan kanssa.
Vinkki: Voit halutessasi korvata verigreipin makeammalla appelsiinilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
464
1941
35,3 g
5,0 g
8,8 g
4,0 g
0,8 g
28,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
verigreippiä,
avokado,
punaista chiliä,
2 rkl limemehua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli