Rapujen keittäminen

Arvostele resepti
4 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Tällä ohjeella rapujen keittäminen onnistuu ensikertalaiseltakin. Varmistathan, että keitinkattila on tarpeeksi suuri, vesi oikeasti kiehuvaa ja ravut tiputetaan veteen yksi kerrallaan, jotta vesi ei jäähdy. Näin vältetään rapujen turhaa kärsimystä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
40 kplelävää täplärapua
5 lvettä
3 kpl(nippua) kruunutilliä varsineen
2 dlkarkeaa merisuolaa
5 kplsokeripalaa

Valmistus

  1. 1

    Pane vesi kiehumaan 10 litran kattilaan. Poista tillinvarsista kukinnot ja säästä ne koristeluun. Sido varret narulla kolmeksi nipuksi. Lisää suola, sokerit ja yksi tillinippu veteen. Anna kiehua 10 minuuttia välillä sekoitellen. Poista tillinippu.

    MääräAinesosa
    5 lvettä
    5 kplsokeripalaa
    3 kpl(nippua) kruunutilliä varsineen
    2 dlkarkeaa merisuolaa
  2. 2

    Tarkista, että ravut ovat eläviä ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Älä käytä elottomia rapuja.

    MääräAinesosa
    40 kplelävää täplärapua
  3. 3

    Kun vesi kiehuu reippaasti, lisää ravut yksi kerrallaan liemeen. Lisää ensin isoimmat ravut. Varmista, että vesi on kiehumispisteessä aina, kun lisäät seuraavan ravun. Lisää lopuksi uusi tillinippu. Tarkista, että kaikki ravut ovat veden peitossa. Keitä rapuja 6 minuuttia. Laske keittoaika siitä hetkestä, kun vesi alkaa kiehua kunnolla uudelleen viimeisen lisätyn ravun jälkeen.

  4. 4

    Siirrä kattila pois liedeltä ja jäähdytä liemi rapuineen huoneenlämpöiseksi mahdollisimman nopeasti. Laita kattila kylmään vesihauteeseen. Vaihda vesi usein, heti sen lämmettyä. Vesihaudetta voi jäähdyttää myös jääpaloilla tai kylmäkalleilla.

  5. 5

    Poista tillinippu huoneenlämpöiseksi jäähtyneestä liemestä ja vaihda vielä kerran uuteen. Siirrä kattila kylmään ja anna rapujen maustua liemessä 12–24 tuntia.

  6. 6

    Valuta ravut ja asettele ne tarjoiluastiaan. Koristele tillinkukinnoilla ja sitruunalohkoilla. Tarjoa rapujen kanssa paahtoleipää, voita, majoneesia, hienonnettua tilliä ja sitruunalohkoja.

Ohjeen liemi sopii myös pakasterapujen elvyttämiseen. Kaada kiehuvan kuuma liemi jäisten rapujen päälle. Kun liemi on jäähtynyt, siirrä kattila kylmään ja anna rapujen maustua yön yli.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Piia Arnould
6.8.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä