Salaattiwrapit soijarouheella

Nappaa talteen!
Valmista soijarouheesta helpot ja nopeat salaattiwrapit tai napostele sellaisenaan street food -hengessä. Naposteluun kannattaa varata tuplasatsi.
| 8 kpl | pientä rapeaa salaatinlehteä (esim. cosmopolitan tai jääsalaatti) |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 4 kpl | kevätsipulinvartta |
| 2 dl | tummaa soijarouhetta |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | currya |
| 4 dl | vettä |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| suolaa | |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 dl | majoneesia |
- 1.
Valitse salaatista sisimpiä, pieniä lehtiä tai puolita isot lehdet. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Kuori punasipuli ja viipaloi se mahdollisimman ohueksi. Purista sitruunan mehu sipuliviipaleiden joukkoon ja sekoita. Kuori ja silppua valkosipulit. Pilko kevätsipulinvarret.
- 2.
Paista soijarouhetta 3 rkl:ssa öljyä pannulla paprikan, curryn ja valkosipulin kanssa 1–2 minuuttia koko ajan sekoittaen. Varo polttamasta rouhetta. Lisää vettä vähitellen joukkoon, kunnes kaikki neste on imeytynyt. Mausta suolalla ja soijakastikkeella. Anna soijakastikkeen imeytyä. Lisää 1 rkl öljyä ja paista niin kauan, että seos hieman rapeutuu. Sekoita joukkoon 2/3 kevätsipulisilpusta.
- 3.
Lusikoi soijarouheseosta salaatinlehdille. Laita päälle kevätsipulia ja punasipulia. Viimeistele pursottamalla pinnalle majoneesia.
Salaattiwrapit soijarouheella
Valmista soijarouheesta helpot ja nopeat salaattiwrapit tai napostele sellaisenaan street food -hengessä. Naposteluun kannattaa varata tuplasatsi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 kpl | pientä rapeaa salaatinlehteä (esim. cosmopolitan tai jääsalaatti) |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 4 kpl | kevätsipulinvartta |
| 2 dl | tummaa soijarouhetta |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | currya |
| 4 dl | vettä |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| suolaa | |
Lisäksi | |
| 1 dl | majoneesia |
Valmistus
- 1
Valitse salaatista sisimpiä, pieniä lehtiä tai puolita isot lehdet. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet. Kuori punasipuli ja viipaloi se mahdollisimman ohueksi. Purista sitruunan mehu sipuliviipaleiden joukkoon ja sekoita. Kuori ja silppua valkosipulit. Pilko kevätsipulinvarret.
Määrä Ainesosa 8 kpl pientä rapeaa salaatinlehteä (esim. cosmopolitan tai jääsalaatti) 1 kpl punasipuli 1 rkl sitruunamehua 1 - 2 kpl valkosipulinkynttä 4 kpl kevätsipulinvartta - 2
Paista soijarouhetta 3 rkl:ssa öljyä pannulla paprikan, curryn ja valkosipulin kanssa 1–2 minuuttia koko ajan sekoittaen. Varo polttamasta rouhetta. Lisää vettä vähitellen joukkoon, kunnes kaikki neste on imeytynyt. Mausta suolalla ja soijakastikkeella. Anna soijakastikkeen imeytyä. Lisää 1 rkl öljyä ja paista niin kauan, että seos hieman rapeutuu. Sekoita joukkoon 2/3 kevätsipulisilpusta.
Määrä Ainesosa 2 dl tummaa soijarouhetta 4 rkl rypsiöljyä 1 tl paprikajauhetta 1 tl currya 4 dl vettä suolaa 1 rkl soijakastiketta - 3
Lusikoi soijarouheseosta salaatinlehdille. Laita päälle kevätsipulia ja punasipulia. Viimeistele pursottamalla pinnalle majoneesia.
Määrä Ainesosa 1 dl majoneesia
Vinkki: Voit myös maustaa soijarouheseoksen mielesi mukaan esim. chilillä, korianterilla ja juustokuminalla.
Ravintosisältö
364
Energiaa kcal
1524
Energiaa kj
33,3 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,8 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
9,5 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
364
Energiaa kcal
1524
Energiaa kj
33,3 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,8 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
9,5 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 8 kpl Pientä rapeaa salaatinlehteä (esim. cosmopolitan tai jääsalaatti), 4 kpl Kevätsipulinvartta, Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























