Satsuma-seiticurry

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min (josta 20 min aktiivista)

Satsuma-seiticurry on hauska, helppo ja näyttävä arjen makuylläri, joka syntyy pakastealtaan seitistä ja pirtsakoista satsumista. Curryn kanssa maistuu esimerkiksi keitetty riisi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gpakasteseitiä
4 kplsatsumaa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplpunainen chili
4 rklrypsiöljyä
1 rkltomaattipyreetä
2 tlhunajaa
1 tlkurkumaa
1 tlcurrya
2 - 4 dlvettä
1 tlsuolaa
1 kplruukku korianteria

Valmistus

  1. 1

    Sulata kala pakkauksen ohjeen mukaan. Kuutioi suupaloiksi.

    MääräAinesosa
    400 gpakasteseitiä
  2. 2

    Pese kaksi satsumaa huolellisesti ja raasta niiden kuoret.

    MääräAinesosa
    4 kplsatsumaa
  3. 3

    Purista kolmen satsuman mehut. Kuori yksi satsuma ja jaa se lohkoiksi.

  4. 4

    Kuori sipulit. Viipaloi sipuli ja hienonna valkosipuli. Halkaise chili ja poista siemenet, mikäli et halua ruoasta kovin tulista. Hienonna chili.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplpunainen chili
  5. 5

    Kuumenna öljy pannulla. Paista sipulia, valkosipulia ja chiliä 2 minuuttia. Lisää pannulle tomaattipyree, hunaja, kurkuma ja curry. Paista 2 minuuttia. Lisää joukkoon ensin noin 2 dl vettä, satsumamehu ja kuoret. Lisää vettä tarvittaessa. Keitä 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    4 rklrypsiöljyä
    1 rkltomaattipyreetä
    2 tlhunajaa
    1 tlkurkumaa
    1 tlcurrya
  6. 6

    Lisää pannulle kalapalat ja suola. Kypsennä vielä 10 minuuttia. Viimeistele korianterilla.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    1 kplruukku korianteria

Satsumien tilalle sopivat myös muut pikkusitrukset, kuten klementiinit ja mandariinit.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Tomaattipyreetä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
3.8.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä