Satsuma-seiticurry
45 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Satsuma-seiticurry on hauska, helppo ja näyttävä arjen makuylläri, joka syntyy pakastealtaan seitistä ja pirtsakoista satsumista. Curryn kanssa maistuu esimerkiksi keitetty riisi.
| 400 g | pakasteseitiä |
| 4 kpl | satsumaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 tl | hunajaa |
| 1 tl | kurkumaa |
| 1 tl | currya |
| 2 - 4 dl | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
- 1.
Sulata kala pakkauksen ohjeen mukaan. Kuutioi suupaloiksi.
- 2.
Pese kaksi satsumaa huolellisesti ja raasta niiden kuoret.
- 3.
Purista kolmen satsuman mehut. Kuori yksi satsuma ja jaa se lohkoiksi.
- 4.
Kuori sipulit. Viipaloi sipuli ja hienonna valkosipuli. Halkaise chili ja poista siemenet, mikäli et halua ruoasta kovin tulista. Hienonna chili.
- 5.
Kuumenna öljy pannulla. Paista sipulia, valkosipulia ja chiliä 2 minuuttia. Lisää pannulle tomaattipyree, hunaja, kurkuma ja curry. Paista 2 minuuttia. Lisää joukkoon ensin noin 2 dl vettä, satsumamehu ja kuoret. Lisää vettä tarvittaessa. Keitä 15 minuuttia.
- 6.
Lisää pannulle kalapalat ja suola. Kypsennä vielä 10 minuuttia. Viimeistele korianterilla.
Satsuma-seiticurry
Satsuma-seiticurry on hauska, helppo ja näyttävä arjen makuylläri, joka syntyy pakastealtaan seitistä ja pirtsakoista satsumista. Curryn kanssa maistuu esimerkiksi keitetty riisi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | pakasteseitiä |
| 4 kpl | satsumaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 tl | hunajaa |
| 1 tl | kurkumaa |
| 1 tl | currya |
| 2 - 4 dl | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
Valmistus
- 1
Sulata kala pakkauksen ohjeen mukaan. Kuutioi suupaloiksi.
Määrä Ainesosa 400 g pakasteseitiä - 2
Pese kaksi satsumaa huolellisesti ja raasta niiden kuoret.
Määrä Ainesosa 4 kpl satsumaa - 3
Purista kolmen satsuman mehut. Kuori yksi satsuma ja jaa se lohkoiksi.
- 4
Kuori sipulit. Viipaloi sipuli ja hienonna valkosipuli. Halkaise chili ja poista siemenet, mikäli et halua ruoasta kovin tulista. Hienonna chili.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl punainen chili - 5
Kuumenna öljy pannulla. Paista sipulia, valkosipulia ja chiliä 2 minuuttia. Lisää pannulle tomaattipyree, hunaja, kurkuma ja curry. Paista 2 minuuttia. Lisää joukkoon ensin noin 2 dl vettä, satsumamehu ja kuoret. Lisää vettä tarvittaessa. Keitä 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 4 rkl rypsiöljyä 1 rkl tomaattipyreetä 2 tl hunajaa 1 tl kurkumaa 1 tl currya - 6
Lisää pannulle kalapalat ja suola. Kypsennä vielä 10 minuuttia. Viimeistele korianterilla.
Määrä Ainesosa 1 tl suolaa 1 kpl ruukku korianteria
Satsumien tilalle sopivat myös muut pikkusitrukset, kuten klementiinit ja mandariinit.
Ravintosisältö
261
Energiaa kcal
1094
Energiaa kj
15,0 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,0 g
Hiilihydraatteja
10,0 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
18,8 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
261
Energiaa kcal
1094
Energiaa kj
15,0 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,0 g
Hiilihydraatteja
10,0 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
18,8 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Tomaattipyreetä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























