Savoijinkaali-kinkkukiusaus

arvosana4/5

(1)arvio
6 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 20 min aktiivista)

Kinkkukiusaus saa uutta makua, kun upotat uunivuokaan reippaasti savoijinkaalia ja maustat kiusauksen yrttiseoksella. Mehevän arkiruoan salaisuus on juustokermassa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
600 gsavoijinkaalia
2 rklrypsiöljyä
500 g(1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
300 g(1 ps) kinkkusuikaleita
5 dljuustonmakuista ruokakermaa
2 tlprovencale-yrttimaustetta
1 tlsuolaa
100 g(2 dl) juustoraastetta

Lisäksi

1 rklrypsiöljyä vuokaan

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Hienonna kaali. Paista kaalia öljyssä pannulla 2–4 minuuttia.

    MääräAinesosa
    600 gsavoijinkaalia
    2 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Voitele laakea uunivuoka. Kaada perunasuikaleet vuokaan. Sekoita kaali, kinkku ja kerma joukkoon. Mausta yrttiseoksella ja suolalla.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä vuokaan
    500 g(1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
    600 gsavoijinkaalia
    300 g(1 ps) kinkkusuikaleita
    5 dljuustonmakuista ruokakermaa
    2 tlprovencale-yrttimaustetta
    1 tlsuolaa
  3. 3

    Kypsennä kiusausta uunin alatasolla 20 minuuttia. Laske uunin lämpö 200 asteeseen, ripottele juustoraaste pinnalle ja kypsennä vielä noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    100 g(2 dl) juustoraastetta
  4. 4

    Anna kiusauksen vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
17.9.2018
|
Päivitetty: 14.11.2025