Savoijinkaali-kinkkukiusaus
60 min (josta 15 min aktiivista)
10 Annosta
Anna uutta makua kinkkukiusaukselle upottamalla uunivuokaan reippaasti savoijinkaalia. Mehevyyden salaisuus on juustokermassa. Riittoisasta ja helposta ruoasta syö isompikin porukka.
Ainekset
Valmistus
1
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Hienonna kaali. Paista kaalia öljyssä pannulla 2–4 minuuttia.
600 g
(1/2) savoijinkaalia
2 rkl
Rypsiöljyä
2
Voitele laakea uunivuoka. Kaada perunasuikaleet vuokaan. Sekoita kaali, kinkku ja kerma joukkoon. Mausta yrttiseoksella ja suolalla.
1 rkl
Rypsiöljyä vuokaan
500 g
(1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
600 g
(1/2) savoijinkaalia
300 g
(1 ps) kinkkusuikaleita
5 dl
(2 kpl, à 2 ½ dl) kolmen juuston ruokakermaa
2 tl
Provencale-yrttimaustetta
1 tl
Suolaa
3
Kypsennä kiusausta uunin alatasolla 20 minuuttia. Laske uunin lämpö 200 asteeseen, ripottele juustoraaste pinnalle ja kypsennä vielä noin 30 minuuttia.
100 g
(2 dl) juustoraastetta
Lisää aiheesta
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.9.2018
|Muokattu: 24.1.2024
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
251
1049
17,7 g
8,0 g
11,3 g
4,6 g
1,8 g
8,6 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Provencale-yrttimaustetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli