Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Savoijinkaali-kinkkukiusaus

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Anna uutta makua kinkkukiusaukselle upottamalla uunivuokaan reippaasti savoijinkaalia. Mehevyyden salaisuus on juustokermassa. Riittoisasta ja helposta ruoasta syö isompikin porukka.

Ainekset

600 g
(1/2) savoijinkaalia
2 rkl
Rypsiöljyä
500 g
(1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
300 g
(1 ps) kinkkusuikaleita
5 dl
(2 kpl, à 2 ½ dl) kolmen juuston ruokakermaa
2 tl
Provencale-yrttimaustetta
1 tl
Suolaa
100 g
(2 dl) juustoraastetta

Lisäksi

1 rkl
Rypsiöljyä vuokaan

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Hienonna kaali. Paista kaalia öljyssä pannulla 2–4 minuuttia.

600 g
(1/2) savoijinkaalia
2 rkl
Rypsiöljyä
2

Voitele laakea uunivuoka. Kaada perunasuikaleet vuokaan. Sekoita kaali, kinkku ja kerma joukkoon. Mausta yrttiseoksella ja suolalla.

1 rkl
Rypsiöljyä vuokaan
500 g
(1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
600 g
(1/2) savoijinkaalia
300 g
(1 ps) kinkkusuikaleita
5 dl
(2 kpl, à 2 ½ dl) kolmen juuston ruokakermaa
2 tl
Provencale-yrttimaustetta
1 tl
Suolaa
3

Kypsennä kiusausta uunin alatasolla 20 minuuttia. Laske uunin lämpö 200 asteeseen, ripottele juustoraaste pinnalle ja kypsennä vielä noin 30 minuuttia.

100 g
(2 dl) juustoraastetta
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 17.9.2018
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

251

1049

17,7 g

8,0 g

11,3 g

4,6 g

1,8 g

8,6 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Provencale-yrttimaustetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli