Savoijinkaali-kinkkukiusaus | Kiusaukset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Savoijinkaali-kinkkukiusaus

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Upota kinkkukiusaukseen reippaasti savoijinkaalia ja mehevöitä juustokermalla.

Ainekset

1/2 kpl
(noin 600 g) savoijinkaalia
2 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
(500 g) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
1 kpl
(300 g) kinkkusuikaleita
2 kpl
(à 2 ½ dl) kolmen juuston ruokakermaa
2 tl
Provencale-yrttimaustetta
1 tl
Suolaa
2 dl
Juustoraastetta

lisäksi

1 rkl
Rypsiöljyä vuokaan

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Hienonna kaali. Paista kaalia öljyssä pannulla 2–4 minuuttia.

1/2 kpl
(noin 600 g) savoijinkaalia
2 rkl
Rypsiöljyä
2

Voitele laakea uunivuoka. Kaada perunasuikaleet vuokaan. Sekoita kaali, kinkku ja kerma joukkoon. Mausta yrttiseoksella ja suolalla.

1 rkl
Rypsiöljyä vuokaan
1 kpl
(500 g) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
1/2 kpl
(noin 600 g) savoijinkaalia
1 kpl
(300 g) kinkkusuikaleita
2 kpl
(à 2 ½ dl) kolmen juuston ruokakermaa
2 tl
Provencale-yrttimaustetta
1 tl
Suolaa
3

Kypsennä kiusausta uunin alatasolla 20 minuuttia. Laske uunin lämpö 200 asteeseen, ripottele juustoraaste pinnalle ja kypsennä noin 30 minuuttia.

2 dl
Juustoraastetta
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.9.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

347

83

5,4 g

0,9 g

6,6 g

2,0 g

1,2 g

1,4 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Provencale-yrttimaustetta,

1 tl Suolaa,

2 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli