Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Savoijinkaali-kinkkukiusaus

Savoijinkaali-kinkkukiusaus

timer-iconNoin tunti  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Upota kinkkukiusaukseen reippaasti savoijinkaalia ja mehevöitä juustokermalla.

Ainekset

600 g
(1/2 kpl) savoijinkaalia
2 rkl
Rypsiöljyä
500 g
(1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
300 g
(1 ps) kinkkusuikaleita
5 dl
(2 kpl, à 2 ½ dl) kolmen juuston ruokakermaa
2 tl
Provencale-yrttimaustetta
1 tl
Suolaa
2 dl
Juustoraastetta

lisäksi

1 rkl
Rypsiöljyä vuokaan

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Hienonna kaali. Paista kaalia öljyssä pannulla 2–4 minuuttia.

600 g
(1/2 kpl) savoijinkaalia
2 rkl
Rypsiöljyä
2

Voitele laakea uunivuoka. Kaada perunasuikaleet vuokaan. Sekoita kaali, kinkku ja kerma joukkoon. Mausta yrttiseoksella ja suolalla.

1 rkl
Rypsiöljyä vuokaan
500 g
(1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
600 g
(1/2 kpl) savoijinkaalia
300 g
(1 ps) kinkkusuikaleita
5 dl
(2 kpl, à 2 ½ dl) kolmen juuston ruokakermaa
2 tl
Provencale-yrttimaustetta
1 tl
Suolaa
3

Kypsennä kiusausta uunin alatasolla 20 minuuttia. Laske uunin lämpö 200 asteeseen, ripottele juustoraaste pinnalle ja kypsennä noin 30 minuuttia.

2 dl
Juustoraastetta
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.9.2018
Muokattu: 20.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

223

933

15,7 g

6,7 g

11,3 g

4,6 g

1,8 g

6,3 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Provencale-yrttimaustetta,

1 tl Suolaa,

2 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli