Sipulikeitto

arvosana4/5

(2)arviota
4 Annosta

60 min

Klassinen ranskalainen arkiherkku syntyy karamellisoiduista sipuleista. Paahda maukkaan sipulikeiton pinnalle leipää ja kuorruta juustoraasteella. Tarjoa lounaalla tai iltaruokana.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gsipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
50 gmargariinia tai voita
1 rklsokeria
2 dlvalkoviiniä
1 lvettä
2 kplkanaliemikuutiota
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

4 kplviipaletta vaaleaa leipää
50 g(1 dl) vahvaa juustoraastetta

Valmistus (Uuni 250°C)

  1. 1

    Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja murskaa valkosipulit.

    MääräAinesosa
    500 gsipulia
    2 kplvalkosipulinkynttä
  2. 2

    Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa. Pehmitä sipuleita ja valkosipulia hiljalleen miedolla lämmöllä. Lisää sokeri ja jatka kevyttä ruskistamista noin 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    50 gmargariinia tai voita
    1 rklsokeria
  3. 3

    Lisää viini ja kiehauta. Lisää vesi, liemikuutiot ja mausteet. Anna hautua hiljalleen noin puoli tuntia.

    MääräAinesosa
    2 dlvalkoviiniä
    1 lvettä
    2 kplkanaliemikuutiota
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Paahda leivät paahtimessa tai pannulla. Jaa keitto uuninkestäviin annoskulhoihin tai yhteen isoon kulhoon ja laita leipäpalat ja juustoraastetta keiton pinnalle. Kuorruta kuumassa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes juusto ruskistuu. Tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    4 kplviipaletta vaaleaa leipää
    50 g(1 dl) vahvaa juustoraastetta

Vinkki! Voit käyttää keittoon kasvisliemikuutioita kanaliemikuutioiden sijaan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvä, Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä