Sipulikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sipulikeitto

Sipulikeitto

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Talviseen ruokapöytään sopivan maukkaan sipulikeiton pinnalle tulee paahdettua leipää ja juustoraastetta.

Ruokavaliot

Ainekset

500 g
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
50 g
Margariinia tai voita
1 rkl
Sokeria
1 l
Vettä
2 kpl
Kanaliemikuutiota
2 dl
Valkoviinia
Suolaa ja mustapippuria

pinnalle

4 - 6 kpl
Paahdettua leipää
1 dl
Vahvaa juustoraastetta esim. emmental

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi suikaleiksi. Pehmitä sipuleita ja murskattuja valkosipulikynsiä hiljalleen rasvassa kattilan pohjalla. Lisää sokeri ja anna sipuleiden saada myös hieman väriä. Anna pehmitä hiljalleen noin 20 minuuttia. Lisää nesteet ja mausteet ja anna hautua hiljalleen noin puolisen tuntia. Jaa keitto annoskulhoihin ja nosta keiton pinnalle paahdettu leipäpala, jonka pinnalla on juustoraastetta. Kuorruta keittoja kuumassa uunissa noin 5 minuutin ajan, kunnes juusto kuplii. Tarjoile heti.

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 1.3.2007
Muokattu: 13.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.