Sipulikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sipulikeitto

Sipulikeitto

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Klassinen ranskalainen arkiherkku syntyy karamellisoiduista sipuleista. Paahda maukkaan sipulikeiton pinnalle leipää ja kuorruta juustoraasteella. Tarjoa lounaalla tai iltaruokana.

Ruokavaliot

Ainekset

500 g
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
50 g
margariinia tai voita
1 rkl
sokeria
2 dl
valkoviiniä
1 l
vettä
2 kpl
kana- tai kasvisliemikuutiota
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

lisäksi

4 kpl
viipaletta vaaleaa leipää
1 dl
vahvaa juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja murskaa valkosipulit.

500 g
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
2

Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa. Pehmitä sipuleita ja valkosipulia hiljalleen miedolla lämmöllä. Lisää sokeri ja jatka kevyttä ruskistamista noin 20 minuuttia.

50 g
margariinia tai voita
1 rkl
sokeria
3

Lisää viini ja kiehauta. Lisää vesi, liemikuutiot ja mausteet. Anna hautua hiljalleen noin puoli tuntia.

2 dl
valkoviiniä
1 l
vettä
2 kpl
kana- tai kasvisliemikuutiota
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Paahda leivät paahtimessa tai pannulla. Jaa keitto uuninkestäviin annoskulhoihin tai yhteen isoon kulhoon ja laita leipäpalat ja juustoraastetta keiton pinnalle. Kuorruta kuumassa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes juusto ruskistuu. Tarjoa heti.

4 kpl
viipaletta vaaleaa leipää
1 dl
vahvaa juustoraastetta
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 1.3.2007
Muokattu: 17.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.