Sitruunainen härkäpapu-kaurapasta

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

15 min

Kokkaa härkäpapusuikaleista ja kaurapastasta nopea arkiruoka. Väritä helppo kasvispasta herneillä ja piristä sitruunalla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 g(1 ps) pakasteherneitä
300 gkaurapastaa
1/2 kplsitruunaa
2 rklrypsiöljyä
250 g (1 pkt) sitruunaisia härkäpapusuikaleita
1/2 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
100 g(0,5 prk) kaurafraichea
1/2 ruukkua basilikaa

Valmistus

  1. 1

    Ota herneet sulamaan. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) pakasteherneitä
    300 gkaurapastaa
  2. 2

    Purista sitruunan mehu. Kuumenna öljy pannulla tai paistokasarissa. Paista härkäpapusuikaleita pannulla öljyssä 2 minuuttia. Lisää herneet ja kuumenna. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Lisää pasta, sekoita ja jaa lautasille. Viimeistele kaurafraichella ja basilikalla.

    MääräAinesosa
    1/2 kplsitruunaa
    2 rklrypsiöljyä
    250 g (1 pkt) sitruunaisia härkäpapusuikaleita
    200 g(1 ps) pakasteherneitä
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    100 g(0,5 prk) kaurafraichea
    1/2 ruukkua basilikaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
23.9.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä