Sitruunainen kesäkurpitsalohi

arvosana4/5

(4)arviota
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Levitä uunilohen pinnalle tuorejuustoa ja päällystä kesäkurpitsa- ja sitruunasiivuilla. Fodmap-ruokavalioon sopiva mehevä lohi viimeistellään mantelirouheella.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gkirjolohifileetä
1 tlsuolaa
1 kplsitruuna
200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa (laktoositonta)
1 kplpieni kesäkurpitsa
1 dlmantelirouhetta
1 dlminttua

Vuoan voiteluun

1 rklrypsiöljyä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka öljyllä. Kuivaa kalan pinta talouspaperilla. Nypi fileestä mahdolliset ruodot. Laita kala uunivuokaan. Ripottele päälle ½ tl suolaa.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    800 gkirjolohifileetä
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Pese ja puolita sitruuna. Raasta toisesta puolikkaasta kuori. Leikkaa toinen puolikas ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kuoriraaste ja tuorejuusto. Levitä seos lohifileen päälle.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
    200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa (laktoositonta)
  3. 3

    Huuhtele ja leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Levitä kesäkurpitsa- ja sitruunaviipaleet lohifileen päälle. Ripottele päälle loppu suola ja mantelirouhe. Kypsennä uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Viimeistele halutessasi hienonnetulla mintulla.

    MääräAinesosa
    1 kplpieni kesäkurpitsa
    1 dlmantelirouhetta
    1 tlsuolaa
    1 dlminttua

Vinkki: Ruoka sopii useimpien fodmap-ruokavalioon, kun käytät laktoositonta tuorejuustoa. Voit korvata tuorejuuston halutessasi kaurapohjaisella ”tuorejuustolla” (Oatly påMackan).

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
13.6.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä