Sitruunainen kesäkurpitsalohi
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Levitä uunilohen pinnalle tuorejuustoa ja päällystä kesäkurpitsa- ja sitruunasiivuilla. Fodmap-ruokavalioon sopiva mehevä lohi viimeistellään mantelirouheella.
| 800 g | kirjolohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | sitruuna |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa (laktoositonta) |
| 1 kpl | pieni kesäkurpitsa |
| 1 dl | mantelirouhetta |
| 1 dl | minttua |
| Vuoan voiteluun | |
|---|---|
| 1 rkl | rypsiöljyä |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka öljyllä. Kuivaa kalan pinta talouspaperilla. Nypi fileestä mahdolliset ruodot. Laita kala uunivuokaan. Ripottele päälle ½ tl suolaa.
- 2.
Pese ja puolita sitruuna. Raasta toisesta puolikkaasta kuori. Leikkaa toinen puolikas ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kuoriraaste ja tuorejuusto. Levitä seos lohifileen päälle.
- 3.
Huuhtele ja leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Levitä kesäkurpitsa- ja sitruunaviipaleet lohifileen päälle. Ripottele päälle loppu suola ja mantelirouhe. Kypsennä uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Viimeistele halutessasi hienonnetulla mintulla.
Levitä uunilohen pinnalle tuorejuustoa ja päällystä kesäkurpitsa- ja sitruunasiivuilla. Fodmap-ruokavalioon sopiva mehevä lohi viimeistellään mantelirouheella.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | kirjolohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | sitruuna |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa (laktoositonta) |
| 1 kpl | pieni kesäkurpitsa |
| 1 dl | mantelirouhetta |
| 1 dl | minttua |
Vuoan voiteluun | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka öljyllä. Kuivaa kalan pinta talouspaperilla. Nypi fileestä mahdolliset ruodot. Laita kala uunivuokaan. Ripottele päälle ½ tl suolaa.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 800 g kirjolohifileetä 1 tl suolaa - 2
Pese ja puolita sitruuna. Raasta toisesta puolikkaasta kuori. Leikkaa toinen puolikas ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kuoriraaste ja tuorejuusto. Levitä seos lohifileen päälle.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna 200 g (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa (laktoositonta) - 3
Huuhtele ja leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Levitä kesäkurpitsa- ja sitruunaviipaleet lohifileen päälle. Ripottele päälle loppu suola ja mantelirouhe. Kypsennä uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Viimeistele halutessasi hienonnetulla mintulla.
Määrä Ainesosa 1 kpl pieni kesäkurpitsa 1 dl mantelirouhetta 1 tl suolaa 1 dl minttua
Vinkki: Ruoka sopii useimpien fodmap-ruokavalioon, kun käytät laktoositonta tuorejuustoa. Voit korvata tuorejuuston halutessasi kaurapohjaisella ”tuorejuustolla” (Oatly påMackan).
Ravintosisältö
599
Energiaa kcal
2510
Energiaa kj
44,8 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,3 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
43,5 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
599
Energiaa kcal
2510
Energiaa kj
44,8 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,3 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
43,5 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























