Sitruunainen turskapannu | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sitruunainen turskapannu

Sitruunainen turskapannu

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mausta turska raikkaaksi sitruunalla ja kypsennä uunissa yhdessä varhaisperunoiden ja parsakaalin kanssa. Viimeistele yhden vuoan uuniruoka persiljalla ja parmesaanilla.

Ainekset

800 g
(12-16 kpl) varhaisperunaa
1 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
4 rkl
oliiviöljyä
2 kpl
parsakaalia
600 g
turskaa
4 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
sitruunamehua
2 tl
raastettua sitruunankuorta
1 dl
hienonnettua lehtipersiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Pese perunat. Laita ne isoon uunivuokaan. Valuta päälle 2 rkl öljyä. Mausta ½ tl:lla suolaa ja pippuria. Paista uunissa noin 10 minuuttia.

800 g
(12-16 kpl) varhaisperunaa
4 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
2

Irrottele parsakaali pieniksi nupuiksi. Paloittele varsi. Lisää parsakaalit uunivuokaan perunoiden kanssa. Jatka paistamista noin 15 minuuttia.

2 kpl
parsakaalia
3

Leikkaa kala annospaloiksi. Mausta ½ tl:lla suolaa ja pippuria. Laita vehnäjauhot laakealle lautaselle ja pyöräytä kalapalat jauhoissa. Laita paistinpannulle 2 ruokalusikallista öljyä ja paista kaloihin kaunis väri. Lisää kalat uunivuokaan ja jatka paistamista noin 10 minuuttia tai kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.

600 g
turskaa
4 rkl
vehnäjauhoja
4 rkl
oliiviöljyä
4

Pirskottele vuokaan sitruunamehua. Mausta sitruunakuorella ja lehtipersiljalla. Tarjoa turskapannu esimerkiksi valkosipulilla maustetun majoneesin tai tsatsikin kanssa.

2 rkl
sitruunamehua
2 tl
raastettua sitruunankuorta
1 dl
hienonnettua lehtipersiljaa

Halutessasi voit korvata parsakaalin broccolinilla tai kukkakaalilla.

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 7.5.2019
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1946

465

15,8 g

2,3 g

42,0 g

3,3 g

5,0 g

35,3 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl raastettua sitruunankuorta,

1 dl hienonnettua lehtipersiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli