
Sitruunainen turskapannu
Ainekset
Valmistus
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese perunat. Laita ne isoon uunivuokaan. Valuta päälle 2 rkl öljyä. Mausta ½ tl:lla suolaa ja pippuria. Paista uunissa noin 10 minuuttia.
Irrottele parsakaali pieniksi nupuiksi. Paloittele varsi. Lisää parsakaalit uunivuokaan perunoiden kanssa. Jatka paistamista noin 15 minuuttia.
Leikkaa kala annospaloiksi. Mausta ½ tl:lla suolaa ja pippuria. Laita vehnäjauhot laakealle lautaselle ja pyöräytä kalapalat jauhoissa. Laita paistinpannulle 2 ruokalusikallista öljyä ja paista kaloihin kaunis väri. Lisää kalat uunivuokaan ja jatka paistamista noin 10 minuuttia tai kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.
Pese sitruuna. Raasta 2 tl kuorta ja purista 2 rkl mehua. Pirskottele vuokaan sitruunamehua. Mausta sitruunakuorella ja lehtipersiljalla. Tarjoa turskapannu esimerkiksi valkosipulilla maustetun majoneesin kanssa.
Halutessasi voit korvata parsakaalin broccolinilla tai kukkakaalilla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
469
1964
15,8 g
2,3 g
42,3 g
3,5 g
5,5 g
35,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli