Sitruunainen turskapannu
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mausta turska raikkaaksi sitruunalla ja kypsennä uunissa yhdessä varhaisperunoiden ja parsakaalin kanssa. Viimeistele yhden vuoan uuniruoka persiljalla.
| 800 g | (12-16 kpl) varhaisperunaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
| 2 kpl | parsakaalia |
| 600 g | turskaa |
| 4 rkl | vehnäjauhoja |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 dl | hienonnettua lehtipersiljaa |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese perunat. Laita ne isoon uunivuokaan. Valuta päälle 2 rkl öljyä. Mausta ½ tl:lla suolaa ja pippuria. Paista uunissa noin 10 minuuttia.
- 2.
Irrottele parsakaali pieniksi nupuiksi. Paloittele varsi. Lisää parsakaalit uunivuokaan perunoiden kanssa. Jatka paistamista noin 15 minuuttia.
- 3.
Leikkaa kala annospaloiksi. Mausta ½ tl:lla suolaa ja pippuria. Laita vehnäjauhot laakealle lautaselle ja pyöräytä kalapalat jauhoissa. Laita paistinpannulle 2 ruokalusikallista öljyä ja paista kaloihin kaunis väri. Lisää kalat uunivuokaan ja jatka paistamista noin 10 minuuttia tai kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.
- 4.
Pese sitruuna. Raasta 2 tl kuorta ja purista 2 rkl mehua. Pirskottele vuokaan sitruunamehua. Mausta sitruunakuorella ja lehtipersiljalla. Tarjoa turskapannu esimerkiksi valkosipulilla maustetun majoneesin kanssa.
Mausta turska raikkaaksi sitruunalla ja kypsennä uunissa yhdessä varhaisperunoiden ja parsakaalin kanssa. Viimeistele yhden vuoan uuniruoka persiljalla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | (12-16 kpl) varhaisperunaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
| 2 kpl | parsakaalia |
| 600 g | turskaa |
| 4 rkl | vehnäjauhoja |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 dl | hienonnettua lehtipersiljaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese perunat. Laita ne isoon uunivuokaan. Valuta päälle 2 rkl öljyä. Mausta ½ tl:lla suolaa ja pippuria. Paista uunissa noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 800 g (12-16 kpl) varhaisperunaa 4 rkl oliiviöljyä 1 tl suolaa 1 tl rouhittua mustapippuria - 2
Irrottele parsakaali pieniksi nupuiksi. Paloittele varsi. Lisää parsakaalit uunivuokaan perunoiden kanssa. Jatka paistamista noin 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 kpl parsakaalia - 3
Leikkaa kala annospaloiksi. Mausta ½ tl:lla suolaa ja pippuria. Laita vehnäjauhot laakealle lautaselle ja pyöräytä kalapalat jauhoissa. Laita paistinpannulle 2 ruokalusikallista öljyä ja paista kaloihin kaunis väri. Lisää kalat uunivuokaan ja jatka paistamista noin 10 minuuttia tai kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.
Määrä Ainesosa 600 g turskaa 4 rkl vehnäjauhoja 4 rkl oliiviöljyä - 4
Pese sitruuna. Raasta 2 tl kuorta ja purista 2 rkl mehua. Pirskottele vuokaan sitruunamehua. Mausta sitruunakuorella ja lehtipersiljalla. Tarjoa turskapannu esimerkiksi valkosipulilla maustetun majoneesin kanssa.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
Halutessasi voit korvata parsakaalin broccolinilla tai kukkakaalilla.
Ravintosisältö
469
Energiaa kcal
1964
Energiaa kj
15,8 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,3 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
35,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
469
Energiaa kcal
1964
Energiaa kj
15,8 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,3 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
35,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























