Sitruunainen turskapannu

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Mausta turska raikkaaksi sitruunalla ja kypsennä uunissa yhdessä varhaisperunoiden ja parsakaalin kanssa. Viimeistele yhden vuoan uuniruoka persiljalla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 g(12-16 kpl) varhaisperunaa
1 tlsuolaa
1 tlrouhittua mustapippuria
4 rkloliiviöljyä
2 kplparsakaalia
600 gturskaa
4 rklvehnäjauhoja
1 kplsitruuna
1 dlhienonnettua lehtipersiljaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese perunat. Laita ne isoon uunivuokaan. Valuta päälle 2 rkl öljyä. Mausta ½ tl:lla suolaa ja pippuria. Paista uunissa noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    800 g(12-16 kpl) varhaisperunaa
    4 rkloliiviöljyä
    1 tlsuolaa
    1 tlrouhittua mustapippuria
  2. 2

    Irrottele parsakaali pieniksi nupuiksi. Paloittele varsi. Lisää parsakaalit uunivuokaan perunoiden kanssa. Jatka paistamista noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 kplparsakaalia
  3. 3

    Leikkaa kala annospaloiksi. Mausta ½ tl:lla suolaa ja pippuria. Laita vehnäjauhot laakealle lautaselle ja pyöräytä kalapalat jauhoissa. Laita paistinpannulle 2 ruokalusikallista öljyä ja paista kaloihin kaunis väri. Lisää kalat uunivuokaan ja jatka paistamista noin 10 minuuttia tai kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.

    MääräAinesosa
    600 gturskaa
    4 rklvehnäjauhoja
    4 rkloliiviöljyä
  4. 4

    Pese sitruuna. Raasta 2 tl kuorta ja purista 2 rkl mehua. Pirskottele vuokaan sitruunamehua. Mausta sitruunakuorella ja lehtipersiljalla. Tarjoa turskapannu esimerkiksi valkosipulilla maustetun majoneesin kanssa.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
    1 dlhienonnettua lehtipersiljaa

Halutessasi voit korvata parsakaalin broccolinilla tai kukkakaalilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
7.5.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä