Sriracha-lohi

arvosana4/5

(8)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Tulinen maustekastike sriracha maustaa uunilohen helposti herkulliseksi! Mehevä lohi valmistuu nopeasti annospaloiksi leikattuna uunin lämmössä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gkirjolohifileetä (ruodotonta)
2 rklsrirachakastiketta
1 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
1 rklsokeria
1/2 rklvalkoviinietikkaa
1 rklseesaminsiemeniä
1/2 kplruukkua korianteria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Leikkaa lohi neljäksi annospalaksi ja laita palat leivinpaperille pellille.

    MääräAinesosa
    600 gkirjolohifileetä (ruodotonta)
  2. 2

    Sekoita sriracha, soija, sokeri ja etikka. Levitä seos ja ripottele siemenet lohipaloille. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

    MääräAinesosa
    2 rklsrirachakastiketta
    1 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
    1 rklsokeria
    1/2 rklvalkoviinietikkaa
    1 rklseesaminsiemeniä
  3. 3

    Viimeistele hienonnetulla korianterilla. Tarjoa esimerkiksi salaatin kanssa.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua korianteria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
14.9.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä