Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sriracha-lohi

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Tulinen maustekastike sriracha maustaa uunilohen uusiin ulottuvuuksiin! Mehevä lohi valmistuu helposti ja nopeasti annospaloina uunin lämmössä.

Ainekset

600 g
kirjolohifileetä (ruodotonta)
2 rkl
srirachakastiketta
1 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
1 rkl
sokeria
1/2 rkl
valkoviinietikkaa
1 rkl
seesaminsiemeniä
1/2 kpl
ruukkua korianteria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa lohi neljäksi annospalaksi ja laita palat leivinpaperille pellille.

600 g
kirjolohifileetä (ruodotonta)
2

Sekoita sriracha, soija, sokeri ja etikka. Levitä seos ja ripottele siemenet lohipaloille. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

2 rkl
srirachakastiketta
1 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
1 rkl
sokeria
1/2 rkl
valkoviinietikkaa
1 rkl
seesaminsiemeniä
3

Viimeistele hienonnetulla korianterilla. Tarjoa esimerkiksi salaatin kanssa.

1/2 kpl
ruukkua korianteria
Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.9.2022
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

273

1140

15,5 g

3,0 g

7,0 g

6,3 g

0,5 g

25,8 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli