Stifado eli kreikkalainen lihapata
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Stifado eli kreikkalainen lihapata valmistuu uunissa melkein itsekseen. Tee stifado naudasta tai lampaanlihasta ja mausta täyteläinen tomaattinen liemi kanelilla ja yrteillä. Välimeren makuja pursuava pata saa hautua uunissa herkullisen meheväksi.
| 1 1/5 kg | naudan palapaistia |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
| 6 dl | vettä |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 6 kpl | valkosipulinkynttä |
| 500 g | (1 pkt) tomaattimurskaa |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 rkl | fariinisokeria |
| 2 tl | kuivattua rosmariinia |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 4 kpl | sipulia |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
- 1.
Ruskista lihapalat öljyssä kahdessa tai kolmessa erässä padassa tai pannulla. Laita lihat pataan tai uunivuokaan. Kiehauta vesi ja liemikuutio. Kaada lihaliemi lihojen päälle.
- 2.
Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Lisää valkosipulit, tomaattimurska ja -pyree, punaviinietikka sekä mausteet pataan. Sekoita, peitä kannella ja hauduta 200-asteisessa uunissa 2 tuntia.
- 3.
Kuori ja lohko sipulit, lisää ne pataan. Hauduta vielä noin 1 tunti.
- 4.
Viimeistele stifado hienonnetulla persiljalla.
Stifado eli kreikkalainen lihapata
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)
Stifado eli kreikkalainen lihapata valmistuu uunissa melkein itsekseen. Tee stifado naudasta tai lampaanlihasta ja mausta täyteläinen tomaattinen liemi kanelilla ja yrteillä. Välimeren makuja pursuava pata saa hautua uunissa herkullisen meheväksi.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/5 kg | naudan palapaistia |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
| 6 dl | vettä |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 6 kpl | valkosipulinkynttä |
| 500 g | (1 pkt) tomaattimurskaa |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 rkl | fariinisokeria |
| 2 tl | kuivattua rosmariinia |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 4 kpl | sipulia |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Ruskista lihapalat öljyssä kahdessa tai kolmessa erässä padassa tai pannulla. Laita lihat pataan tai uunivuokaan. Kiehauta vesi ja liemikuutio. Kaada lihaliemi lihojen päälle.
Määrä Ainesosa 1 1/5 kg naudan palapaistia 4 rkl rypsiöljyä 6 dl vettä 1 kpl lihaliemikuutio - 2
Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Lisää valkosipulit, tomaattimurska ja -pyree, punaviinietikka sekä mausteet pataan. Sekoita, peitä kannella ja hauduta 200-asteisessa uunissa 2 tuntia.
Määrä Ainesosa 6 kpl valkosipulinkynttä 500 g (1 pkt) tomaattimurskaa 2 rkl tomaattipyreetä 1 rkl punaviinietikkaa 1 rkl fariinisokeria 2 tl kuivattua rosmariinia 2 kpl laakerinlehteä 1 kpl kanelitanko 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Kuori ja lohko sipulit, lisää ne pataan. Hauduta vielä noin 1 tunti.
Määrä Ainesosa 4 kpl sipulia - 4
Viimeistele stifado hienonnetulla persiljalla.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku persiljaa
Voit käyttää naudanlihan tilalla lampaan ulkofileetä.
Ravintosisältö
319
Energiaa kcal
1336
Energiaa kj
19,9 g
Rasvaa
6,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,4 g
Hiilihydraatteja
5,9 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
26,6 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
319
Energiaa kcal
1336
Energiaa kj
19,9 g
Rasvaa
6,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,4 g
Hiilihydraatteja
5,9 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
26,6 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Tomaattipyreetä, 2 kpl Laakerinlehteä, 1 kpl Kanelitanko.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























