Stifado | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Stifado eli kreikkalainen lihapata

Stifado

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Stifado eli kreikkalainen lihapata hautuu pitkään.

Ainekset

1 1/5 kg
(3 pkt) naudan palapaistia
4 kpl
Sipulia
6 kpl
Valkosipulinkynttä
4 rkl
Oliiviöljyä
6 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
400 g
(1 pkt) tomaattimurskaa
1 rkl
Punaviinietikkaa
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 kpl
Kanelitanko
2 tl
Suolaa
1 rkl
Fariinisokeria
1 tl
Mustapippuria
2 tl
Rosmariinia
2 kpl
Laakerinlehteä
Persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Ruskista lihapalat öljyssä kolmessa erässä padassa tai pannulla. Kiehauta vesi ja liemikuutio. Siirrä lihat pataan tai uunivuokaan. Kaada päälle liemi ja murskatut valkosipulinkynnet, tomaattimurska ja -pyree sekä mausteet. Sekoita ja anna hautua peitettynä 200-asteisessa uunissa 2 tuntia. Lisää pataan kuoritut ja lohkotut sipulit. Hauduta vielä noin 1 tunti. Silppua pinnalle persiljaa.

2

Kaada päälle liemi ja murskatut valkosipulinkynnet, tomaattimurska ja -pyree sekä mausteet. Sekoita ja anna hautua peitettynä 200-asteisessa uunissa 2 tuntia.

6 kpl
Valkosipulinkynttä
400 g
(1 pkt) tomaattimurskaa
2 rkl
Tomaattipyreetä
2 tl
Suolaa
1 rkl
Fariinisokeria
2 tl
Rosmariinia
1 tl
Mustapippuria
2 kpl
Laakerinlehteä
1 kpl
Kanelitanko
1 rkl
Punaviinietikkaa
3

Lisää pataan kuoritut ja lohkotut sipulit. Hauduta vielä noin 1 tunti. Silppua pinnalle persiljaa.

Persiljaa
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.1.2017
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1275

304

19,9 g

7,5 g

5,0 g

5,0 g

1,3 g

26,0 g

0,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

6 kpl Valkosipulinkynttä,

6 dl Vettä,

2 rkl Tomaattipyreetä,

Kanelitanko,

2 tl Suolaa,

1 tl Mustapippuria,

2 tl Rosmariinia,

Laakerinlehteä,

Persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli