Stifado - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Stifado

Stifado eli kreikkalainen lihapata
Annokset
8
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
200°C
Stifado eli kreikkalainen lihapata hautuu pitkään.
Jaa Somessa

Ainekset

1 1/5 kg
(3 pkt) naudan palapaistia
4 kpl
Sipulia
6 kpl
Valkosipulinkynttä
4 rkl
Oliiviöljyä
6 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
400 g
(1 pkt) tomaattimurskaa
1 rkl
Punaviinietikkaa
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 kpl
Kanelitanko
2 tl
Suolaa
1 rkl
Fariinisokeria
1 tl
Mustapippuria
2 tl
Rosmariinia
2 kpl
Laakerinlehteä
Persiljaa

Näin teet

1

Ruskista lihapalat öljyssä kolmessa erässä padassa tai pannulla. Kiehauta vesi ja liemikuutio. Siirrä lihat pataan tai uunivuokaan. Kaada päälle liemi ja murskatut valkosipulinkynnet, tomaattimurska ja -pyree sekä mausteet. Sekoita ja anna hautua peitettynä 200-asteisessa uunissa 2 tuntia. Lisää pataan kuoritut ja lohkotut sipulit. Hauduta vielä noin 1 tunti. Silppua pinnalle persiljaa.

2

Kaada päälle liemi ja murskatut valkosipulinkynnet, tomaattimurska ja -pyree sekä mausteet. Sekoita ja anna hautua peitettynä 200-asteisessa uunissa 2 tuntia.

6 kpl
Valkosipulinkynttä
400 g
(1 pkt) tomaattimurskaa
2 rkl
Tomaattipyreetä
2 tl
Suolaa
1 rkl
Fariinisokeria
2 tl
Rosmariinia
1 tl
Mustapippuria
2 kpl
Laakerinlehteä
1 kpl
Kanelitanko
1 rkl
Punaviinietikkaa
3

Lisää pataan kuoritut ja lohkotut sipulit. Hauduta vielä noin 1 tunti. Silppua pinnalle persiljaa.

Persiljaa
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.1.2017
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja5 g40 g
Proteiinia26 g208 g
Rasvaa20 g159 g
Kuituja1 g10 g
Energiaa kj1275 10200
Energiaa kcal304 2435

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 6 kpl Valkosipulinkynttä

  • 6 dl Vettä

  • 2 rkl Tomaattipyreetä

  • Kanelitanko

  • 2 tl Suolaa

  • 1 tl Mustapippuria

  • 2 tl Rosmariinia

  • Laakerinlehteä

  • Persiljaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja5 g40 g
Proteiinia26 g208 g
Rasvaa20 g159 g
Kuituja1 g10 g
Energiaa kj1275 10200
Energiaa kcal304 2435

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 6 kpl Valkosipulinkynttä

  • 6 dl Vettä

  • 2 rkl Tomaattipyreetä

  • Kanelitanko

  • 2 tl Suolaa

  • 1 tl Mustapippuria

  • 2 tl Rosmariinia

  • Laakerinlehteä

  • Persiljaa

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.