Stifado eli kreikkalainen lihapata

arvosana4/5

(19)arviota
8 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Stifado eli kreikkalainen lihapata valmistuu uunissa melkein itsekseen. Tee stifado naudasta tai lampaanlihasta ja mausta täyteläinen tomaattinen liemi kanelilla ja yrteillä. Välimeren makuja pursuava pata saa hautua uunissa herkullisen meheväksi.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 1/5 kgnaudan palapaistia
4 rklrypsiöljyä
6 dlvettä
1 kpllihaliemikuutio
6 kplvalkosipulinkynttä
500 g(1 pkt) tomaattimurskaa
2 rkltomaattipyreetä
1 rklpunaviinietikkaa
1 rklfariinisokeria
2 tlkuivattua rosmariinia
2 kpllaakerinlehteä
1 kplkanelitanko
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
4 kplsipulia
1 kplruukku persiljaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Ruskista lihapalat öljyssä kahdessa tai kolmessa erässä padassa tai pannulla. Laita lihat pataan tai uunivuokaan. Kiehauta vesi ja liemikuutio. Kaada lihaliemi lihojen päälle.

    MääräAinesosa
    1 1/5 kgnaudan palapaistia
    4 rklrypsiöljyä
    6 dlvettä
    1 kpllihaliemikuutio
  2. 2

    Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Lisää valkosipulit, tomaattimurska ja -pyree, punaviinietikka sekä mausteet pataan. Sekoita, peitä kannella ja hauduta 200-asteisessa uunissa 2 tuntia.

    MääräAinesosa
    6 kplvalkosipulinkynttä
    500 g(1 pkt) tomaattimurskaa
    2 rkltomaattipyreetä
    1 rklpunaviinietikkaa
    1 rklfariinisokeria
    2 tlkuivattua rosmariinia
    2 kpllaakerinlehteä
    1 kplkanelitanko
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Kuori ja lohko sipulit, lisää ne pataan. Hauduta vielä noin 1 tunti.

    MääräAinesosa
    4 kplsipulia
  4. 4

    Viimeistele stifado hienonnetulla persiljalla.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku persiljaa

Voit käyttää naudanlihan tilalla lampaan ulkofileetä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Tomaattipyreetä, 2 kpl Laakerinlehteä, 1 kpl Kanelitanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara, Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
16.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä