Suolakuoressa kypsennetty kala | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Suolakuoressa kypsennetty kala
Play

Suolakuoressa kypsennetty kala

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Täytä kokonainen kala yrteillä, peittele suolan syleilyyn ja paista uunissa meheväksi.

Ainekset

1 kpl
iso (1 ½ kg) kuha tai siika tai 1 ½ kg pieniä siikoja
1 tl
rouhittua mustapippuria
1 - 2
ruukkua yrttejä (esim. ruohosipuli, basilika tai oregano)
2 kpl
limeä tai 1 iso sitruuna
2 1/2 kg
karkeaa merisuolaa

Valmistus

1

Suomusta perattu kala ja poista kidukset. Voit myös pyytää kalatiskin myyjää tekemään tämän.

1 kpl
iso (1 ½ kg) kuha tai siika tai 1 ½ kg pieniä siikoja
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Pyyhi kala talouspaperilla päältä ja sisältä puhtaaksi. Mausta kalan sisäpuoli pippurilla. Hienonna yrtit. Pese ja viipaloi limet tai sitruuna.

1 tl
rouhittua mustapippuria
1 - 2
ruukkua yrttejä (esim. ruohosipuli, basilika tai oregano)
2 kpl
limeä tai 1 iso sitruuna
3

Vuoraa iso uunivuoka foliolla siten, että folio menee vuoan reunojen yli. Laita noin puolet suolasta folion keskelle. Täytä kala yrttisilpulla ja sitrusviipaleilla. Laita kala uunipellille suolan päälle ja kaada loppu suola päälle. Pirskota muutama ruokalusikallinen vettä suolan päälle. Vesi kovettaa suolan kauniiksi kuoreksi uunissa.

2 1/2 kg
karkeaa merisuolaa
4

Paista isoa kalaa uunissa noin 35 minuuttia ja pieniä 25 minuuttia. Anna kalan vetäytyä hetki. Riko suolakuori varovasti ja poista se kalan ympäriltä. Harjaa pullasudilla loppu suola pois kalan päältä.

5

Tarjoile esimerkiksi varhaisperunoiden, vihreän salaatin ja tsatsikin kanssa.

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 24.5.2019
Muokattu: 24.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

592

141

0,8 g

0,3 g

0,8 g

0,8 g

0,8 g

30,5 g

0,2 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli