Yhteistyössä: Food Market Herkku

60 min

Nappaa talteen!
Täytä kokonainen kala yrteillä, peittele suolan syleilyyn ja paista uunissa meheväksi.
| 1 kpl | iso (1 ½ kg) kuha tai siika tai 1 ½ kg pieniä siikoja |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 - 2 | ruukkua yrttejä (esim. ruohosipuli, basilika tai oregano) |
| 2 kpl | limeä tai 1 iso sitruuna |
| 2 1/2 kg | karkeaa merisuolaa |
Suomusta perattu kala ja poista kidukset. Voit myös pyytää kalatiskin myyjää tekemään tämän.
Säädä uuni 200 asteeseen. Pyyhi kala talouspaperilla päältä ja sisältä puhtaaksi. Mausta kalan sisäpuoli pippurilla. Hienonna yrtit. Pese ja viipaloi limet tai sitruuna.
Vuoraa iso uunivuoka foliolla siten, että folio menee vuoan reunojen yli. Laita noin puolet suolasta folion keskelle. Täytä kala yrttisilpulla ja sitrusviipaleilla. Laita kala uunipellille suolan päälle ja kaada loppu suola päälle. Pirskota muutama ruokalusikallinen vettä suolan päälle. Vesi kovettaa suolan kauniiksi kuoreksi uunissa.
Paista isoa kalaa uunissa noin 35 minuuttia ja pieniä 25 minuuttia. Anna kalan vetäytyä hetki. Riko suolakuori varovasti ja poista se kalan ympäriltä. Harjaa pullasudilla loppu suola pois kalan päältä.
Tarjoile esimerkiksi varhaisperunoiden, vihreän salaatin ja tsatsikin kanssa.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Täytä kokonainen kala yrteillä, peittele suolan syleilyyn ja paista uunissa meheväksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | iso (1 ½ kg) kuha tai siika tai 1 ½ kg pieniä siikoja |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 - 2 | ruukkua yrttejä (esim. ruohosipuli, basilika tai oregano) |
| 2 kpl | limeä tai 1 iso sitruuna |
| 2 1/2 kg | karkeaa merisuolaa |
Suomusta perattu kala ja poista kidukset. Voit myös pyytää kalatiskin myyjää tekemään tämän.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | iso (1 ½ kg) kuha tai siika tai 1 ½ kg pieniä siikoja |
Säädä uuni 200 asteeseen. Pyyhi kala talouspaperilla päältä ja sisältä puhtaaksi. Mausta kalan sisäpuoli pippurilla. Hienonna yrtit. Pese ja viipaloi limet tai sitruuna.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 - 2 | ruukkua yrttejä (esim. ruohosipuli, basilika tai oregano) |
| 2 kpl | limeä tai 1 iso sitruuna |
Vuoraa iso uunivuoka foliolla siten, että folio menee vuoan reunojen yli. Laita noin puolet suolasta folion keskelle. Täytä kala yrttisilpulla ja sitrusviipaleilla. Laita kala uunipellille suolan päälle ja kaada loppu suola päälle. Pirskota muutama ruokalusikallinen vettä suolan päälle. Vesi kovettaa suolan kauniiksi kuoreksi uunissa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 kg | karkeaa merisuolaa |
Paista isoa kalaa uunissa noin 35 minuuttia ja pieniä 25 minuuttia. Anna kalan vetäytyä hetki. Riko suolakuori varovasti ja poista se kalan ympäriltä. Harjaa pullasudilla loppu suola pois kalan päältä.
Tarjoile esimerkiksi varhaisperunoiden, vihreän salaatin ja tsatsikin kanssa.
141
Energiaa kcal
592
Energiaa kj
0,8 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,8 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
30,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
141
Energiaa kcal
592
Energiaa kj
0,8 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,8 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
30,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli