Suomusta perattu kala ja poista kidukset. Voit myös pyytää kalatiskin myyjää tekemään tämän.
Säädä uuni 200 asteeseen. Pyyhi kala talouspaperilla päältä ja sisältä puhtaaksi. Mausta kalan sisäpuoli pippurilla. Hienonna yrtit. Pese ja viipaloi limet tai sitruuna.
Vuoraa iso uunivuoka foliolla siten, että folio menee vuoan reunojen yli. Laita noin puolet suolasta folion keskelle. Täytä kala yrttisilpulla ja sitrusviipaleilla. Laita kala uunipellille suolan päälle ja kaada loppu suola päälle. Pirskota muutama ruokalusikallinen vettä suolan päälle. Vesi kovettaa suolan kauniiksi kuoreksi uunissa.
Paista isoa kalaa uunissa noin 35 minuuttia ja pieniä 25 minuuttia. Anna kalan vetäytyä hetki. Riko suolakuori varovasti ja poista se kalan ympäriltä. Harjaa pullasudilla loppu suola pois kalan päältä.
Tarjoile esimerkiksi varhaisperunoiden, vihreän salaatin ja tsatsikin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
141
592
0,8 g
0,3 g
0,8 g
0,8 g
0,8 g
30,5 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli