Suolakuoressa kypsennetty kala
Suolakuoressa kypsennetty kala
Yhteistyössä

Suolakuoressa kypsennetty kala

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Täytä kokonainen kala yrteillä, peittele suolan syleilyyn ja paista uunissa meheväksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpliso (1 ½ kg) kuha tai siika tai 1 ½ kg pieniä siikoja
1 tlrouhittua mustapippuria
1 - 2 ruukkua yrttejä (esim. ruohosipuli, basilika tai oregano)
2 kpllimeä tai 1 iso sitruuna
2 1/2 kgkarkeaa merisuolaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Suomusta perattu kala ja poista kidukset. Voit myös pyytää kalatiskin myyjää tekemään tämän.

    MääräAinesosa
    1 kpliso (1 ½ kg) kuha tai siika tai 1 ½ kg pieniä siikoja
  2. 2

    Säädä uuni 200 asteeseen. Pyyhi kala talouspaperilla päältä ja sisältä puhtaaksi. Mausta kalan sisäpuoli pippurilla. Hienonna yrtit. Pese ja viipaloi limet tai sitruuna.

    MääräAinesosa
    1 tlrouhittua mustapippuria
    1 - 2 ruukkua yrttejä (esim. ruohosipuli, basilika tai oregano)
    2 kpllimeä tai 1 iso sitruuna
  3. 3

    Vuoraa iso uunivuoka foliolla siten, että folio menee vuoan reunojen yli. Laita noin puolet suolasta folion keskelle. Täytä kala yrttisilpulla ja sitrusviipaleilla. Laita kala uunipellille suolan päälle ja kaada loppu suola päälle. Pirskota muutama ruokalusikallinen vettä suolan päälle. Vesi kovettaa suolan kauniiksi kuoreksi uunissa.

    MääräAinesosa
    2 1/2 kgkarkeaa merisuolaa
  4. 4

    Paista isoa kalaa uunissa noin 35 minuuttia ja pieniä 25 minuuttia. Anna kalan vetäytyä hetki. Riko suolakuori varovasti ja poista se kalan ympäriltä. Harjaa pullasudilla loppu suola pois kalan päältä.

  5. 5

    Tarjoile esimerkiksi varhaisperunoiden, vihreän salaatin ja tsatsikin kanssa.

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
24.5.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä