Syksyinen lihapata

Arvostele resepti
6 Annosta

Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Valmista mehevä ja murea syksyinen lihapata helposti karjalanpaistilihasta ja juureksista. Nauti hitaasti haudutettava pata perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
25 gvoita tai margariinia
1 1/2 kgkarjalanpaistilihaa
3 kplsipulia
4 kplporkkanaa
200 gjuuriselleriä
1 kplpalsternakka
1 tlsuolaa
2 kpllaakerinlehteä
3 rkllihafondia
15 kplkokonaista maustepippuria
7 dlvettä

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.

    MääräAinesosa
    1 1/2 kgkarjalanpaistilihaa
  2. 2

    Sulata rasva padassa tai kattilassa. Lisää lihakuutiot ja paista väri kauttaaltaan.

    MääräAinesosa
    25 gvoita tai margariinia
  3. 3

    Kuori ja lohko sipulit, porkkanat, juuriselleri ja palsternakka. Lisää pataan kasvikset, suola, laakerinlehdet, lihafondi, pippurit ja vesi.

    MääräAinesosa
    3 kplsipulia
    4 kplporkkanaa
    200 gjuuriselleriä
    1 kplpalsternakka
    1 tlsuolaa
    2 kpllaakerinlehteä
    3 rkllihafondia
    15 kplkokonaista maustepippuria
    7 dlvettä
  4. 4

    Peitä pata kannella ja laita pata 175 asteiseen uuniin ja kypsennä 4–6 tuntia. Voit tiputtaa uunin lämpötilan 150 asteeseen. Tarkkaile nesteen määrää kypsennyksen aikana ja lisää tarvittaessa.

  5. 5

    Tarjoa lihapata esimerkiksi perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Korvaa osa nesteestä punaviinillä, valkoviinillä tai siiderillä. Lihoiksi sopivat myös kokonaan tai sekoituksena nauta, possu ja hirvi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Jami Jaakonen
19.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä