Syksyinen lihapata | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Syksyinen lihapata

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Valmista mehevä ja murea lihapata helposti karjalanpaistilihasta tai tee lihaseos itse. Korvaa osa nesteestä halutessasi punaviinillä, valkoviinillä tai siiderillä. Nauti perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset

25 g
Voita tai margariinia
1 1/2 kg
Karjalanpaistilihaa tai esimerkiksi nautaa, porsasta ja hirveä sekaisin
3 kpl
Sipulia
4 kpl
Porkkanaa
200 g
Juuriselleriä
1 kpl
Palsternakka
1 tl
Suolaa
2 kpl
Laakerinlehteä
2 - 3 rkl
Kasvis- tai lihafondia
Mustapippuria myllystä tai 15 kokonaista musta- tai maustepippuria
7 - 8 dl
Vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Sulata voi padassa tai kattilassa. Lisää lihakuutiot ja paista väri kauttaaltaan.

Kuori ja lohko sipulit, porkkanat, juuriselleri ja palsternakka. Lisää joukkoon. Lisää suola, laakerinlehdet, kasvis- tai lihafondi, pippurit ja vesi.

Laita pata 175 asteiseen uuniin ja kypsennä 4–6 tuntia. Voit tiputtaa uunin lämpötilan 150 asteeseen. Tarkkaile nesteen määrää kypsennyksen aikana ja lisää tarvittaessa.

Vinkki! Korvaa osa nesteestä punaviinillä, valkoviinillä tai siiderillä.

Resepti:
Hellapoliisi
Kuvat:
Jami Jaakonen
Julkaistu: 2.10.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

3048

728

58,3 g

25,0 g

5,5 g

4,2 g

2,8 g

45,0 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

Laakerinlehteä,

2 - 3 rkl Kasvis- tai lihafondia,

Mustapippuria myllystä tai 15 kokonaista musta- tai maustepippuria ,

7 - 8 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli