Syksyinen lihapata
Ainekset
Valmistus
Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Sulata voi padassa tai kattilassa. Lisää lihakuutiot ja paista väri kauttaaltaan.
Kuori ja lohko sipulit, porkkanat, juuriselleri ja palsternakka. Lisää joukkoon. Lisää suola, laakerinlehdet, kasvis- tai lihafondi, pippurit ja vesi.
Laita pata 175 asteiseen uuniin ja kypsennä 4–6 tuntia. Voit tiputtaa uunin lämpötilan 150 asteeseen. Tarkkaile nesteen määrää kypsennyksen aikana ja lisää tarvittaessa.
Vinkki! Korvaa osa nesteestä punaviinillä, valkoviinillä tai siiderillä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
741
3101
58,5 g
25,0 g
6,7 g
5,2 g
4,8 g
45,7 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
Laakerinlehteä,
2 - 3 rkl Kasvis- tai lihafondia,
Mustapippuria myllystä tai 15 kokonaista musta- tai maustepippuria ,
7 - 8 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli