Syksyinen lihapata
Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista mehevä ja murea syksyinen lihapata helposti karjalanpaistilihasta ja juureksista. Nauti hitaasti haudutettava pata perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.
| 25 g | voita tai margariinia |
| 1 1/2 kg | karjalanpaistilihaa |
| 3 kpl | sipulia |
| 4 kpl | porkkanaa |
| 200 g | juuriselleriä |
| 1 kpl | palsternakka |
| 1 tl | suolaa |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 3 rkl | lihafondia |
| 15 kpl | kokonaista maustepippuria |
| 7 dl | vettä |
- 1.
Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
- 2.
Sulata rasva padassa tai kattilassa. Lisää lihakuutiot ja paista väri kauttaaltaan.
- 3.
Kuori ja lohko sipulit, porkkanat, juuriselleri ja palsternakka. Lisää pataan kasvikset, suola, laakerinlehdet, lihafondi, pippurit ja vesi.
- 4.
Peitä pata kannella ja laita pata 175 asteiseen uuniin ja kypsennä 4–6 tuntia. Voit tiputtaa uunin lämpötilan 150 asteeseen. Tarkkaile nesteen määrää kypsennyksen aikana ja lisää tarvittaessa.
- 5.
Tarjoa lihapata esimerkiksi perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Syksyinen lihapata
Valmista mehevä ja murea syksyinen lihapata helposti karjalanpaistilihasta ja juureksista. Nauti hitaasti haudutettava pata perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 25 g | voita tai margariinia |
| 1 1/2 kg | karjalanpaistilihaa |
| 3 kpl | sipulia |
| 4 kpl | porkkanaa |
| 200 g | juuriselleriä |
| 1 kpl | palsternakka |
| 1 tl | suolaa |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 3 rkl | lihafondia |
| 15 kpl | kokonaista maustepippuria |
| 7 dl | vettä |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Määrä Ainesosa 1 1/2 kg karjalanpaistilihaa - 2
Sulata rasva padassa tai kattilassa. Lisää lihakuutiot ja paista väri kauttaaltaan.
Määrä Ainesosa 25 g voita tai margariinia - 3
Kuori ja lohko sipulit, porkkanat, juuriselleri ja palsternakka. Lisää pataan kasvikset, suola, laakerinlehdet, lihafondi, pippurit ja vesi.
Määrä Ainesosa 3 kpl sipulia 4 kpl porkkanaa 200 g juuriselleriä 1 kpl palsternakka 1 tl suolaa 2 kpl laakerinlehteä 3 rkl lihafondia 15 kpl kokonaista maustepippuria 7 dl vettä - 4
Peitä pata kannella ja laita pata 175 asteiseen uuniin ja kypsennä 4–6 tuntia. Voit tiputtaa uunin lämpötilan 150 asteeseen. Tarkkaile nesteen määrää kypsennyksen aikana ja lisää tarvittaessa.
- 5
Tarjoa lihapata esimerkiksi perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Korvaa osa nesteestä punaviinillä, valkoviinillä tai siiderillä. Lihoiksi sopivat myös kokonaan tai sekoituksena nauta, possu ja hirvi.
Ravintosisältö
757
Energiaa kcal
3169
Energiaa kj
59,5 g
Rasvaa
25,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,3 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
46,3 g
Proteiinia
4,1 g
Suolaa
757
Energiaa kcal
3169
Energiaa kj
59,5 g
Rasvaa
25,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,3 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
46,3 g
Proteiinia
4,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl laakerinlehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























