Tacomaustettu romanesco-jauhelihalaatikko

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Texmex-mausteilla rikastettu kaalilaatikko tehdään romanescokaalista, jauhelihasta ja tuorejuustosta. Kevennä maistuva arkiruoka munamaidolla ja tarjoa esimerkiksi tomaatti-paprikasalaatin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 g(1 kpl) romanescokaali
1 kplsipuli
400 g(1 pkt) jauhelihaa
36 g(1 ps) tacomausteseosta
200 g(1 rs) tuore- tai sulatejuustoa
2 kplkananmunaa
3 dlkevytmaitoa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Huuhtele kaali ja siisti kanta. Leikkaa kaali reiluiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Paista jauhelihaa paistokasarissa tai isolla paistinpannulla, lisää ruskistuksen loppupuolella myös sipuli ja mausteseos pannulle. Lisää kaalipalat ja paista 5 minuuttia käännellen.

    MääräAinesosa
    36 g(1 ps) tacomausteseosta
    1 kplsipuli
    400 g(1 pkt) jauhelihaa
    800 g(1 kpl) romanescokaali
  2. 2

    Levitä puolet kaali-jauhelihaseoksesta 3 litran vetoiseen laakeaan uunivuokaan. Lisää tuorejuusto nokareina päälle ja levitä loppu kaali-jauhelihaseos vuokaan.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) tuore- tai sulatejuustoa
  3. 3

    Sekoita munat ja maito keskenään kulhossa. Kaada munamaito tasaisesti vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    3 dlkevytmaitoa
  4. 4

    Anna ruoan vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Vinkki: Oikaise käyttämällä pakastesipulia. Voit valmistaa laatikon myös muista kukkivista kaalilajeista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
22.8.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä