Tacomaustettu romanesco-jauhelihalaatikko
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Texmex-mausteilla rikastettu kaalilaatikko tehdään romanescokaalista, jauhelihasta ja tuorejuustosta. Kevennä maistuva arkiruoka munamaidolla ja tarjoa esimerkiksi tomaatti-paprikasalaatin kanssa.
| 800 g | (1 kpl) romanescokaali |
| 1 kpl | sipuli |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 36 g | (1 ps) tacomausteseosta |
| 200 g | (1 rs) tuore- tai sulatejuustoa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | kevytmaitoa |
- 1.
Huuhtele kaali ja siisti kanta. Leikkaa kaali reiluiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Paista jauhelihaa paistokasarissa tai isolla paistinpannulla, lisää ruskistuksen loppupuolella myös sipuli ja mausteseos pannulle. Lisää kaalipalat ja paista 5 minuuttia käännellen.
- 2.
Levitä puolet kaali-jauhelihaseoksesta 3 litran vetoiseen laakeaan uunivuokaan. Lisää tuorejuusto nokareina päälle ja levitä loppu kaali-jauhelihaseos vuokaan.
- 3.
Sekoita munat ja maito keskenään kulhossa. Kaada munamaito tasaisesti vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
- 4.
Anna ruoan vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Tacomaustettu romanesco-jauhelihalaatikko
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Texmex-mausteilla rikastettu kaalilaatikko tehdään romanescokaalista, jauhelihasta ja tuorejuustosta. Kevennä maistuva arkiruoka munamaidolla ja tarjoa esimerkiksi tomaatti-paprikasalaatin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | (1 kpl) romanescokaali |
| 1 kpl | sipuli |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 36 g | (1 ps) tacomausteseosta |
| 200 g | (1 rs) tuore- tai sulatejuustoa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | kevytmaitoa |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Huuhtele kaali ja siisti kanta. Leikkaa kaali reiluiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Paista jauhelihaa paistokasarissa tai isolla paistinpannulla, lisää ruskistuksen loppupuolella myös sipuli ja mausteseos pannulle. Lisää kaalipalat ja paista 5 minuuttia käännellen.
Määrä Ainesosa 36 g (1 ps) tacomausteseosta 1 kpl sipuli 400 g (1 pkt) jauhelihaa 800 g (1 kpl) romanescokaali - 2
Levitä puolet kaali-jauhelihaseoksesta 3 litran vetoiseen laakeaan uunivuokaan. Lisää tuorejuusto nokareina päälle ja levitä loppu kaali-jauhelihaseos vuokaan.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) tuore- tai sulatejuustoa - 3
Sekoita munat ja maito keskenään kulhossa. Kaada munamaito tasaisesti vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa 3 dl kevytmaitoa - 4
Anna ruoan vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Vinkki: Oikaise käyttämällä pakastesipulia. Voit valmistaa laatikon myös muista kukkivista kaalilajeista.
Ravintosisältö
413
Energiaa kcal
1726
Energiaa kj
23,0 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,5 g
Hiilihydraatteja
11,0 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
30,3 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
413
Energiaa kcal
1726
Energiaa kj
23,0 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,5 g
Hiilihydraatteja
11,0 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
30,3 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























