Huuhtele kaali ja siisti kanta. Leikkaa kaali reiluiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Paista jauhelihaa paistokasarissa tai isolla paistinpannulla, lisää ruskistuksen loppupuolella myös sipuli ja mausteseos pannulle. Lisää kaalipalat ja paista 5 minuuttia käännellen.
Levitä puolet kaali-jauhelihaseoksesta 3 litran vetoiseen laakeaan uunivuokaan. Lisää tuorejuusto nokareina päälle ja levitä loppu kaali-jauhelihaseos vuokaan.
Sekoita munat ja maito keskenään kulhossa. Kaada munamaito tasaisesti vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
Anna ruoan vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Vinkki: Oikaise käyttämällä pakastesipulia. Voit valmistaa laatikon myös muista kukkivista kaalilajeista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
410
1714
23,0 g
12,0 g
17,0 g
10,8 g
5,5 g
30,0 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli