Huuhtele kaali ja siisti kanta. Leikkaa kaali reiluiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Paista jauhelihaa paistokasarissa tai isolla paistinpannulla, lisää ruskistuksen loppupuolella myös sipuli ja mausteseos pannulle. Lisää kaalipalat ja paista 5 minuuttia käännellen.
Levitä puolet kaali-jauhelihaseoksesta 3 litran vetoiseen laakeaan uunivuokaan. Lisää tuorejuusto nokareina päälle ja levitä loppu kaali-jauhelihaseos vuokaan.
Sekoita munat ja maito keskenään kulhossa. Kaada munamaito tasaisesti vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
Anna ruoan vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Vinkki: Oikaise käyttämällä pakastesipulia. Voit valmistaa laatikon myös muista kukkivista kaalilajeista.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1490
356
22,8 g
12,0 g
7,8 g
7,5 g
2,8 g
28,3 g
0,7 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
36 g (1 ps) tacomausteseosta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli