Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tacomaustettu romanesco-jauhelihalaatikko

Tacomaustettu romanesco-jauhelihalaatikko

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Texmex-mausteilla rikastettu kaalilaatikko tehdään romanescokaalista, jauhelihasta ja tuorejuustosta. Kevennä maistuva arkiruoka munamaidolla ja tarjoa esimerkiksi tomaatti-paprikasalaatin kanssa.

Ainekset

800 g
(1 kpl) romanescokaali
1 kpl
sipuli
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
36 g
(1 ps) tacomausteseosta
200 g
(1 rs) tuore- tai sulatejuustoa
2 kpl
kananmunaa
3 dl
kevytmaitoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele kaali ja siisti kanta. Leikkaa kaali reiluiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Paista jauhelihaa paistokasarissa tai isolla paistinpannulla, lisää ruskistuksen loppupuolella myös sipuli ja mausteseos pannulle. Lisää kaalipalat ja paista 5 minuuttia käännellen.

36 g
(1 ps) tacomausteseosta
1 kpl
sipuli
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
800 g
(1 kpl) romanescokaali
2

Levitä puolet kaali-jauhelihaseoksesta 3 litran vetoiseen laakeaan uunivuokaan. Lisää tuorejuusto nokareina päälle ja levitä loppu kaali-jauhelihaseos vuokaan.

200 g
(1 rs) tuore- tai sulatejuustoa
3

Sekoita munat ja maito keskenään kulhossa. Kaada munamaito tasaisesti vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

2 kpl
kananmunaa
3 dl
kevytmaitoa
4

Anna ruoan vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Vinkki: Oikaise käyttämällä pakastesipulia. Voit valmistaa laatikon myös muista kukkivista kaalilajeista.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.8.2020
Muokattu: 25.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

410

1714

23,0 g

12,0 g

17,0 g

10,8 g

5,5 g

30,0 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli