Tahmaribsit
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tahmaibsit ovat grillikauden kiistaton klassikko. Kypsennä kylkipalat ensin uunissa, ja paahda niihin rapea pinta grillissä. Maun salaisuus on suolaisen makea maustekastike.
| 2 kg | spare ribsejä |
| 2 tl | suolaa |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| 1 rkl | rouhittua mustapippuria |
| 3 dl | vettä |
| Mausteliemi | |
|---|---|
| 1 dl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 1 dl | valkoviinietikkaa |
| 1 1/2 dl | fariinisokeria |
| 1 kpl | chili |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| Lisäksi | |
| foliota | |
- 1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita kylkipalat reunalliselle uunipellille lihapuoli ylöspäin. Hiero mausteet lihan pintaan. Kaada vesi uunipellin pohjalle. Peitä pelti kaksinkertaisella foliolla. Kypsennä uunissa 2 tuntia.
- 2.
Valmista liemi. Mittaa soijakastike, viinietikka ja fariinisokeri kattilaan. Keitä hiljaisella lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes liemi sakenee hieman. Hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää chili ja valkosipuli liemeen.
- 3.
Leikkaa kylkirivit 2–3 palaksi, laita palat grilliin ja kypsennä 10–15 minuuttia. Sivele pintaan reilusti lientä grillaamisen lopulla. Leikkaa kylkipalat ribseiksi luiden välistä. Tarjoa loput liemestä dippikastikkeena.
Tahmaribsit
Tahmaibsit ovat grillikauden kiistaton klassikko. Kypsennä kylkipalat ensin uunissa, ja paahda niihin rapea pinta grillissä. Maun salaisuus on suolaisen makea maustekastike.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kg | spare ribsejä |
| 2 tl | suolaa |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| 1 rkl | rouhittua mustapippuria |
| 3 dl | vettä |
Mausteliemi | |
| 1 dl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 1 dl | valkoviinietikkaa |
| 1 1/2 dl | fariinisokeria |
| 1 kpl | chili |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
Lisäksi | |
| foliota | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita kylkipalat reunalliselle uunipellille lihapuoli ylöspäin. Hiero mausteet lihan pintaan. Kaada vesi uunipellin pohjalle. Peitä pelti kaksinkertaisella foliolla. Kypsennä uunissa 2 tuntia.
Määrä Ainesosa 2 kg spare ribsejä 2 tl suolaa 2 rkl fariinisokeria 1 rkl rouhittua mustapippuria 3 dl vettä - 2
Valmista liemi. Mittaa soijakastike, viinietikka ja fariinisokeri kattilaan. Keitä hiljaisella lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes liemi sakenee hieman. Hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää chili ja valkosipuli liemeen.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl fariinisokeria 1 kpl chili 3 kpl valkosipulinkynttä 1 dl valkoviinietikkaa 1 dl soijakastiketta (gluteenitonta) - 3
Leikkaa kylkirivit 2–3 palaksi, laita palat grilliin ja kypsennä 10–15 minuuttia. Sivele pintaan reilusti lientä grillaamisen lopulla. Leikkaa kylkipalat ribseiksi luiden välistä. Tarjoa loput liemestä dippikastikkeena.
Ravintosisältö
616
Energiaa kcal
2580
Energiaa kj
23,0 g
Rasvaa
8,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,7 g
Hiilihydraatteja
26,2 g
Sokereita
—
Kuituja
72,8 g
Proteiinia
3,4 g
Suolaa
616
Energiaa kcal
2580
Energiaa kj
23,0 g
Rasvaa
8,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,7 g
Hiilihydraatteja
26,2 g
Sokereita
—
Kuituja
72,8 g
Proteiinia
3,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























