Säädä uuni 175 asteeseen. Laita kylkipalat reunalliselle uunipellille lihapuoli ylöspäin. Hiero mausteet lihan pintaan. Kaada vesi uunipellin pohjalle. Peitä pelti kaksinkertaisella foliolla. Kypsennä uunissa 2 tuntia.
Valmista liemi. Mittaa soijakastike, viinietikka ja fariinisokeri kattilaan. Keitä hiljaisella lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes liemi sakenee hieman. Hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää chili ja valkosipuli liemeen.
Leikkaa kylkirivit 2–3 palaksi, laita palat grilliin ja kypsennä 10–15 minuuttia. Sivele pintaan reilusti lientä grillaamisen lopulla. Leikkaa kylkipalat ribseiksi luiden välistä. Tarjoa loput liemestä dippikastikkeena.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
121
508
—
—
27,7 g
26,2 g
—
1,2 g
3,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kg (1 pkt) Spare Ribsejä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli