Tahmaribsit

Arvostele resepti
6 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Tahmaibsit ovat grillikauden kiistaton klassikko. Kypsennä kylkipalat ensin uunissa, ja paahda niihin rapea pinta grillissä. Maun salaisuus on suolaisen makea maustekastike.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
2 kgspare ribsejä
2 tlsuolaa
2 rklfariinisokeria
1 rklrouhittua mustapippuria
3 dlvettä

Mausteliemi

1 dlsoijakastiketta (gluteenitonta)
1 dlvalkoviinietikkaa
1 1/2 dlfariinisokeria
1 kplchili
3 kplvalkosipulinkynttä

Lisäksi

foliota

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita kylkipalat reunalliselle uunipellille lihapuoli ylöspäin. Hiero mausteet lihan pintaan. Kaada vesi uunipellin pohjalle. Peitä pelti kaksinkertaisella foliolla. Kypsennä uunissa 2 tuntia.

    MääräAinesosa
    2 kgspare ribsejä
    2 tlsuolaa
    2 rklfariinisokeria
    1 rklrouhittua mustapippuria
    3 dlvettä
  2. 2

    Valmista liemi. Mittaa soijakastike, viinietikka ja fariinisokeri kattilaan. Keitä hiljaisella lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes liemi sakenee hieman. Hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää chili ja valkosipuli liemeen.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlfariinisokeria
    1 kplchili
    3 kplvalkosipulinkynttä
    1 dlvalkoviinietikkaa
    1 dlsoijakastiketta (gluteenitonta)
  3. 3

    Leikkaa kylkirivit 2–3 palaksi, laita palat grilliin ja kypsennä 10–15 minuuttia. Sivele pintaan reilusti lientä grillaamisen lopulla. Leikkaa kylkipalat ribseiksi luiden välistä. Tarjoa loput liemestä dippikastikkeena.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
1.5.2019
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä