Tarte tatin punasipulista

Arvostele resepti
6 Annosta

60 min (josta 40 min aktiivista)

Tarte tatin on ranskalaisen keittiön klassikko, joka valmistuu pannulla ja keikautetaan lopuksi ylösalaisin. Tämä oikaisijan suolainen versio tehdään valmistaikinasta ja karamellisoiduista punasipuleista.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
380 g(1 pkt) suolaista piirakkataikinaa (pakaste)
500 gpunasipulia (pieniä)
30 gvoita
1 rklrypsiöljyä
3/4 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
1/2 kplruukkua timjamia
1 1/2 rklfariinisokeria
2 rklbalsamicoa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Ota piirakkataikina sulamaan huoneenlämpöön.

    MääräAinesosa
    380 g(1 pkt) suolaista piirakkataikinaa (pakaste)
  2. 2

    Leikkaa sipuleista pois molemmat päät. Kuori ja puolita pienet sipulit poikittain. Leikkaa isommat sipulit neljään osaan. Laita uuninkestävälle pannulle voi ja rypsiöljy. Kun rasva on sulanut, asettele sipulit pannulle kupera puoli alaspäin. Paista sipuleita miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Käännä sipulit, mausta ne suolalla ja pippurilla sekä timjaminlehdillä. Lisää pannulle fariinisokeri ja balsamico. Paista miedolla lämmöllä, kunnes liemi karamellisoituu sakeaksi ja sipulit pehmenevät. Anna sipuleiden jäähtyä 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    500 gpunasipulia (pieniä)
    30 gvoita
    1 rklrypsiöljyä
    3/4 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    1/2 kplruukkua timjamia
    1 1/2 rklfariinisokeria
    2 rklbalsamicoa
  3. 3

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina hieman paistinpannua suuremmaksi pyöreäksi levyksi. Nosta levy kaulimen avulla pannun päälle. Painele reunat sipuleiden ja pannun reunan väliin. Pistele pohjaan reikiä haarukalla.

  4. 4

    Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes taikina on kauniisti ruskistunut ja kypsä. Aseta iso lautanen pannun päälle ja kumoa piirakka tarjolle. Viimeistele piiras tuoreella timjamilla.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua timjamia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 380 g (1 pkt) suolaista piirakkataikinaa (pakaste).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Piia Arnould
18.2.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä