Tarte tatin punasipulista - Yhteishyvä

Tarte tatin punasipulista

Tarte tatin punasipulista
Annokset
6
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Tarte tatin on ranskalaisen keittiön klassikko, joka valmistuu pannulla ja keikautetaan lopuksi ylösalaisin. Tämä oikaisijan suolainen versio tehdään valmistaikinasta ja karamellisoiduista punasipuleista.
Jaa Somessa

Ainekset

380 g
(1 pkt) suolaista piirakkataikinaa (pakaste)
500 g
punasipuleita (pieniä)
30 g
voita tai margariinia
1 rkl
rypsiöljyä
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1/2
ruukkua timjamia
1 1/2 rkl
fariinisokeria
2 rkl
balsamicoa

Näin teet

1

Ota piirakkataikina sulamaan huoneenlämpöön.

380 g
(1 pkt) suolaista piirakkataikinaa (pakaste)
2

Leikkaa sipuleista pois molemmat päät. Kuori ja puolita pienet sipulit poikittain. Leikkaa isommat sipulit neljään osaan. Laita uuninkestävälle pannulle rasva ja rypsiöljy. Kun rasva on sulanut, asettele sipulit pannulle kupera puoli alaspäin. Paista sipuleita miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Käännä sipulit, mausta ne suolalla ja pippurilla sekä timjaminlehdillä. Lisää pannulle fariinisokeri ja balsamico. Paista miedolla lämmöllä, kunnes liemi karamellisoituu sakeaksi ja sipulit pehmenevät. Anna sipuleiden jäähtyä 15 minuuttia.

500 g
punasipuleita (pieniä)
1 rkl
rypsiöljyä
30 g
voita tai margariinia
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
3/4 tl
suolaa
1/2
ruukkua timjamia
1 1/2 rkl
fariinisokeria
2 rkl
balsamicoa
3

Säädä uuni 200 asteeseen. Kauli taikina hieman paistinpannua suuremmaksi pyöreäksi levyksi. Nosta levy kaulimen avulla pannun päälle. Painele reunat sipuleiden ja pannun reunan väliin. Pistele pohjaan reikiä haarukalla.

4

Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes taikina on kauniisti ruskistunut ja kypsä. Aseta iso lautanen pannun päälle ja kumoa piirakka tarjolle. Viimeistele piiras tuoreella timjamilla.

1/2
ruukkua timjamia
Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Piia Arnould
Julkaistu: 18.2.2019
Muokattu: 27.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja8 g45 g
Proteiinia1 g8 g
Rasvaa7 g39 g
Kuituja2 g10 g
Energiaa kj408 2450
Energiaa kcal97 584

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 380 g (1 pkt) suolaista piirakkataikinaa (pakaste)

  • ruukkua timjamia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja8 g45 g
Proteiinia1 g8 g
Rasvaa7 g39 g
Kuituja2 g10 g
Energiaa kj408 2450
Energiaa kcal97 584

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 380 g (1 pkt) suolaista piirakkataikinaa (pakaste)

  • ruukkua timjamia

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Piia Arnould

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.