Tarte tatin punasipulista | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tarte tatin punasipulista

Tarte tatin punasipulista

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tarte tatin on ranskalaisen keittiön klassikko, joka valmistuu pannulla ja keikautetaan lopuksi ylösalaisin. Tämä oikaisijan suolainen versio tehdään valmistaikinasta ja karamellisoiduista punasipuleista.

Ainekset

380 g
(1 pkt) suolaista piirakkataikinaa (pakaste)
500 g
punasipuleita (pieniä)
30 g
voita tai margariinia
1 rkl
rypsiöljyä
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1/2
ruukkua timjamia
1 1/2 rkl
fariinisokeria
2 rkl
balsamicoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota piirakkataikina sulamaan huoneenlämpöön.

380 g
(1 pkt) suolaista piirakkataikinaa (pakaste)
2

Leikkaa sipuleista pois molemmat päät. Kuori ja puolita pienet sipulit poikittain. Leikkaa isommat sipulit neljään osaan. Laita uuninkestävälle pannulle rasva ja rypsiöljy. Kun rasva on sulanut, asettele sipulit pannulle kupera puoli alaspäin. Paista sipuleita miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Käännä sipulit, mausta ne suolalla ja pippurilla sekä timjaminlehdillä. Lisää pannulle fariinisokeri ja balsamico. Paista miedolla lämmöllä, kunnes liemi karamellisoituu sakeaksi ja sipulit pehmenevät. Anna sipuleiden jäähtyä 15 minuuttia.

500 g
punasipuleita (pieniä)
1 rkl
rypsiöljyä
30 g
voita tai margariinia
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
3/4 tl
suolaa
1/2
ruukkua timjamia
1 1/2 rkl
fariinisokeria
2 rkl
balsamicoa
3

Säädä uuni 200 asteeseen. Kauli taikina hieman paistinpannua suuremmaksi pyöreäksi levyksi. Nosta levy kaulimen avulla pannun päälle. Painele reunat sipuleiden ja pannun reunan väliin. Pistele pohjaan reikiä haarukalla.

4

Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes taikina on kauniisti ruskistunut ja kypsä. Aseta iso lautanen pannun päälle ja kumoa piirakka tarjolle. Viimeistele piiras tuoreella timjamilla.

1/2
ruukkua timjamia
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 18.2.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

408

97

6,5 g

2,8 g

7,5 g

6,0 g

1,7 g

1,3 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

380 g (1 pkt) suolaista piirakkataikinaa (pakaste),

ruukkua timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli