Ota pihvit huoneenlämpöön ½ tuntia ennen grillausta. Kuumenna grilli.
Leikkaa tomaatit neljään osaan ja poista kannat. Ota tomaateista siemenet pois. Hienonna kaikki salsan ainekset karkeaksi monitoimikoneen leikkuuterällä tai leikkaa kasvikset veitsellä pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon mausteet.
Poista avokadoista kivet ja viipaloi hedelmäliha. Halkaise chilit ja poista siemenet. Paloittele chilinpuolikkaat. Hienonna persilja. Sekoita ranskankermaan sitruunanmehu ja suola.
Voitele pihvit kevyesti öljyllä. Grillaa lehtipihvit kuumalla grillillä nopeasti, noin ½–1 minuuttia molemmin puolin. Taita pihvit kaksin kerroin. Täytä avokadolla, salsalla, chilinpaloilla, persiljalla ja ranskankermalla. Tarjoa heti.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
2103
8802
77,3 g
31,0 g
2,8 g
2,5 g
4,3 g
344,5 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Ruukkua lehtipersiljaa,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria,
Chili,
Persiljanoksaa,
0,5 prk Ranskankermaa,
1 rkl Situunamehua,
0,25 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli