Täytetyt lehtipihvit

Voitele grillatut lehtipihvit kevyesti maustevoilla ja täytä raikkailla kasviksilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kpllehtipihvi
1 tlöljyä
2 rklmaustevoita

Salsakastike

3 kpltomaattia
1 kplkesäsipuli varsineen
1/2 kplruukkua lehtipersiljaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tl(1/4 tl) mustapippuria

Lisäksi

1 - 2 kplavokadoa
1/2 - 1 kplchili
10 kplpersiljanoksaa
1/2 kplranskankermaa
1 rklsituunamehua
1/4 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Ota pihvit huoneenlämpöön ½ tuntia ennen grillausta. Kuumenna grilli.

    Leikkaa tomaatit neljään osaan ja poista kannat. Ota tomaateista siemenet pois. Hienonna kaikki salsan ainekset karkeaksi monitoimikoneen leikkuuterällä tai leikkaa kasvikset veitsellä pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon mausteet.

    Poista avokadoista kivet ja viipaloi hedelmäliha. Halkaise chilit ja poista siemenet. Paloittele chilinpuolikkaat. Hienonna persilja. Sekoita ranskankermaan sitruunanmehu ja suola.

    Voitele pihvit kevyesti öljyllä. Grillaa lehtipihvit kuumalla grillillä nopeasti, noin ½–1 minuuttia molemmin puolin. Taita pihvit kaksin kerroin. Täytä avokadolla, salsalla, chilinpaloilla, persiljalla ja ranskankermalla. Tarjoa heti.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Ruukkua lehtipersiljaa, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria, Chili, Persiljanoksaa, 0,5 prk Ranskankermaa, 1 rkl Situunamehua, 0,25 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Elvi Rista
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä