Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Täytetyt lehtipihvit

Fork and knife
4 Annosta
Voitele grillatut lehtipihvit kevyesti maustevoilla ja täytä raikkailla kasviksilla.

Ainekset

4 kpl
Lehtipihvi
1 tl
Öljyä
2 rkl
Maustevoita

Salsakastike

3 kpl
Tomaattia
1 kpl
Kesäsipuli varsineen
1/2 kpl
Ruukkua lehtipersiljaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria

Lisäksi

1 - 2 kpl
Avokadoa
1/2 - 1 kpl
Chili
10 kpl
Persiljanoksaa
1/2 kpl
Ranskankermaa
1 rkl
Situunamehua
1/4 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota pihvit huoneenlämpöön ½ tuntia ennen grillausta. Kuumenna grilli.

Leikkaa tomaatit neljään osaan ja poista kannat. Ota tomaateista siemenet pois. Hienonna kaikki salsan ainekset karkeaksi monitoimikoneen leikkuuterällä tai leikkaa kasvikset veitsellä pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon mausteet.

Poista avokadoista kivet ja viipaloi hedelmäliha. Halkaise chilit ja poista siemenet. Paloittele chilinpuolikkaat. Hienonna persilja. Sekoita ranskankermaan sitruunanmehu ja suola.

Voitele pihvit kevyesti öljyllä. Grillaa lehtipihvit kuumalla grillillä nopeasti, noin ½–1 minuuttia molemmin puolin. Taita pihvit kaksin kerroin. Täytä avokadolla, salsalla, chilinpaloilla, persiljalla ja ranskankermalla. Tarjoa heti.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 26.6.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

2103

8802

77,3 g

31,0 g

2,8 g

2,5 g

4,3 g

344,5 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Ruukkua lehtipersiljaa,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria,

Chili,

Persiljanoksaa,

0,5 prk Ranskankermaa,

1 rkl Situunamehua,

0,25 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli