Täytetyt lehtipihvit

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Lehtipihvit saavat uuden twistin, kun ne täytetään raikkaalla tomaattisella salsalla, avokadolla, chilillä ja ranskankermalla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kpllehtipihviä
1 rklrypsiöljyä

Tomaattisalsa

3 kpltomaattia
2 kplkevätsipulin vartta
1/2 kplruukkua lehtipersiljaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

2 kplavokadoa
1 kplpunainen chili
150 granskankermaa
1 rklsituunamehua
1/4 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Ota pihvit huoneenlämpöön ½ tuntia ennen grillausta.

    MääräAinesosa
    4 kpllehtipihviä
  2. 2

    Valmista salsa. Huuhtele ja leikkaa tomaatit neljään osaan ja poista kannat. Ota tomaateista siemenet pois. Hienonna tomaatit, sipulinvarret ja persilja ja sekoita joukkoon suola ja pippuri.

    MääräAinesosa
    3 kpltomaattia
    2 kplkevätsipulin vartta
    1/2 kplruukkua lehtipersiljaa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Halkaise avokadot, poista kivet ja kaapaise hedelmäliha lusikan avulla leikkuulaudalle. Viipaloi avokadot. Huuhtele, halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Hienonna persilja. Sekoita ranskankermaan sitruunanmehu ja suola.

    MääräAinesosa
    2 kplavokadoa
    1 kplpunainen chili
    150 granskankermaa
    1 rklsituunamehua
    1/4 tlsuolaa
  4. 4

    Voitele pihvit kevyesti öljyllä. Paista tai grillaa lehtipihvit kuumalla pannulla tai grillillä, noin minuutin molemmin puolin. Taita pihvit kaksin kerroin. Täytä avokadolla, salsalla, chilillä, persiljalla ja ranskankermalla. Tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Elvi Rista
22.10.2018
|
Päivitetty: 18.12.2025