Täytetyt lehtipihvit

Nappaa talteen!
Voitele grillatut lehtipihvit kevyesti maustevoilla ja täytä raikkailla kasviksilla.
| 4 kpl | lehtipihvi |
| 1 tl | öljyä |
| 2 rkl | maustevoita |
| Salsakastike | |
|---|---|
| 3 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | kesäsipuli varsineen |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (1/4 tl) mustapippuria |
| Lisäksi | |
| 1 - 2 kpl | avokadoa |
| 1/2 - 1 kpl | chili |
| 10 kpl | persiljanoksaa |
| 1/2 kpl | ranskankermaa |
| 1 rkl | situunamehua |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Ota pihvit huoneenlämpöön ½ tuntia ennen grillausta. Kuumenna grilli.
Leikkaa tomaatit neljään osaan ja poista kannat. Ota tomaateista siemenet pois. Hienonna kaikki salsan ainekset karkeaksi monitoimikoneen leikkuuterällä tai leikkaa kasvikset veitsellä pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon mausteet.
Poista avokadoista kivet ja viipaloi hedelmäliha. Halkaise chilit ja poista siemenet. Paloittele chilinpuolikkaat. Hienonna persilja. Sekoita ranskankermaan sitruunanmehu ja suola.
Voitele pihvit kevyesti öljyllä. Grillaa lehtipihvit kuumalla grillillä nopeasti, noin ½–1 minuuttia molemmin puolin. Taita pihvit kaksin kerroin. Täytä avokadolla, salsalla, chilinpaloilla, persiljalla ja ranskankermalla. Tarjoa heti.
Täytetyt lehtipihvit
Voitele grillatut lehtipihvit kevyesti maustevoilla ja täytä raikkailla kasviksilla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | lehtipihvi |
| 1 tl | öljyä |
| 2 rkl | maustevoita |
Salsakastike | |
| 3 kpl | tomaattia |
| 1 kpl | kesäsipuli varsineen |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (1/4 tl) mustapippuria |
Lisäksi | |
| 1 - 2 kpl | avokadoa |
| 1/2 - 1 kpl | chili |
| 10 kpl | persiljanoksaa |
| 1/2 kpl | ranskankermaa |
| 1 rkl | situunamehua |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Ota pihvit huoneenlämpöön ½ tuntia ennen grillausta. Kuumenna grilli.
Leikkaa tomaatit neljään osaan ja poista kannat. Ota tomaateista siemenet pois. Hienonna kaikki salsan ainekset karkeaksi monitoimikoneen leikkuuterällä tai leikkaa kasvikset veitsellä pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon mausteet.
Poista avokadoista kivet ja viipaloi hedelmäliha. Halkaise chilit ja poista siemenet. Paloittele chilinpuolikkaat. Hienonna persilja. Sekoita ranskankermaan sitruunanmehu ja suola.
Voitele pihvit kevyesti öljyllä. Grillaa lehtipihvit kuumalla grillillä nopeasti, noin ½–1 minuuttia molemmin puolin. Taita pihvit kaksin kerroin. Täytä avokadolla, salsalla, chilinpaloilla, persiljalla ja ranskankermalla. Tarjoa heti.
Ravintosisältö
2106
Energiaa kcal
8814
Energiaa kj
77,3 g
Rasvaa
31,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,3 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
344,8 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
2106
Energiaa kcal
8814
Energiaa kj
77,3 g
Rasvaa
31,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,3 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
344,8 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Ruukkua lehtipersiljaa, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria, Chili, Persiljanoksaa, 0,5 prk Ranskankermaa, 1 rkl Situunamehua, 0,25 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























