Täytetyt suippopaprikat
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Täytä suippopaprikat pavuilla, salaattijuustolla ja oliiveilla. Herkuttele ruokaisat täytetyt paprikat sitruunaisen ranskankermakastikkeen kanssa.
| 4 kpl | suippopaprikaa |
| Täyte | |
|---|---|
| 230 g | (1 pkt) käyttövalmista papusekoitusta |
| 180 g | (1 rs) salaattijuustokuutioita |
| 80 g | (16 kpl) oliiveja |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | persiljaa hienonnettuna |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Kastike | |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 2 tl | sitruunamehua |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Halkaise paprikat pitkittäin ja poista siemenet, jätä kannat paikoilleen. Laita puolikkaat leikkauspinta ylöspäin kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle uunivuokaan.
- 2.
Valuta ja huuhtele pavut. Valuta juustokuutiot. Leikkaa oliivit muutamaan osaan. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Jaa täyte paprikanpuolikkaisiin. Laita pelti 200-asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi, kunnes pinnat ovat hiukan ruskistuneet.
- 3.
Paprikoiden kypsyessä sekoita kastikkeen aineet keskenään. Tarjoa täytetyt suippopaprikat ranskankermakastikkeen kanssa
Täytetyt suippopaprikat
Täytä suippopaprikat pavuilla, salaattijuustolla ja oliiveilla. Herkuttele ruokaisat täytetyt paprikat sitruunaisen ranskankermakastikkeen kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | suippopaprikaa |
Täyte | |
| 230 g | (1 pkt) käyttövalmista papusekoitusta |
| 180 g | (1 rs) salaattijuustokuutioita |
| 80 g | (16 kpl) oliiveja |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | persiljaa hienonnettuna |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Kastike | |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 2 tl | sitruunamehua |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Halkaise paprikat pitkittäin ja poista siemenet, jätä kannat paikoilleen. Laita puolikkaat leikkauspinta ylöspäin kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle uunivuokaan.
Määrä Ainesosa 4 kpl suippopaprikaa - 2
Valuta ja huuhtele pavut. Valuta juustokuutiot. Leikkaa oliivit muutamaan osaan. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Jaa täyte paprikanpuolikkaisiin. Laita pelti 200-asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi, kunnes pinnat ovat hiukan ruskistuneet.
Määrä Ainesosa 230 g (1 pkt) käyttövalmista papusekoitusta 180 g (1 rs) salaattijuustokuutioita 80 g (16 kpl) oliiveja 1 rkl oliiviöljyä 1 kpl valkosipulinkynsi 2 rkl persiljaa hienonnettuna 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Paprikoiden kypsyessä sekoita kastikkeen aineet keskenään. Tarjoa täytetyt suippopaprikat ranskankermakastikkeen kanssa
Määrä Ainesosa 150 g (1 prk) ranskankermaa 2 tl sitruunamehua 1/4 tl suolaa
Ravintosisältö
310
Energiaa kcal
1298
Energiaa kj
19,3 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,5 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
7,0 g
Kuituja
14,3 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
310
Energiaa kcal
1298
Energiaa kj
19,3 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,5 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
7,0 g
Kuituja
14,3 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























