Täytetyt suippopaprikat

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Täytä suippopaprikat pavuilla, salaattijuustolla ja oliiveilla. Herkuttele ruokaisat täytetyt paprikat sitruunaisen ranskankermakastikkeen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplsuippopaprikaa

Täyte

230 g(1 pkt) käyttövalmista papusekoitusta
180 g(1 rs) salaattijuustokuutioita
80 g(16 kpl) oliiveja
1 rkloliiviöljyä
1 kplvalkosipulinkynsi
2 rklpersiljaa hienonnettuna
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Kastike

150 g(1 prk) ranskankermaa
2 tlsitruunamehua
1/4 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Halkaise paprikat pitkittäin ja poista siemenet, jätä kannat paikoilleen. Laita puolikkaat leikkauspinta ylöspäin kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle uunivuokaan.

    MääräAinesosa
    4 kplsuippopaprikaa
  2. 2

    Valuta ja huuhtele pavut. Valuta juustokuutiot. Leikkaa oliivit muutamaan osaan. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Jaa täyte paprikanpuolikkaisiin. Laita pelti 200-asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi, kunnes pinnat ovat hiukan ruskistuneet.

    MääräAinesosa
    230 g(1 pkt) käyttövalmista papusekoitusta
    180 g(1 rs) salaattijuustokuutioita
    80 g(16 kpl) oliiveja
    1 rkloliiviöljyä
    1 kplvalkosipulinkynsi
    2 rklpersiljaa hienonnettuna
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Paprikoiden kypsyessä sekoita kastikkeen aineet keskenään. Tarjoa täytetyt suippopaprikat ranskankermakastikkeen kanssa

    MääräAinesosa
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    2 tlsitruunamehua
    1/4 tlsuolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Päivi Ristell
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä