Texmex-laatikko | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Texmex-laatikko

Texmex-laatikko

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Helppo texmex-laatikko valmistuu joutuisasti jauhelihasta ja valkosipuliperunoista. Koko perheelle maistuva vuokaruoka saa lisäpotkua tacomausteseoksesta.

Ainekset

400 g
(1 pkt) jauhelihaa
1 rkl
rypsiöljyä
36 g
(1 pussi) tacomausteseosta
750 g
(1 pussi) valkosipuliperunoita (pakaste)
4 dl
Maitoa
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1 rkl
kasvis- tai lihafondia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 225 asteeseen. Ruskista jauheliha paistinpannulla öljyssä. Sekoita tacomausteseos jauhelihaan.

400 g
(1 pkt) jauhelihaa
36 g
(1 pussi) tacomausteseosta
1 rkl
rypsiöljyä
2

Laita valkosipuliperunat uunivuokaan. Sekoita joukkoon jauheliha. Sekoita maito, kerma ja fondi. Kaada neste peruna-jauhelihaseoksen päälle.

750 g
(1 pussi) valkosipuliperunoita (pakaste)
4 dl
Maitoa
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1 rkl
kasvis- tai lihafondia
3

Kypsennä uunin alatasolla noin 40 minuuttia.

Vinkki: Tee laatikon seuraksi helppo salsa pilkotusta kurkusta, korianterista ja chilistä. Lisää mausteeksi ripaus suolaa ja limenmehua.

Resepti:
Krista Niiniharju, Taina Salovaara
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 1.8.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1750

418

16,8 g

4,5 g

38,8 g

6,5 g

2,5 g

26,0 g

1,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

36 g (1 pussi) tacomausteseosta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli