Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Texmex-tortillat liha-papu

Texmex-tortillat

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Nyt pysyvät täytteet tortillassa! Levitä jauheliha, kasvikset ja salsa tortillan eri neljänneksiin ja taittele lettu kolmionmuotoiseksi kerrostortillaksi, jossa jokainen täyte on omassa taskussaan. Helppoa ja siistiä!

Ainekset

1 kpl
sipuli
1 rkl
rypsiöljyä
400 g
naudanjauhelihaa
1 kpl
(36 g:n pussi) texmex-mausteseosta
420 g
(1 tlk) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 dl
vettä
3 rkl
tomaattisosetta

lisäksi

4 kpl
tomaattia
2 kpl
avokadoa
1 kpl
punasipuli
300 g
(0,5 kerää) jäävuorisalaattia
8 kpl
(1 pkt) vehnätortillaa
300 g
(1 tlk) salsakastiketta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se pannulla öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista se kunnolla. Mausta seos mausteseoksella ja lisää pannulle myös pavut kastikkeineen, vesi ja tomaattisose. Anna hautua 15 minuuttia.

1 kpl
sipuli
1 rkl
rypsiöljyä
400 g
naudanjauhelihaa
1 kpl
(36 g:n pussi) texmex-mausteseosta
420 g
(1 tlk) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 dl
vettä
3 rkl
tomaattisosetta
2

Huuhtele kasvikset. Viipaloi tomaatit, halkaise avokadot, poista kivi ja kuoret. Leikkaa avokado ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Suikaloi salaatti.

4 kpl
tomaattia
2 kpl
avokadoa
1 kpl
punasipuli
300 g
(0,5 kerää) jäävuorisalaattia
3

Lämmitä tortilla pannulla tai mikrossa ja laita työalustalle. Vedä veitsellä viilto tortillan keskeltä sen reunaan. Levitä salsaa tortillan neljännekselle viiltokohdan vasemmalla puolella, lusikoi lämmintä jauhelihapaistosta toiselle neljännekselle, laita salaattia ja tomaattia kolmannelle ja avokadoa ja sipulia neljännelle. Taita ensimmäinen neljännes toisen päälle ja siitä edelleen kolmannen ja neljännen osan päälle niin, että tortillasta tulee kolmio ja täytteet ovat omissa kerroksissaan.

8 kpl
(1 pkt) vehnätortillaa
300 g
(1 tlk) salsakastiketta
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 24.7.2009
Muokattu: 24.3.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

572

2394

36,0 g

9,3 g

24,0 g

9,8 g

14,5 g

31,3 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl (36 g:n pussi) texmex-mausteseosta,

1 dl vettä,

3 rkl tomaattisosetta,

8 kpl (1 pkt) vehnätortillaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli