Thaisalaatti

Arvostele resepti
6 Annosta

30 min

Thaimaalainen salaatti saa makunsa inkivääristä, chilistä, valkosipulista, limestä ja suolapähkinöistä.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kplkerä- tai ruukkusalaatti
1 kplpunainen paprika
2 kplporkkanaa
1/2 kplkurkkua
1 kplpurjon valkoinen osa
3/4 dlsuolapähkinöitä

Kastike

2 rklmakeaa chilikastiketta
1 rklviinietikkaa
1 rklöljyä
limetin mehu
1 tlsokeria
1/2 tlsuolaa
1 tlhienonnettua inkivääriä
1 kplhienonnettu valkosipulinkynsi
(chiliviipaleita)

Valmistus

  1. 1

    Tee kastike sekoittamalla ainekset keskenään.

    MääräAinesosa
    limetin mehu
    (chiliviipaleita)
    1 rklöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1 rklviinietikkaa
    1 tlsokeria
    1 tlhienonnettua inkivääriä
    2 rklmakeaa chilikastiketta
    1 kplhienonnettu valkosipulinkynsi
  2. 2

    Leikkaa kuoritut porkkanat, purjon valkoinen osa ja paprika tasakokoisiksi suikaleiksi. Irrota salaatinlehdet toisistaan ja asettele vadille. Nosta päälle kasvikset ja ripottele pinnalle suolapähkinät. Pirskottele annoksille vähän kastiketta juuri ennen tarjoamista. Tarjoa loppu kastike erikseen.

    MääräAinesosa
    2 kplporkkanaa
    1 kplpurjon valkoinen osa
    1 kplpunainen paprika
    1 kplkerä- tai ruukkusalaatti
    1/2 kplkurkkua
    3/4 dlsuolapähkinöitä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Limetin mehu, 1 tl Sokeria, 0,5 tl Suolaa, 1 tl Hienonnettua inkivääriä, Hienonnettu valkosipulinkynsi, (chiliviipaleita).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä