Tom yam -keitto

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Täyteläisen raikas tom yam -keitto vie makumatkalle Thaimaahan. Kirkaslieminen katkarapukeitto saa aidon makunsa tom yam -tahnasta. Tämä versio on tuunattu varsiparsakaalilla. Yhdessä astiassa valmistuva helppo keitto minimoi tiskin määrän.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 g(1 rs) varsiparsakaalia
200 g(1 rs) minitomaatteja
200 g(1 rs) herkkusieniä
100 g(1 prk) tom yam -tahnaa
1 lvettä
4 kplkaffirlimetinlehteä
1/2 dllimenmehua (1−2 limeä)
360 g(2 ps) isoja katkarapuja (pakaste)
2 rklkalakastiketta
1 kplruukku korianteria

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kasvikset. Leikkaa varsiparsakaalit neljään osaan, halkaise tomaatit ja lohko herkkusienet.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) varsiparsakaalia
    200 g(1 rs) minitomaatteja
    200 g(1 rs) herkkusieniä
  2. 2

    Kuumenna Tom yam -tahna kattilassa. Lisää vesi ja limetinlehdet. Kuumenna kiehuvaksi.

    MääräAinesosa
    100 g(1 prk) tom yam -tahnaa
    1 lvettä
    4 kplkaffirlimetinlehteä
  3. 3

    Lisää kattilaan sienet ja varsiparsakaalit. Keitä hiljalleen muutama minuutti, kunnes varsiparsakaalit ovat hieman pehmenneet, mutta vielä napakoita. Purista sillä aikaa limen mehu ja hienonna korianteri.

    MääräAinesosa
    1/2 dllimenmehua (1−2 limeä)
    1 kplruukku korianteria
  4. 4

    Lisää keittoon tomaatit ja jäiset katkaravut. Kuumenna, mutta älä keitä. Sekoita kalakastike ja limenmehu joukkoon. Ripottele annosten pinnalle korianteria. Tarjoa heti sellaisenaan tai riisin kanssa.

    MääräAinesosa
    360 g(2 ps) isoja katkarapuja (pakaste)
    2 rklkalakastiketta

Vinkki: Vaihda katkaravut kypsään broileriin tai tofuun.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 100 g (1 prk) Tom yam -tahnaa, 4 kpl kaffirlimetinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
18.11.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä