
Tom yam -keitto
Ainekset
Valmistus
Huuhtele kasvikset. Leikkaa varsiparsakaalit neljään osaan, halkaise tomaatit ja lohko herkkusienet.
Kuumenna Tom yam -tahna kattilassa. Lisää vesi ja limetinlehdet. Kuumenna kiehuvaksi.
Lisää kattilaan sienet ja varsiparsakaalit. Keitä hiljalleen muutama minuutti, kunnes varsiparsakaalit ovat hieman pehmenneet, mutta vielä napakoita. Purista sillä aikaa limen mehu ja hienonna korianteri.
Lisää keittoon tomaatit ja jäiset katkaravut. Kuumenna, mutta älä keitä. Sekoita kalakastike ja limenmehu joukkoon. Ripottele annosten pinnalle korianteria. Tarjoa heti sellaisenaan tai riisin kanssa.
Vinkki: Vaihda katkaravut kypsään broileriin tai tofuun.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
105
439
1,3 g
0,3 g
4,0 g
3,3 g
3,0 g
17,3 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
100 g (1 prk) Tom yam -tahnaa,
4 kpl kaffirlimetinlehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli