Tom yam -keitto
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Täyteläisen raikas tom yam -keitto vie makumatkalle Thaimaahan. Kirkaslieminen katkarapukeitto saa aidon makunsa tom yam -tahnasta. Tämä versio on tuunattu varsiparsakaalilla. Yhdessä astiassa valmistuva helppo keitto minimoi tiskin määrän.
| 200 g | (1 rs) varsiparsakaalia |
| 200 g | (1 rs) minitomaatteja |
| 200 g | (1 rs) herkkusieniä |
| 100 g | (1 prk) tom yam -tahnaa |
| 1 l | vettä |
| 4 kpl | kaffirlimetinlehteä |
| 1/2 dl | limenmehua (1−2 limeä) |
| 360 g | (2 ps) isoja katkarapuja (pakaste) |
| 2 rkl | kalakastiketta |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
- 1.
Huuhtele kasvikset. Leikkaa varsiparsakaalit neljään osaan, halkaise tomaatit ja lohko herkkusienet.
- 2.
Kuumenna Tom yam -tahna kattilassa. Lisää vesi ja limetinlehdet. Kuumenna kiehuvaksi.
- 3.
Lisää kattilaan sienet ja varsiparsakaalit. Keitä hiljalleen muutama minuutti, kunnes varsiparsakaalit ovat hieman pehmenneet, mutta vielä napakoita. Purista sillä aikaa limen mehu ja hienonna korianteri.
- 4.
Lisää keittoon tomaatit ja jäiset katkaravut. Kuumenna, mutta älä keitä. Sekoita kalakastike ja limenmehu joukkoon. Ripottele annosten pinnalle korianteria. Tarjoa heti sellaisenaan tai riisin kanssa.
Täyteläisen raikas tom yam -keitto vie makumatkalle Thaimaahan. Kirkaslieminen katkarapukeitto saa aidon makunsa tom yam -tahnasta. Tämä versio on tuunattu varsiparsakaalilla. Yhdessä astiassa valmistuva helppo keitto minimoi tiskin määrän.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (1 rs) varsiparsakaalia |
| 200 g | (1 rs) minitomaatteja |
| 200 g | (1 rs) herkkusieniä |
| 100 g | (1 prk) tom yam -tahnaa |
| 1 l | vettä |
| 4 kpl | kaffirlimetinlehteä |
| 1/2 dl | limenmehua (1−2 limeä) |
| 360 g | (2 ps) isoja katkarapuja (pakaste) |
| 2 rkl | kalakastiketta |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
Valmistus
- 1
Huuhtele kasvikset. Leikkaa varsiparsakaalit neljään osaan, halkaise tomaatit ja lohko herkkusienet.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) varsiparsakaalia 200 g (1 rs) minitomaatteja 200 g (1 rs) herkkusieniä - 2
Kuumenna Tom yam -tahna kattilassa. Lisää vesi ja limetinlehdet. Kuumenna kiehuvaksi.
Määrä Ainesosa 100 g (1 prk) tom yam -tahnaa 1 l vettä 4 kpl kaffirlimetinlehteä - 3
Lisää kattilaan sienet ja varsiparsakaalit. Keitä hiljalleen muutama minuutti, kunnes varsiparsakaalit ovat hieman pehmenneet, mutta vielä napakoita. Purista sillä aikaa limen mehu ja hienonna korianteri.
Määrä Ainesosa 1/2 dl limenmehua (1−2 limeä) 1 kpl ruukku korianteria - 4
Lisää keittoon tomaatit ja jäiset katkaravut. Kuumenna, mutta älä keitä. Sekoita kalakastike ja limenmehu joukkoon. Ripottele annosten pinnalle korianteria. Tarjoa heti sellaisenaan tai riisin kanssa.
Määrä Ainesosa 360 g (2 ps) isoja katkarapuja (pakaste) 2 rkl kalakastiketta
Vinkki: Vaihda katkaravut kypsään broileriin tai tofuun.
Ravintosisältö
105
Energiaa kcal
439
Energiaa kj
1,3 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,0 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
17,3 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
105
Energiaa kcal
439
Energiaa kj
1,3 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,0 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
17,3 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 100 g (1 prk) Tom yam -tahnaa, 4 kpl kaffirlimetinlehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























