Tomaattinen halloumikastike

arvosana5/5

(8)arviota
4 Annosta

15 min

Rikasta tomaattikastike halloumijuustolla. Samalla pannulla valmistuu ruoka koko perheelle, kun siirrät perheen pienimpien annokset sivuun ennen suolaisen halloumin lisäämistä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 gkirsikkatomaatteja
1 kplvalkosipulinkynsi
2 rklrypsiöljyä
400 g(1 prk) tomaattimurskaa
1 tlsokeria
1 prk (230 g/380) kypsiä punaisia linssejä
200 g(1 pkt) halloumijuustoa
1 dlhienonnettua basilikaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää valkosipuli ja kuullota pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, kirsikkatomaatit ja sokeri. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    250 gkirsikkatomaatteja
    1 kplvalkosipulinkynsi
    2 rklrypsiöljyä
    400 g(1 prk) tomaattimurskaa
    1 tlsokeria
  2. 2

    Huuhtele linssit siivilässä. Lisää kastikkeeseen. Siirrä osa kastikkeesta toiseen astiaan perheen pienimmille ennen halloumin lisäämistä.

    MääräAinesosa
    1 prk (230 g/380) kypsiä punaisia linssejä
  3. 3

    Kuutioi halloumijuusto. Lisää kastikkeeseen. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa. Anna muhia vielä 5 minuuttia niin, että juusto pehmenee hieman. Lisää basilika. Tarjoa nauhapastan tai riisin kanssa.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pkt) halloumijuustoa
    1 dlhienonnettua basilikaa

Vinkki: Mausta kastike kuivatulla basilikalla tai oreganolla, jos tuoreyrtit eivät maistu perheen pienimmille.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: prk (230 g/380) kypsiä punaisia linssejä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
18.6.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä