Tomaattinen halloumikastike
15 min

Nappaa talteen!
Rikasta tomaattikastike halloumijuustolla. Samalla pannulla valmistuu ruoka koko perheelle, kun siirrät perheen pienimpien annokset sivuun ennen suolaisen halloumin lisäämistä.
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 | prk (230 g/380) kypsiä punaisia linssejä |
| 200 g | (1 pkt) halloumijuustoa |
| 1 dl | hienonnettua basilikaa |
- 1.
Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää valkosipuli ja kuullota pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, kirsikkatomaatit ja sokeri. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.
- 2.
Huuhtele linssit siivilässä. Lisää kastikkeeseen. Siirrä osa kastikkeesta toiseen astiaan perheen pienimmille ennen halloumin lisäämistä.
- 3.
Kuutioi halloumijuusto. Lisää kastikkeeseen. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa. Anna muhia vielä 5 minuuttia niin, että juusto pehmenee hieman. Lisää basilika. Tarjoa nauhapastan tai riisin kanssa.
Rikasta tomaattikastike halloumijuustolla. Samalla pannulla valmistuu ruoka koko perheelle, kun siirrät perheen pienimpien annokset sivuun ennen suolaisen halloumin lisäämistä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 | prk (230 g/380) kypsiä punaisia linssejä |
| 200 g | (1 pkt) halloumijuustoa |
| 1 dl | hienonnettua basilikaa |
Valmistus
- 1
Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää valkosipuli ja kuullota pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, kirsikkatomaatit ja sokeri. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 250 g kirsikkatomaatteja 1 kpl valkosipulinkynsi 2 rkl rypsiöljyä 400 g (1 prk) tomaattimurskaa 1 tl sokeria - 2
Huuhtele linssit siivilässä. Lisää kastikkeeseen. Siirrä osa kastikkeesta toiseen astiaan perheen pienimmille ennen halloumin lisäämistä.
Määrä Ainesosa 1 prk (230 g/380) kypsiä punaisia linssejä - 3
Kuutioi halloumijuusto. Lisää kastikkeeseen. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa. Anna muhia vielä 5 minuuttia niin, että juusto pehmenee hieman. Lisää basilika. Tarjoa nauhapastan tai riisin kanssa.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) halloumijuustoa 1 dl hienonnettua basilikaa
Vinkki: Mausta kastike kuivatulla basilikalla tai oreganolla, jos tuoreyrtit eivät maistu perheen pienimmille.
Ravintosisältö
253
Energiaa kcal
1058
Energiaa kj
18,3 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,0 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
10,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
253
Energiaa kcal
1058
Energiaa kj
18,3 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,0 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
10,5 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: prk (230 g/380) kypsiä punaisia linssejä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























