Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää valkosipuli ja kuullota pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, kirsikkatomaatit ja sokeri. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.
Huuhtele linssit siivilässä. Lisää kastikkeeseen. Siirrä osa kastikkeesta toiseen astiaan perheen pienimmille ennen halloumin lisäämistä.
Kuutioi halloumijuusto. Lisää kastikkeeseen. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa. Anna muhia vielä 5 minuuttia niin, että juusto pehmenee hieman. Lisää basilika. Tarjoa nauhapastan tai riisin kanssa.
Vinkki: Mausta kastike kuivatulla basilikalla tai oreganolla, jos tuoreyrtit eivät maistu perheen pienimmille.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
253
1058
18,3 g
6,5 g
10,0 g
9,0 g
3,0 g
10,5 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
prk (230 g/380) kypsiä punaisia linssejä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli