Tomaattinen kesäkurpitsapasta
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helpossa ja nopeassa tomaattisessa pastassa on aimo annos mehevää kesäkurpitsaa. Koko perheelle maistuva soseutettu kesäkurpitsakastike saa täyteläistä makua tuorejuustosta.
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 390 g | (1 tlk) yrttimaustettua tomaattimurskaa |
| 70 g | (1 tlk) tomaattipyreetä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 125 g | (1 rs) tuorejuustoa (mustapippuri) |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 300 g | (täysjyvä)kierrepastaa |
| (basilikaa) | |
- 1.
Huuhtele kesäkurpitsa, poista kanta ja leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi. Ruskista kuutioita öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, -pyree ja mausteet. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa on pehmentynyt.
- 2.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä / ½ tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan.
- 3.
Soseuta kastike tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella korkeareunaisessa astiassa. Kaada kastike takaisin pannulle ja lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen. Kuumenna, mutta älä enää keitä.
- 4.
Sekoita valutettu pasta kastikkeeseen. Viimeistele annokset halutessasi basilikalla.
Tomaattinen kesäkurpitsapasta
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Helpossa ja nopeassa tomaattisessa pastassa on aimo annos mehevää kesäkurpitsaa. Koko perheelle maistuva soseutettu kesäkurpitsakastike saa täyteläistä makua tuorejuustosta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 390 g | (1 tlk) yrttimaustettua tomaattimurskaa |
| 70 g | (1 tlk) tomaattipyreetä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 125 g | (1 rs) tuorejuustoa (mustapippuri) |
Lisäksi | |
| 300 g | (täysjyvä)kierrepastaa |
| (basilikaa) | |
Valmistus
- 1
Huuhtele kesäkurpitsa, poista kanta ja leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi. Ruskista kuutioita öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, -pyree ja mausteet. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa on pehmentynyt.
Määrä Ainesosa 1 kpl kesäkurpitsa 1 rkl rypsiöljyä 390 g (1 tlk) yrttimaustettua tomaattimurskaa 70 g (1 tlk) tomaattipyreetä 1/2 tl suolaa 1/2 tl sokeria - 2
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä / ½ tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan.
Määrä Ainesosa 300 g (täysjyvä)kierrepastaa - 3
Soseuta kastike tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella korkeareunaisessa astiassa. Kaada kastike takaisin pannulle ja lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen. Kuumenna, mutta älä enää keitä.
Määrä Ainesosa 125 g (1 rs) tuorejuustoa (mustapippuri) - 4
Sekoita valutettu pasta kastikkeeseen. Viimeistele annokset halutessasi basilikalla.
Määrä Ainesosa 300 g (täysjyvä)kierrepastaa
Ravintosisältö
436
Energiaa kcal
1826
Energiaa kj
14,5 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
60,5 g
Hiilihydraatteja
10,8 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
13,0 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
436
Energiaa kcal
1826
Energiaa kj
14,5 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
60,5 g
Hiilihydraatteja
10,8 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
13,0 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (basilikaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























