Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tomaattiset srirachasilakat

Tomaattiset srirachasilakat

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Helppo uunissa paistettu silakkavuoka saa tulisen maun srirachasta. Chilisilakoita maustaa myös tomaatti ja valkosipuli. Tarjoa herkulliset silakkarullat riisin tai ohrasuurimoiden ja raikkaan salaatin kanssa. Jos silakoita jää yli, nauti ne seuraavana päivänä kylminä leivän päällä.

Ainekset

600 g
silakkafileitä
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
200 g
(1 tlk) paseerattua tomaattia
1 rkl
srirachakastiketta
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 dl
ruohosipulia hienonnettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Levitä silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileille suola ja pippuri. Kääri kalat rullalle ja nosta vuokaan vieri viereen sauma alaspäin.

600 g
silakkafileitä
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita valkosipuli ja sriracha paseeratun tomaatin joukkoon. Lusikoi seos vuokaan kalojen päälle.

1 rkl
srirachakastiketta
1 kpl
valkosipulinkynsi
200 g
(1 tlk) paseerattua tomaattia
3

Kypsennä uunissa 200 asteessa 20–25 minuuttia. Ripottele ruohosipuli kypsän vuoan pinnalle.

1/2 dl
ruohosipulia hienonnettuna

Vinkki: Rullauksen sijaan voit taittaa maustetut fileet pitkittäin puoliksi eli takaisin kalan muotoon ja latoa vuokaan toisiaan vasten.

Miltä maistui?
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.1.2020
Muokattu: 22.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

251

1050

13,5 g

3,0 g

5,0 g

4,8 g

0,5 g

26,3 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli