Tomaattiset srirachasilakat
30 min (josta 10 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo uunissa paistettu silakkavuoka saa tulisen maun srirachasta. Chilisilakoita maustaa myös tomaatti ja valkosipuli. Tarjoa herkulliset silakkarullat riisin tai ohrasuurimoiden ja raikkaan salaatin kanssa. Jos silakoita jää yli, nauti ne seuraavana päivänä kylminä leivän päällä.
| 600 g | silakkafileitä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 200 g | (1 tlk) paseerattua tomaattia |
| 1 rkl | srirachakastiketta |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 dl | ruohosipulia hienonnettuna |
- 1.
Levitä silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileille suola ja pippuri. Kääri kalat rullalle ja nosta vuokaan vieri viereen sauma alaspäin.
- 2.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita valkosipuli ja sriracha paseeratun tomaatin joukkoon. Lusikoi seos vuokaan kalojen päälle.
- 3.
Kypsennä uunissa 200 asteessa 20–25 minuuttia. Ripottele ruohosipuli kypsän vuoan pinnalle.
Helppo uunissa paistettu silakkavuoka saa tulisen maun srirachasta. Chilisilakoita maustaa myös tomaatti ja valkosipuli. Tarjoa herkulliset silakkarullat riisin tai ohrasuurimoiden ja raikkaan salaatin kanssa. Jos silakoita jää yli, nauti ne seuraavana päivänä kylminä leivän päällä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | silakkafileitä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 200 g | (1 tlk) paseerattua tomaattia |
| 1 rkl | srirachakastiketta |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 dl | ruohosipulia hienonnettuna |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Levitä silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileille suola ja pippuri. Kääri kalat rullalle ja nosta vuokaan vieri viereen sauma alaspäin.
Määrä Ainesosa 600 g silakkafileitä 3/4 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita valkosipuli ja sriracha paseeratun tomaatin joukkoon. Lusikoi seos vuokaan kalojen päälle.
Määrä Ainesosa 1 rkl srirachakastiketta 1 kpl valkosipulinkynsi 200 g (1 tlk) paseerattua tomaattia - 3
Kypsennä uunissa 200 asteessa 20–25 minuuttia. Ripottele ruohosipuli kypsän vuoan pinnalle.
Määrä Ainesosa 1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna
Vinkki: Rullauksen sijaan voit taittaa maustetut fileet pitkittäin puoliksi eli takaisin kalan muotoon ja latoa vuokaan toisiaan vasten.
Ravintosisältö
251
Energiaa kcal
1050
Energiaa kj
13,5 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,0 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
26,3 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
251
Energiaa kcal
1050
Energiaa kj
13,5 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,0 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
26,3 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























