Tomaattiset srirachasilakat

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min (josta 10 min aktiivista)

Helppo uunissa paistettu silakkavuoka saa tulisen maun srirachasta. Chilisilakoita maustaa myös tomaatti ja valkosipuli. Tarjoa herkulliset silakkarullat riisin tai ohrasuurimoiden ja raikkaan salaatin kanssa. Jos silakoita jää yli, nauti ne seuraavana päivänä kylminä leivän päällä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gsilakkafileitä
3/4 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
200 g(1 tlk) paseerattua tomaattia
1 rklsrirachakastiketta
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 dlruohosipulia hienonnettuna

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Levitä silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileille suola ja pippuri. Kääri kalat rullalle ja nosta vuokaan vieri viereen sauma alaspäin.

    MääräAinesosa
    600 gsilakkafileitä
    3/4 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita valkosipuli ja sriracha paseeratun tomaatin joukkoon. Lusikoi seos vuokaan kalojen päälle.

    MääräAinesosa
    1 rklsrirachakastiketta
    1 kplvalkosipulinkynsi
    200 g(1 tlk) paseerattua tomaattia
  3. 3

    Kypsennä uunissa 200 asteessa 20–25 minuuttia. Ripottele ruohosipuli kypsän vuoan pinnalle.

    MääräAinesosa
    1/2 dlruohosipulia hienonnettuna

Vinkki: Rullauksen sijaan voit taittaa maustetut fileet pitkittäin puoliksi eli takaisin kalan muotoon ja latoa vuokaan toisiaan vasten.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
16.1.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä