Uuniblini ja lohiceviche

Perulainen ceviche yllättää iloisesti blinissä! Helposti uunissa kypsyvä blinipannari on näppärä valinta, kun pöydän ääressä on monta herkkusuuta.

Ainekset

MääräAinesosa
25 g(1/2 pkt) tuorehiivaa
7 dltäysmaitoa
1 1/2 dlturkkilaista jogurttia
2 dltattarijauhoja
2 dlvehnäjauhoja
2 - 3 kplkananmunaa
20 gvoita sulatettuna
1 tlsuolaa

Lohiceviche

400 gkirjolohifileetä
2 dllimenmehua (noin 8 limeä)
1/2 - 1 kplpunainen chili
1/2 - 1 kplpunasipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
2 tlsokeria
1/2 tlsuolaa
1 kplruukku korianteria

Lisäksi

2 kplavokadoa
3 kpllimeä
2 tllimenmehua
120 g(1 prk) smetanaa
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita jogurtti joukkoon. Lisää tattari- ja vehnäjauhot ja peitä kulho liinalla. Siirrä kulho lämpimään vesihauteeseen noin 15 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    25 g(1/2 pkt) tuorehiivaa
    7 dltäysmaitoa
    1 1/2 dlturkkilaista jogurttia
    2 dltattarijauhoja
    2 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Valmista taikinan kohotessa lohiceviche. Poista lohesta tarvittaessa ruodot ja paloittele kala ½ cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Laita kalapalat kulhoon ja lisää limenmehu. Paloittele chili, kuori ja viipaloi punasipuli, kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita chili, sipulit, sokeri ja suola kalojen joukkoon. Laita jääkaappiin tekeytymään.

    MääräAinesosa
    400 gkirjolohifileetä
    2 dllimenmehua (noin 8 limeä)
    1/2 - 1 kplpunainen chili
    1/2 - 1 kplpunasipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    2 tlsokeria
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

  4. 4

    Kun taikina on kohonnut ja kuplii, sekoita kananmunat, voisula ja suola taikinaan. Kumoa taikina leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut hiukan väriä. Anna uuniblinin jäähtyä ja leikkaa se sitten annospaloiksi.

    MääräAinesosa
    2 - 3 kplkananmunaa
    20 gvoita sulatettuna
    1 tlsuolaa
  5. 5

    Halkaise avokadot ja poista kivet. Kaapaise hedelmäliha kuoresta lusikalla ja leikkaa kuutioiksi. Pese limet ja lohko ne 6 osaan (yhteensä 18 lohkoa). Purista parista lohkosta mehu (2 tl) smetanan joukkoon. Mausta smetana suolalla ja mustapippurilla.

    MääräAinesosa
    2 kplavokadoa
    3 kpllimeä
    2 tllimenmehua
    120 g(1 prk) smetanaa
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria
  6. 6

    Hienonna korianteri ja sekoita cevichen joukkoon. Valuta cevicheä hiukan ja lusikoi blinipalojen päälle. Viimeistele blini avokadokuutioilla, maustetulla smetanalla ja limelohkoilla.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku korianteria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl ruukku korianteria, 3 kpl limeä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
1.8.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä