Uuniblini ja lohiceviche - Yhteishyvä

Uuniblini ja lohiceviche

???
Paloja
16
Perulainen ceviche yllättää iloisesti blinissä! Uuniblini on näppärä valinta, kun pöydän ääressä on monta herkkusuuta.
Jaa Somessa

Ainekset

1/2 kpl
(à 50 g) tuorehiivaa
7 dl
Täysmaitoa
1 1/2 dl
Turkkilaista jogurttia
2 dl
Tattarijauhoja
2 dl
Vehnäjauhoja
2 - 3 kpl
Kananmunaa
20 g
Voita sulatettuna
1 tl
Suolaa

LOHICEVICHE

400 g
Kirjolohifileetä
2 dl
Limenmehua (noin 8 limeä)
1/2 - 1 kpl
Punainen chili
1/2 - 1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 tl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Ruukku korianteria

LISÄKSI

2 kpl
Avokadoa
3 kpl
Limeä
2 tl
Limenmehua
1 kpl
(120 g) smetanaa
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/4 tl
(¼ tl) mustapippuria

Näin teet

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita jogurtti joukkoon. Lisää tattari- ja vehnäjauhot ja peitä kulho liinalla. Siirrä kulho lämpimään vesihauteeseen noin 15 minuutiksi.

1/2 kpl
(à 50 g) tuorehiivaa
7 dl
Täysmaitoa
1 1/2 dl
Turkkilaista jogurttia
2 dl
Tattarijauhoja
2 dl
Vehnäjauhoja
2

Valmista taikinan kohotessa lohiceviche. Poista lohesta tarvittaessa ruodot ja paloittele kala ½ cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Laita kalapalat kulhoon ja lisää limenmehu. Paloittele chili, kuori ja viipaloi punasipuli, kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita chili, sipulit, sokeri ja suola kalojen joukkoon. Laita jääkaappiin tekeytymään.

400 g
Kirjolohifileetä
2 dl
Limenmehua (noin 8 limeä)
1/2 - 1 kpl
Punainen chili
1/2 - 1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 tl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
3

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

4

Kun taikina on kohonnut ja kuplii, sekoita kananmunat, voisula ja suola taikinaan. Kumoa taikina leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut hiukan väriä. Anna uuniblinin jäähtyä ja leikkaa se sitten annospaloiksi.

2 - 3 kpl
Kananmunaa
20 g
Voita sulatettuna
1 tl
Suolaa
5

Halkaise avokadot ja poista kivet. Kaapaise hedelmäliha kuoresta lusikalla ja leikkaa kuutioiksi. Pese limet ja lohko ne 6 osaan (yhteensä 18 lohkoa). Purista parista lohkosta mehu (2 tl) smetanan joukkoon. Mausta smetana suolalla ja mustapippurilla.

2 kpl
Avokadoa
3 kpl
Limeä
2 tl
Limenmehua
1 kpl
(120 g) smetanaa
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/4 tl
(¼ tl) mustapippuria
6

Hienonna korianteri ja sekoita cevichen joukkoon. Valuta cevicheä hiukan ja lusikoi blinipalojen päälle. Viimeistele blini avokadokuutioilla, maustetulla smetanalla ja limelohkoilla.

1 kpl
Ruukku korianteria
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 27.12.2017
Muokattu: 27.10.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g244 g
Proteiinia6 g88 g
Rasvaa10 g154 g
Kuituja2 g28 g
Energiaa kj732 11710
Energiaa kcal175 2797

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 pakettia (à 50 g) tuorehiivaa

  • 1 tl Suolaa

  • 400 g Kirjolohifileetä

  • Punainen chili

  • Valkosipulinkynsi

  • 0,5 tl Suolaa

  • Ruukku korianteria

  • Limeä

  • 2 tl Limenmehua

  • 0,25 tl (¼ tl) suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g244 g
Proteiinia6 g88 g
Rasvaa10 g154 g
Kuituja2 g28 g
Energiaa kj732 11710
Energiaa kcal175 2797

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 pakettia (à 50 g) tuorehiivaa

  • 1 tl Suolaa

  • 400 g Kirjolohifileetä

  • Punainen chili

  • Valkosipulinkynsi

  • 0,5 tl Suolaa

  • Ruukku korianteria

  • Limeä

  • 2 tl Limenmehua

  • 0,25 tl (¼ tl) suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) mustapippuria

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.