Uuniblini ja lohiceviche

Nappaa talteen!
Perulainen ceviche yllättää iloisesti blinissä! Helposti uunissa kypsyvä blinipannari on näppärä valinta, kun pöydän ääressä on monta herkkusuuta.
| 25 g | (1/2 pkt) tuorehiivaa |
| 7 dl | täysmaitoa |
| 1 1/2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 2 dl | tattarijauhoja |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 - 3 kpl | kananmunaa |
| 20 g | voita sulatettuna |
| 1 tl | suolaa |
| Lohiceviche | |
|---|---|
| 400 g | kirjolohifileetä |
| 2 dl | limenmehua (noin 8 limeä) |
| 1/2 - 1 kpl | punainen chili |
| 1/2 - 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| Lisäksi | |
| 2 kpl | avokadoa |
| 3 kpl | limeä |
| 2 tl | limenmehua |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
- 1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita jogurtti joukkoon. Lisää tattari- ja vehnäjauhot ja peitä kulho liinalla. Siirrä kulho lämpimään vesihauteeseen noin 15 minuutiksi.
- 2.
Valmista taikinan kohotessa lohiceviche. Poista lohesta tarvittaessa ruodot ja paloittele kala ½ cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Laita kalapalat kulhoon ja lisää limenmehu. Paloittele chili, kuori ja viipaloi punasipuli, kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita chili, sipulit, sokeri ja suola kalojen joukkoon. Laita jääkaappiin tekeytymään.
- 3.
Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
- 4.
Kun taikina on kohonnut ja kuplii, sekoita kananmunat, voisula ja suola taikinaan. Kumoa taikina leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut hiukan väriä. Anna uuniblinin jäähtyä ja leikkaa se sitten annospaloiksi.
- 5.
Halkaise avokadot ja poista kivet. Kaapaise hedelmäliha kuoresta lusikalla ja leikkaa kuutioiksi. Pese limet ja lohko ne 6 osaan (yhteensä 18 lohkoa). Purista parista lohkosta mehu (2 tl) smetanan joukkoon. Mausta smetana suolalla ja mustapippurilla.
- 6.
Hienonna korianteri ja sekoita cevichen joukkoon. Valuta cevicheä hiukan ja lusikoi blinipalojen päälle. Viimeistele blini avokadokuutioilla, maustetulla smetanalla ja limelohkoilla.
Uuniblini ja lohiceviche
Perulainen ceviche yllättää iloisesti blinissä! Helposti uunissa kypsyvä blinipannari on näppärä valinta, kun pöydän ääressä on monta herkkusuuta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 25 g | (1/2 pkt) tuorehiivaa |
| 7 dl | täysmaitoa |
| 1 1/2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 2 dl | tattarijauhoja |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 - 3 kpl | kananmunaa |
| 20 g | voita sulatettuna |
| 1 tl | suolaa |
Lohiceviche | |
| 400 g | kirjolohifileetä |
| 2 dl | limenmehua (noin 8 limeä) |
| 1/2 - 1 kpl | punainen chili |
| 1/2 - 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
Lisäksi | |
| 2 kpl | avokadoa |
| 3 kpl | limeä |
| 2 tl | limenmehua |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita jogurtti joukkoon. Lisää tattari- ja vehnäjauhot ja peitä kulho liinalla. Siirrä kulho lämpimään vesihauteeseen noin 15 minuutiksi.
Määrä Ainesosa 25 g (1/2 pkt) tuorehiivaa 7 dl täysmaitoa 1 1/2 dl turkkilaista jogurttia 2 dl tattarijauhoja 2 dl vehnäjauhoja - 2
Valmista taikinan kohotessa lohiceviche. Poista lohesta tarvittaessa ruodot ja paloittele kala ½ cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Laita kalapalat kulhoon ja lisää limenmehu. Paloittele chili, kuori ja viipaloi punasipuli, kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita chili, sipulit, sokeri ja suola kalojen joukkoon. Laita jääkaappiin tekeytymään.
Määrä Ainesosa 400 g kirjolohifileetä 2 dl limenmehua (noin 8 limeä) 1/2 - 1 kpl punainen chili 1/2 - 1 kpl punasipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 2 tl sokeria 1/2 tl suolaa - 3
Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
- 4
Kun taikina on kohonnut ja kuplii, sekoita kananmunat, voisula ja suola taikinaan. Kumoa taikina leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut hiukan väriä. Anna uuniblinin jäähtyä ja leikkaa se sitten annospaloiksi.
Määrä Ainesosa 2 - 3 kpl kananmunaa 20 g voita sulatettuna 1 tl suolaa - 5
Halkaise avokadot ja poista kivet. Kaapaise hedelmäliha kuoresta lusikalla ja leikkaa kuutioiksi. Pese limet ja lohko ne 6 osaan (yhteensä 18 lohkoa). Purista parista lohkosta mehu (2 tl) smetanan joukkoon. Mausta smetana suolalla ja mustapippurilla.
Määrä Ainesosa 2 kpl avokadoa 3 kpl limeä 2 tl limenmehua 120 g (1 prk) smetanaa 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria - 6
Hienonna korianteri ja sekoita cevichen joukkoon. Valuta cevicheä hiukan ja lusikoi blinipalojen päälle. Viimeistele blini avokadokuutioilla, maustetulla smetanalla ja limelohkoilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku korianteria
Ravintosisältö
222
Energiaa kcal
931
Energiaa kj
12,7 g
Rasvaa
5,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,5 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
10,1 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
222
Energiaa kcal
931
Energiaa kj
12,7 g
Rasvaa
5,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,5 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
10,1 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl ruukku korianteria, 3 kpl limeä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























