Uuniblini ja lohiceviche | Blinit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Uuniblini ja lohiceviche

Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa
Perulainen ceviche yllättää iloisesti blinissä! Helposti uunissa kypsyvä blinipannari on näppärä valinta, kun pöydän ääressä on monta herkkusuuta.

Ainekset

1/2 kpl
(à 50 g) tuorehiivaa
7 dl
Täysmaitoa
1 1/2 dl
Turkkilaista jogurttia
2 dl
Tattarijauhoja
2 dl
Vehnäjauhoja
2 - 3 kpl
Kananmunaa
20 g
Voita sulatettuna
1 tl
Suolaa

lohiceviche

400 g
Kirjolohifileetä
2 dl
Limenmehua (noin 8 limeä)
1/2 - 1 kpl
Punainen chili
1/2 - 1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 tl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Ruukku korianteria

lisäksi

2 kpl
Avokadoa
3 kpl
Limeä
2 tl
Limenmehua
1 kpl
(120 g) smetanaa
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/4 tl
(¼ tl) mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita jogurtti joukkoon. Lisää tattari- ja vehnäjauhot ja peitä kulho liinalla. Siirrä kulho lämpimään vesihauteeseen noin 15 minuutiksi.

1/2 kpl
(à 50 g) tuorehiivaa
7 dl
Täysmaitoa
1 1/2 dl
Turkkilaista jogurttia
2 dl
Tattarijauhoja
2 dl
Vehnäjauhoja
2

Valmista taikinan kohotessa lohiceviche. Poista lohesta tarvittaessa ruodot ja paloittele kala ½ cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Laita kalapalat kulhoon ja lisää limenmehu. Paloittele chili, kuori ja viipaloi punasipuli, kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita chili, sipulit, sokeri ja suola kalojen joukkoon. Laita jääkaappiin tekeytymään.

400 g
Kirjolohifileetä
2 dl
Limenmehua (noin 8 limeä)
1/2 - 1 kpl
Punainen chili
1/2 - 1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 tl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
3

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

4

Kun taikina on kohonnut ja kuplii, sekoita kananmunat, voisula ja suola taikinaan. Kumoa taikina leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut hiukan väriä. Anna uuniblinin jäähtyä ja leikkaa se sitten annospaloiksi.

2 - 3 kpl
Kananmunaa
20 g
Voita sulatettuna
1 tl
Suolaa
5

Halkaise avokadot ja poista kivet. Kaapaise hedelmäliha kuoresta lusikalla ja leikkaa kuutioiksi. Pese limet ja lohko ne 6 osaan (yhteensä 18 lohkoa). Purista parista lohkosta mehu (2 tl) smetanan joukkoon. Mausta smetana suolalla ja mustapippurilla.

2 kpl
Avokadoa
3 kpl
Limeä
2 tl
Limenmehua
1 kpl
(120 g) smetanaa
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/4 tl
(¼ tl) mustapippuria
6

Hienonna korianteri ja sekoita cevichen joukkoon. Valuta cevicheä hiukan ja lusikoi blinipalojen päälle. Viimeistele blini avokadokuutioilla, maustetulla smetanalla ja limelohkoilla.

1 kpl
Ruukku korianteria
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 27.12.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

732

175

9,6 g

4,6 g

15,3 g

3,7 g

1,8 g

5,5 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 pakettia (à 50 g) tuorehiivaa,

1 tl Suolaa,

400 g Kirjolohifileetä,

Punainen chili,

Valkosipulinkynsi,

0,5 tl Suolaa,

Ruukku korianteria,

Limeä,

2 tl Limenmehua,

0,25 tl (¼ tl) suolaa,

0,25 tl (¼ tl) mustapippuria .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli