Uuniblini ja lohiceviche

Arvostele resepti
16 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Raikas ceviche yllättää iloisesti blinissä! Helposti uunissa kypsyvä blinipannari on näppärä valinta, kun pöydän ääressä on monta herkkusuuta.

Ainekset

MääräAinesosa
25 gtuorehiivaa
7 dltäysmaitoa
1 1/2 dlturkkilaista jogurttia
2 dltattarijauhoja
2 dlvehnäjauhoja
3 kplkananmunaa
20 gvoita
1 tlsuolaa

Lohiceviche

400 gkirjolohifileetä
2 dllimenmehua (noin 8 limeä)
1/2 - 1 kplpunainen chili
1 kplpunasipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
2 tlsokeria
1/2 tlsuolaa
1 kplruukku korianteria

Lisäksi

2 kplavokadoa
3 kpllimeä
120 g(1 prk) smetanaa
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

  2. 2

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita jogurtti joukkoon. Lisää tattari- ja vehnäjauhot ja peitä kulho liinalla. Siirrä kulho lämpimään vesihauteeseen noin 15 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    25 gtuorehiivaa
    7 dltäysmaitoa
    1 1/2 dlturkkilaista jogurttia
    2 dltattarijauhoja
    2 dlvehnäjauhoja
  3. 3

    Valmista taikinan kohotessa lohiceviche. Poista lohesta nahka ja ruodot. Paloittele kala ½ cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Laita kalapalat kulhoon ja lisää limenmehu. Viipaloi tai hienonna chili, kuori ja viipaloi punasipuli, kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita chili, sipulit, sokeri ja suola kalojen joukkoon. Laita jääkaappiin tekeytymään.

    MääräAinesosa
    400 gkirjolohifileetä
    2 dllimenmehua (noin 8 limeä)
    1/2 - 1 kplpunainen chili
    1 kplpunasipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    2 tlsokeria
    1/2 tlsuolaa
  4. 4

    Sulata voi. Kun taikina on kohonnut ja kuplii, sekoita joukkoon kananmunat, voisula ja suola. Kumoa taikina leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut hiukan väriä. Anna uuniblinin jäähtyä ja leikkaa se sitten annospaloiksi.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunaa
    20 gvoita
    1 tlsuolaa
  5. 5

    Halkaise avokadot ja poista kivet. Kaapaise hedelmäliha kuoresta lusikalla ja leikkaa kuutioiksi. Pese limet ja lohko ne 6 osaan. Purista parista lohkosta mehu smetanan joukkoon. Mausta smetana suolalla ja mustapippurilla.

    MääräAinesosa
    2 kplavokadoa
    3 kpllimeä
    120 g(1 prk) smetanaa
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria
  6. 6

    Hienonna korianteri ja sekoita cevichen joukkoon. Valuta cevicheä hiukan ja lusikoi blinipalojen päälle. Viimeistele blini avokadokuutioilla, maustetulla smetanalla ja limelohkoilla.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku korianteria

Katso lisää ihania vinkkejä blinien täytteiksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
1.8.2018
|
Päivitetty: 3.12.2025

Samankaltaisia reseptejä