Uuniblini ja lohiceviche
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Raikas ceviche yllättää iloisesti blinissä! Helposti uunissa kypsyvä blinipannari on näppärä valinta, kun pöydän ääressä on monta herkkusuuta.
| 25 g | tuorehiivaa |
| 7 dl | täysmaitoa |
| 1 1/2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 2 dl | tattarijauhoja |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 20 g | voita |
| 1 tl | suolaa |
| Lohiceviche | |
|---|---|
| 400 g | kirjolohifileetä |
| 2 dl | limenmehua (noin 8 limeä) |
| 1/2 - 1 kpl | punainen chili |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| Lisäksi | |
| 2 kpl | avokadoa |
| 3 kpl | limeä |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
- 1.
Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
- 2.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita jogurtti joukkoon. Lisää tattari- ja vehnäjauhot ja peitä kulho liinalla. Siirrä kulho lämpimään vesihauteeseen noin 15 minuutiksi.
- 3.
Valmista taikinan kohotessa lohiceviche. Poista lohesta nahka ja ruodot. Paloittele kala ½ cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Laita kalapalat kulhoon ja lisää limenmehu. Viipaloi tai hienonna chili, kuori ja viipaloi punasipuli, kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita chili, sipulit, sokeri ja suola kalojen joukkoon. Laita jääkaappiin tekeytymään.
- 4.
Sulata voi. Kun taikina on kohonnut ja kuplii, sekoita joukkoon kananmunat, voisula ja suola. Kumoa taikina leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut hiukan väriä. Anna uuniblinin jäähtyä ja leikkaa se sitten annospaloiksi.
- 5.
Halkaise avokadot ja poista kivet. Kaapaise hedelmäliha kuoresta lusikalla ja leikkaa kuutioiksi. Pese limet ja lohko ne 6 osaan. Purista parista lohkosta mehu smetanan joukkoon. Mausta smetana suolalla ja mustapippurilla.
- 6.
Hienonna korianteri ja sekoita cevichen joukkoon. Valuta cevicheä hiukan ja lusikoi blinipalojen päälle. Viimeistele blini avokadokuutioilla, maustetulla smetanalla ja limelohkoilla.
Uuniblini ja lohiceviche
Raikas ceviche yllättää iloisesti blinissä! Helposti uunissa kypsyvä blinipannari on näppärä valinta, kun pöydän ääressä on monta herkkusuuta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 25 g | tuorehiivaa |
| 7 dl | täysmaitoa |
| 1 1/2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 2 dl | tattarijauhoja |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 20 g | voita |
| 1 tl | suolaa |
Lohiceviche | |
| 400 g | kirjolohifileetä |
| 2 dl | limenmehua (noin 8 limeä) |
| 1/2 - 1 kpl | punainen chili |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
Lisäksi | |
| 2 kpl | avokadoa |
| 3 kpl | limeä |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
- 2
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita jogurtti joukkoon. Lisää tattari- ja vehnäjauhot ja peitä kulho liinalla. Siirrä kulho lämpimään vesihauteeseen noin 15 minuutiksi.
Määrä Ainesosa 25 g tuorehiivaa 7 dl täysmaitoa 1 1/2 dl turkkilaista jogurttia 2 dl tattarijauhoja 2 dl vehnäjauhoja - 3
Valmista taikinan kohotessa lohiceviche. Poista lohesta nahka ja ruodot. Paloittele kala ½ cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Laita kalapalat kulhoon ja lisää limenmehu. Viipaloi tai hienonna chili, kuori ja viipaloi punasipuli, kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita chili, sipulit, sokeri ja suola kalojen joukkoon. Laita jääkaappiin tekeytymään.
Määrä Ainesosa 400 g kirjolohifileetä 2 dl limenmehua (noin 8 limeä) 1/2 - 1 kpl punainen chili 1 kpl punasipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 2 tl sokeria 1/2 tl suolaa - 4
Sulata voi. Kun taikina on kohonnut ja kuplii, sekoita joukkoon kananmunat, voisula ja suola. Kumoa taikina leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut hiukan väriä. Anna uuniblinin jäähtyä ja leikkaa se sitten annospaloiksi.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunaa 20 g voita 1 tl suolaa - 5
Halkaise avokadot ja poista kivet. Kaapaise hedelmäliha kuoresta lusikalla ja leikkaa kuutioiksi. Pese limet ja lohko ne 6 osaan. Purista parista lohkosta mehu smetanan joukkoon. Mausta smetana suolalla ja mustapippurilla.
Määrä Ainesosa 2 kpl avokadoa 3 kpl limeä 120 g (1 prk) smetanaa 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria - 6
Hienonna korianteri ja sekoita cevichen joukkoon. Valuta cevicheä hiukan ja lusikoi blinipalojen päälle. Viimeistele blini avokadokuutioilla, maustetulla smetanalla ja limelohkoilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku korianteria
Katso lisää ihania vinkkejä blinien täytteiksi.
Ravintosisältö
223
Energiaa kcal
933
Energiaa kj
12,7 g
Rasvaa
5,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,5 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
10,1 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
223
Energiaa kcal
933
Energiaa kj
12,7 g
Rasvaa
5,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,5 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
10,1 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























