Vaalea kalakeitto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vaalea kalakeitto

Vaalea kalakeitto
Annokset
5
Valmistusaika
Tunti
Ruokavalio
Tee kalakeitto vaihteeksi vaaleasta kalasta. Lisää siikakeittoon täyteläisyyden tuojaksi kantarellituorejuustoa. Halutessasi voit vaihtaa kantarellituorejuuston esimerkiksi yrtti- tai valkosipulituorejuustoon.
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
siikafileetä (suomustettua tai nahatonta)
1/2 tl
suolaa
1 l
vettä
1 kpl
kalaliemikuutio (gluteeniton)
600 g
perunaa
2 - 3 kpl
porkkanaa
1/3 kpl
(50 g) purjoa
10
kokonaista valkopippuria
200 g
(1 rs) kantarellituorejuustoa
ruohosipulia hienonnettuna

Näin teet

1

Poista kalasta ruodot tarvittaessa. Leikkaa kala suupaloiksi ja mausta suolalla. Laita kalapalat jääkaappiin maustumaan keiton valmistelun ajaksi.

1/2 tl
suolaa
600 g
siikafileetä (suomustettua tai nahatonta)
2

Laita vesi ja liemikuutio kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Halkaise purjo, pese se hyvin ja leikkaa viipaleiksi. Laita kasvikset kattilaan. Lisää pippurit ja anna kiehua noin 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat lähes kypsiä.

1 kpl
kalaliemikuutio (gluteeniton)
1 l
vettä
600 g
perunaa
2 - 3 kpl
porkkanaa
1/3 kpl
(50 g) purjoa
10
kokonaista valkopippuria
3

Lisää tuorejuusto keittoon. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen, kunnes juusto on sulanut. Lisää kalat ja siirrä kattila liedeltä. Tarkista, että kaikki kalapalat ovat nesteen peitossa ja peitä kattila kannella. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

200 g
(1 rs) kantarellituorejuustoa
4

Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Viimeistele keitto ruohosipulilla.

ruohosipulia hienonnettuna
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.9.2019
Muokattu: 30.9.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja18 g89 g
Proteiinia28 g140 g
Rasvaa16 g78 g
Kuituja1 g7 g
Energiaa kj1385 6927
Energiaa kcal331 1654

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 - 3 kpl porkkanaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja18 g89 g
Proteiinia28 g140 g
Rasvaa16 g78 g
Kuituja1 g7 g
Energiaa kj1385 6927
Energiaa kcal331 1654

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 - 3 kpl porkkanaa

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.