Vaalea kalakeitto
60 min

Nappaa talteen!
Tee kalakeitto vaihteeksi vaaleasta kalasta. Lisää siikakeittoon täyteläisyyden tuojaksi kantarellituorejuustoa. Halutessasi voit vaihtaa kantarellituorejuuston esimerkiksi yrtti- tai valkosipulituorejuustoon.
| 600 g | siikafileetä (suomustettua tai nahatonta) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 l | vettä |
| 1 kpl | kalaliemikuutio (gluteeniton) |
| 600 g | perunaa |
| 2 - 3 kpl | porkkanaa |
| 50 g | (1/3) purjoa |
| 10 | kokonaista valkopippuria |
| 200 g | (1 rs) kantarellituorejuustoa |
| ruohosipulia hienonnettuna |
- 1.
Poista kalasta ruodot tarvittaessa. Leikkaa kala suupaloiksi ja mausta suolalla. Laita kalapalat jääkaappiin maustumaan keiton valmistelun ajaksi.
- 2.
Laita vesi ja liemikuutio kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Halkaise purjo, pese se hyvin ja leikkaa viipaleiksi. Laita kasvikset kattilaan. Lisää pippurit ja anna kiehua noin 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
- 3.
Lisää tuorejuusto keittoon. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen, kunnes juusto on sulanut. Lisää kalat ja siirrä kattila liedeltä. Tarkista, että kaikki kalapalat ovat nesteen peitossa ja peitä kattila kannella. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
- 4.
Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Viimeistele keitto ruohosipulilla.
Vaalea kalakeitto
Tee kalakeitto vaihteeksi vaaleasta kalasta. Lisää siikakeittoon täyteläisyyden tuojaksi kantarellituorejuustoa. Halutessasi voit vaihtaa kantarellituorejuuston esimerkiksi yrtti- tai valkosipulituorejuustoon.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | siikafileetä (suomustettua tai nahatonta) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 l | vettä |
| 1 kpl | kalaliemikuutio (gluteeniton) |
| 600 g | perunaa |
| 2 - 3 kpl | porkkanaa |
| 50 g | (1/3) purjoa |
| 10 | kokonaista valkopippuria |
| 200 g | (1 rs) kantarellituorejuustoa |
| ruohosipulia hienonnettuna |
Valmistus
- 1
Poista kalasta ruodot tarvittaessa. Leikkaa kala suupaloiksi ja mausta suolalla. Laita kalapalat jääkaappiin maustumaan keiton valmistelun ajaksi.
Määrä Ainesosa 1/2 tl suolaa 600 g siikafileetä (suomustettua tai nahatonta) - 2
Laita vesi ja liemikuutio kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Halkaise purjo, pese se hyvin ja leikkaa viipaleiksi. Laita kasvikset kattilaan. Lisää pippurit ja anna kiehua noin 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
Määrä Ainesosa 1 kpl kalaliemikuutio (gluteeniton) 1 l vettä 600 g perunaa 2 - 3 kpl porkkanaa 50 g (1/3) purjoa 10 kokonaista valkopippuria - 3
Lisää tuorejuusto keittoon. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen, kunnes juusto on sulanut. Lisää kalat ja siirrä kattila liedeltä. Tarkista, että kaikki kalapalat ovat nesteen peitossa ja peitä kattila kannella. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) kantarellituorejuustoa - 4
Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Viimeistele keitto ruohosipulilla.
Määrä Ainesosa ruohosipulia hienonnettuna
Ravintosisältö
338
Energiaa kcal
1417
Energiaa kj
15,4 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,6 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
28,2 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
338
Energiaa kcal
1417
Energiaa kj
15,4 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,6 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
28,2 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























