Poista kalasta ruodot tarvittaessa. Leikkaa kala suupaloiksi ja mausta suolalla. Laita kalapalat jääkaappiin maustumaan keiton valmistelun ajaksi.
Laita vesi ja liemikuutio kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Halkaise purjo, pese se hyvin ja leikkaa viipaleiksi. Laita kasvikset kattilaan. Lisää pippurit ja anna kiehua noin 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
Lisää tuorejuusto keittoon. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen, kunnes juusto on sulanut. Lisää kalat ja siirrä kattila liedeltä. Tarkista, että kaikki kalapalat ovat nesteen peitossa ja peitä kattila kannella. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Viimeistele keitto ruohosipulilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1385
331
15,6 g
8,8 g
17,8 g
2,6 g
1,4 g
28,0 g
1,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 - 3 kpl porkkanaa .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli