Vastustamaton salaattipiirakka
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Salaattipiirakka on raikas vaihtoehto perinteiselle suolaiselle piirakalle. Piirakassa yhdistyvät rapea pohja, mehevä feta-jogurttitäyte, runsaat tuoreet ainekset ja marinoitu sipuli-tomaattitäyte.
| POHJA | |
|---|---|
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 dl | kaurahiutaleita |
| 1/4 tl | suolaa |
| 125 g | voita tai margariinia |
| 2 rkl | vettä |
| FETATÄYTE | |
| 200 g | fetajuustoa |
| 200 g | turkkilaista jogurttia |
| MARINOITU SIPULI-TOMAATTITÄYTE | |
| 200 g | (1–2 kpl) punasipulia |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1 rkl | hunajaa (juoksevaa) |
| 1 tl | timjamia |
| 1/2 tl | suolaa |
| PINNALLE | |
| 1 kpl | päärynä |
| jääsalaattia | |
| basilikaa (tuoretta) | |
- 1.
Valmista marinoitu sipuli-tomaattisalaatti: Sekoita öljy, etikka, hunaja, timjami ja suola. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Siirrä sipulit ja kirsikkatomaatit tiiviiseen kannelliseen rasiaan. Kaada öljyseos päälle. Sulje kansi ja anna marinoitua huoneenlämmössä vähintään tunti tai jääkaapissa yön yli. Kääntele rasiaa välillä.
- 2.
Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja suola. Kuutioi rasva ja lisää kulhoon. Nypi sekaisin. Sekoita lopuksi vesi joukkoon.
- 3.
Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Paista kypsäksi 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- 4.
Murustele feta hienoksi ja sekoita jogurtin joukkoon.
- 5.
Pese ja kuutioi päärynä. Pese ja revi jääsalaatti. Irrota basilikasta lehtiä.
- 6.
Täytä jäähtynyt piirakkapohja: Levitä pohjalle feta-jogurttiseos. Asettele päälle salaatit, päärynät ja sipuli-tomaattitäyte. Koristele basilikalla.
Vastustamaton salaattipiirakka
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)
Salaattipiirakka on raikas vaihtoehto perinteiselle suolaiselle piirakalle. Piirakassa yhdistyvät rapea pohja, mehevä feta-jogurttitäyte, runsaat tuoreet ainekset ja marinoitu sipuli-tomaattitäyte.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
POHJA | |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 dl | kaurahiutaleita |
| 1/4 tl | suolaa |
| 125 g | voita tai margariinia |
| 2 rkl | vettä |
FETATÄYTE | |
| 200 g | fetajuustoa |
| 200 g | turkkilaista jogurttia |
MARINOITU SIPULI-TOMAATTITÄYTE | |
| 200 g | (1–2 kpl) punasipulia |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1 rkl | hunajaa (juoksevaa) |
| 1 tl | timjamia |
| 1/2 tl | suolaa |
PINNALLE | |
| 1 kpl | päärynä |
| jääsalaattia | |
| basilikaa (tuoretta) | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Valmista marinoitu sipuli-tomaattisalaatti: Sekoita öljy, etikka, hunaja, timjami ja suola. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Siirrä sipulit ja kirsikkatomaatit tiiviiseen kannelliseen rasiaan. Kaada öljyseos päälle. Sulje kansi ja anna marinoitua huoneenlämmössä vähintään tunti tai jääkaapissa yön yli. Kääntele rasiaa välillä.
Määrä Ainesosa 1/2 tl suolaa 250 g (1 rs) kirsikkatomaatteja 200 g (1–2 kpl) punasipulia 1 tl timjamia 1 rkl hunajaa (juoksevaa) 1/2 dl oliiviöljyä 2 rkl balsamiviinietikkaa - 2
Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja suola. Kuutioi rasva ja lisää kulhoon. Nypi sekaisin. Sekoita lopuksi vesi joukkoon.
Määrä Ainesosa 3 dl vehnäjauhoja 1 1/2 dl kaurahiutaleita 1/4 tl suolaa 125 g voita tai margariinia 2 rkl vettä - 3
Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Paista kypsäksi 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- 4
Murustele feta hienoksi ja sekoita jogurtin joukkoon.
Määrä Ainesosa 200 g turkkilaista jogurttia 200 g fetajuustoa - 5
Pese ja kuutioi päärynä. Pese ja revi jääsalaatti. Irrota basilikasta lehtiä.
Määrä Ainesosa jääsalaattia basilikaa (tuoretta) 1 kpl päärynä - 6
Täytä jäähtynyt piirakkapohja: Levitä pohjalle feta-jogurttiseos. Asettele päälle salaatit, päärynät ja sipuli-tomaattitäyte. Koristele basilikalla.
Vinkki: Voit paistaa pohjan edellisenä päivänä, mutta kokoa piirakka juuri ennen tarjoilua, niin pohja ja jääsalaatti säilyvät rapeina. Oikaise valmistamalla piirakkapohja pakastetaikinasta. Fetan vaihtoehtona tähän piirakkaan sopii sinihomejuusto.
Vinkki: Katso myös tsatsiki-salaattipiirakan ohje!
Ravintosisältö
418
Energiaa kcal
1750
Energiaa kj
28,1 g
Rasvaa
14,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,6 g
Hiilihydraatteja
6,9 g
Sokereita
3,1 g
Kuituja
10,0 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
418
Energiaa kcal
1750
Energiaa kj
28,1 g
Rasvaa
14,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,6 g
Hiilihydraatteja
6,9 g
Sokereita
3,1 g
Kuituja
10,0 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: jääsalaattia, basilikaa (tuoretta).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























