Vastustamaton salaattipiirakka

arvosana5/5

(5)arviota
8 Palaa

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Salaattipiirakka on raikas vaihtoehto perinteiselle suolaiselle piirakalle. Piirakassa yhdistyvät rapea pohja, mehevä feta-jogurttitäyte, runsaat tuoreet ainekset ja marinoitu sipuli-tomaattitäyte.

Ainekset

MääräAinesosa

POHJA

3 dlvehnäjauhoja
1 1/2 dlkaurahiutaleita
1/4 tlsuolaa
125 gvoita tai margariinia
2 rklvettä

FETATÄYTE

200 gfetajuustoa
200 gturkkilaista jogurttia

MARINOITU SIPULI-TOMAATTITÄYTE

200 g(1–2 kpl) punasipulia
250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
1/2 dloliiviöljyä
2 rklbalsamiviinietikkaa
1 rklhunajaa (juoksevaa)
1 tltimjamia
1/2 tlsuolaa

PINNALLE

1 kplpäärynä
jääsalaattia
basilikaa (tuoretta)

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Valmista marinoitu sipuli-tomaattisalaatti: Sekoita öljy, etikka, hunaja, timjami ja suola. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Siirrä sipulit ja kirsikkatomaatit tiiviiseen kannelliseen rasiaan. Kaada öljyseos päälle. Sulje kansi ja anna marinoitua huoneenlämmössä vähintään tunti tai jääkaapissa yön yli. Kääntele rasiaa välillä.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
    200 g(1–2 kpl) punasipulia
    1 tltimjamia
    1 rklhunajaa (juoksevaa)
    1/2 dloliiviöljyä
    2 rklbalsamiviinietikkaa
  2. 2

    Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja suola. Kuutioi rasva ja lisää kulhoon. Nypi sekaisin. Sekoita lopuksi vesi joukkoon.

    MääräAinesosa
    3 dlvehnäjauhoja
    1 1/2 dlkaurahiutaleita
    1/4 tlsuolaa
    125 gvoita tai margariinia
    2 rklvettä
  3. 3

    Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Paista kypsäksi 200 asteessa noin 20 minuuttia.

  4. 4

    Murustele feta hienoksi ja sekoita jogurtin joukkoon.

    MääräAinesosa
    200 gturkkilaista jogurttia
    200 gfetajuustoa
  5. 5

    Pese ja kuutioi päärynä. Pese ja revi jääsalaatti. Irrota basilikasta lehtiä.

    MääräAinesosa
    jääsalaattia
    basilikaa (tuoretta)
    1 kplpäärynä
  6. 6

    Täytä jäähtynyt piirakkapohja: Levitä pohjalle feta-jogurttiseos. Asettele päälle salaatit, päärynät ja sipuli-tomaattitäyte. Koristele basilikalla.

Vinkki: Voit paistaa pohjan edellisenä päivänä, mutta kokoa piirakka juuri ennen tarjoilua, niin pohja ja jääsalaatti säilyvät rapeina. Oikaise valmistamalla piirakkapohja pakastetaikinasta. Fetan vaihtoehtona tähän piirakkaan sopii sinihomejuusto.

Vinkki: Katso myös tsatsiki-salaattipiirakan ohje!

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: jääsalaattia, basilikaa (tuoretta).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
9.9.2019
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä