Veriappelsiinirisotto
Ainekset
Valmistus
Pese veriappelsiinit huolellisesti kuumalla vedellä. Raasta yhden appelsiinin kuoriosa ja laita sivuun. Poista appelsiinista kuoren valkoinen osa ja viipaloi appelsiini. Puserra loppujen appelsiinien mehu, yhteensä noin 3 dl.
Kuumenna vesi kattilassa ja lisää liemikuutiot. Pidä liemi kuumana.
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Silppua timjami.
Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipuli, valkosipuli, timjami ja appelsiininkuoriraaste. Kuullota sekoitellen 1 minuutti. Lisää riisi ja kuumenna sekoitellen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Kaada 3 dl appelsiinimehua kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes mehu on melkein imeytynyt riisiin.
Lisää kuumaa kasvislientä 2 kauhallista kerrallaan ja anna sen imeytyä riisiin. Toista, kunnes kaikki neste on käytetty. Sekoita risottoa kypsymisen aikana. Risotto on kypsää noin 20 minuutissa.
Raasta parmesaani. Lisää ranskankerma ja juusto risottoon. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Siirrä kattila pois liedeltä, peitä kannella ja anna makujen tekeytyä pari minuuttia.
Jaa risotto syville lautasille. Koristele annokset timjamilla ja appelsiiniviipaleilla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
494
2066
20,0 g
9,0 g
64,5 g
15,5 g
5,0 g
9,0 g
2,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukkua timjamia,
ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli