Veriappelsiinirisotto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Veriappelsiinirisotto

Veriappelsiinirisotto
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Veriappelsiinien satokausi on lyhyt, joten niitä kannattaa nauttia sesonkiaikaan vaikka joka päivä! Tarjoa raikas ja täyteläinen risotto sellaisenaan tai grillattujen katkarapujen, paistetun lohen tai broilerin kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
veriappelsiinia
8 dl
vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota (gluteenitonta)
1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
1/2
ruukkua timjamia
2 rkl
oliiviöljyä
3 dl
risottoriisiä
50 g
parmesaanijuustoa
125 g
(1 prk) ranskankermaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa

Näin teet

1

Pese veriappelsiinit huolellisesti kuumalla vedellä. Raasta yhden appelsiinin kuoriosa ja laita sivuun. Poista appelsiinista kuoren valkoinen osa ja viipaloi appelsiini. Puserra loppujen appelsiinien mehu, yhteensä noin 3 dl.

4 kpl
veriappelsiinia
2

Kuumenna vesi kattilassa ja lisää liemikuutiot. Pidä liemi kuumana.

8 dl
vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota (gluteenitonta)
3

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Silppua timjami.

1/2
ruukkua timjamia
1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
4

Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipuli, valkosipuli, timjami ja appelsiininkuoriraaste. Kuullota sekoitellen 1 minuutti. Lisää riisi ja kuumenna sekoitellen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Kaada 3 dl appelsiinimehua kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes mehu on melkein imeytynyt riisiin.

2 rkl
oliiviöljyä
3 dl
risottoriisiä
5

Lisää kuumaa kasvislientä 2 kauhallista kerrallaan ja anna sen imeytyä riisiin. Toista, kunnes kaikki neste on käytetty. Sekoita risottoa kypsymisen aikana. Risotto on kypsää noin 20 minuutissa.

6

Raasta parmesaani. Lisää ranskankerma ja juusto risottoon. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Siirrä kattila pois liedeltä, peitä kannella ja anna makujen tekeytyä pari minuuttia.

50 g
parmesaanijuustoa
125 g
(1 prk) ranskankermaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
7

Jaa risotto syville lautasille. Koristele annokset timjamilla ja appelsiiniviipaleilla.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 18.1.2019
Muokattu: 2.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja65 g258 g
Proteiinia9 g36 g
Rasvaa20 g80 g
Kuituja5 g20 g
Energiaa kj2066 8265
Energiaa kcal494 1974

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • ruukkua timjamia

  • ripaus suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja65 g258 g
Proteiinia9 g36 g
Rasvaa20 g80 g
Kuituja5 g20 g
Energiaa kj2066 8265
Energiaa kcal494 1974

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • ruukkua timjamia

  • ripaus suolaa

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.