Veriappelsiinirisotto

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

30 min

Veriappelsiinien satokausi on lyhyt, joten niitä kannattaa nauttia sesonkiaikaan vaikka joka päivä! Tarjoa raikas ja täyteläinen risotto sellaisenaan tai grillattujen katkarapujen, paistetun lohen tai broilerin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplveriappelsiinia
8 dlvettä
2 kplkasvisliemikuutiota (gluteenitonta)
1 kplsipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
1/2 ruukkua timjamia
2 rkloliiviöljyä
3 dlrisottoriisiä
50 gparmesaanijuustoa
125 g(1 prk) ranskankermaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
ripaus suolaa

Valmistus

  1. 1

    Pese veriappelsiinit huolellisesti kuumalla vedellä. Raasta yhden appelsiinin kuoriosa ja laita sivuun. Poista appelsiinista kuoren valkoinen osa ja viipaloi appelsiini. Puserra loppujen appelsiinien mehu, yhteensä noin 3 dl.

    MääräAinesosa
    4 kplveriappelsiinia
  2. 2

    Kuumenna vesi kattilassa ja lisää liemikuutiot. Pidä liemi kuumana.

    MääräAinesosa
    8 dlvettä
    2 kplkasvisliemikuutiota (gluteenitonta)
  3. 3

    Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Silppua timjami.

    MääräAinesosa
    1/2 ruukkua timjamia
    1 kplsipuli
    3 kplvalkosipulinkynttä
  4. 4

    Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipuli, valkosipuli, timjami ja appelsiininkuoriraaste. Kuullota sekoitellen 1 minuutti. Lisää riisi ja kuumenna sekoitellen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Kaada 3 dl appelsiinimehua kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes mehu on melkein imeytynyt riisiin.

    MääräAinesosa
    2 rkloliiviöljyä
    3 dlrisottoriisiä
  5. 5

    Lisää kuumaa kasvislientä 2 kauhallista kerrallaan ja anna sen imeytyä riisiin. Toista, kunnes kaikki neste on käytetty. Sekoita risottoa kypsymisen aikana. Risotto on kypsää noin 20 minuutissa.

  6. 6

    Raasta parmesaani. Lisää ranskankerma ja juusto risottoon. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Siirrä kattila pois liedeltä, peitä kannella ja anna makujen tekeytyä pari minuuttia.

    MääräAinesosa
    50 gparmesaanijuustoa
    125 g(1 prk) ranskankermaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    ripaus suolaa
  7. 7

    Jaa risotto syville lautasille. Koristele annokset timjamilla ja appelsiiniviipaleilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua timjamia, ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
18.1.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä