Veriappelsiinirisotto | Risotot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Veriappelsiinirisotto

Veriappelsiinirisotto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Veriappelsiinien satokausi on lyhyt, joten niitä kannattaa nauttia sesonkiaikaan vaikka joka päivä! Tarjoa raikas ja täyteläinen risotto sellaisenaan tai grillattujen katkarapujen, paistetun lohen tai broilerin kanssa.

Ainekset

4 kpl
veriappelsiinia
8 dl
vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota (gluteenitonta)
1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
1/2
ruukkua timjamia
2 rkl
oliiviöljyä
3 dl
risottoriisiä
50 g
parmesaanijuustoa
125 g
(1 prk) ranskankermaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese veriappelsiinit huolellisesti kuumalla vedellä. Raasta yhden appelsiinin kuoriosa ja laita sivuun. Poista appelsiinista kuoren valkoinen osa ja viipaloi appelsiini. Puserra loppujen appelsiinien mehu, yhteensä noin 3 dl.

4 kpl
veriappelsiinia
2

Kuumenna vesi kattilassa ja lisää liemikuutiot. Pidä liemi kuumana.

8 dl
vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota (gluteenitonta)
3

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Silppua timjami.

1/2
ruukkua timjamia
1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
4

Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipuli, valkosipuli, timjami ja appelsiininkuoriraaste. Kuullota sekoitellen 1 minuutti. Lisää riisi ja kuumenna sekoitellen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Kaada 3 dl appelsiinimehua kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes mehu on melkein imeytynyt riisiin.

2 rkl
oliiviöljyä
3 dl
risottoriisiä
5

Lisää kuumaa kasvislientä 2 kauhallista kerrallaan ja anna sen imeytyä riisiin. Toista, kunnes kaikki neste on käytetty. Sekoita risottoa kypsymisen aikana. Risotto on kypsää noin 20 minuutissa.

6

Raasta parmesaani. Lisää ranskankerma ja juusto risottoon. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Siirrä kattila pois liedeltä, peitä kannella ja anna makujen tekeytyä pari minuuttia.

50 g
parmesaanijuustoa
125 g
(1 prk) ranskankermaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
7

Jaa risotto syville lautasille. Koristele annokset timjamilla ja appelsiiniviipaleilla.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 18.1.2019
Muokattu: 2.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2066

494

20,0 g

9,0 g

64,5 g

15,5 g

5,0 g

9,0 g

2,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua timjamia,

ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli